Olaszos zabpizza csirkemellel
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 12% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
Zabpizza alap
Feltét
-
25g vöröshagyma9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
56g csirkemellfilé68 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
6g bazsalikom1 kcal
-
2g xilit4 kcal
-
20 kcal
-
0g chili0 kcal
-
25g mozzarella75 kcal
Összesen
560
kcal
- 12% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
Zabpizza alap
-
120g zabpehely455 kcal
-
50g sikér185 kcal
-
20 kcal
-
4g só0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
130g víz0 kcal
Feltét
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
113g csirkemellfilé135 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
12g bazsalikom3 kcal
-
3g xilit7 kcal
-
39 kcal
-
0g chili0 kcal
-
50g mozzarella150 kcal
Összesen
1119
kcal
- 12% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
Zabpizza alap
-
15.1g zabpehely57 kcal
-
6.3g sikér23 kcal
-
0.8g instant élesztő2 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
1g olívaolaj9 kcal
-
16.4g víz0 kcal
Feltét
-
6.3g vöröshagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
14.2g csirkemellfilé17 kcal
-
25.2g paradicsom5 kcal
-
1.5g bazsalikom0 kcal
-
0.4g xilit1 kcal
-
5 kcal
-
0g chili0 kcal
-
6.3g mozzarella19 kcal
Összesen
140
kcal
- 12% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 48.4 g
Zsír
-
Összesen 16 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 61 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1981.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 234 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 139 mg
-
Foszfor 592 mg
-
Nátrium 957 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.5 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 265.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 126 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 122 micro
-
Kolin: 93 mg
-
Retinol - A vitamin: 49 micro
-
α-karotin 108 micro
-
β-karotin 868 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 9476 micro
-
Lut-zea 571 micro
Összesen
560
kcal
- 12% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 96.9 g
Zsír
-
Összesen 32 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 122 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3962.3 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 92 mg
-
Kálcium 467 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 279 mg
-
Foszfor 1185 mg
-
Nátrium 1915 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 115 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 531.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 252 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 43 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 80 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 245 micro
-
Kolin: 187 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 216 micro
-
β-karotin 1736 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 18953 micro
-
Lut-zea 1142 micro
Összesen
1119
kcal
- 12% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.2 g
Zsír
-
Összesen 4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 499.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 149 mg
-
Nátrium 241 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 67 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 27 micro
-
β-karotin 219 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 2388 micro
-
Lut-zea 144 micro
Összesen
140
kcal
Hozzávalók
Zabpizza alap
Feltét
-
1 kis db vöröshagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
olasz fűszerkeverék ízlés szerint
-
2 közepes db paradicsom
-
1 marék bazsalikom
-
3 ek sűrített paradicsom
-
50 g mozzarella
Elkészítés
Zabpizza alap
- A nagyszemű zabpelyhet aprító gépben ledaráljuk, vagy egyszerűen zabpehelylisztet vagy zablisztet használunk, és kimérjük a 120 grammot a kelesztő tálba. Hozzáadjuk a sikért, az élesztőt, a sót, az olajat, majd beleöntjük a langyos vizet. Kézzel összegyurmázzuk, és 20-25 percre meleg helyre tesszük.
- Amint letelt az idő, egy sütőpapírt olajspriccelővel lekenünk, rátesszük a tésztát, majd pizzaformát nyújtunk rajta. Előmelegített sütőben 15-20 percet elősütjük.
Feltét
- Amíg sül a pizza, addig az apróra vágott vöröshagymát pici olívaolajon megfonnyasztjuk, sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá olasz fűszerkeveréket. Hozzáadjuk a ledarált csirkemellet, fehéredésig pirítjuk, majd egy nagyon pici vízzel felöntjük. Addig sütjük, amíg a víz elpárolog.
- A paradicsomokat lehámozzuk, beledobjuk az aprítógépbe, hozzáadunk pár friss bazsalikomlevelet, pici sót és xilitet. Összeturmixoljuk, de csak annyira, hogy darabos maradjon még. Beletesszük egy szűrőbe, a felesleges levet leszűrjük, hogy ne áztassa el a pizzát.
- Összekeverjük a paradicsomos egyveleget az elkészült darálthússal. A zabpizza alapot bekenjünk sűrített paradicsommal, eloszlatjuk rajta a paradicsomos húst, teszünk rá pár paradicsomkarikát, chilit és bazsalikomleveleket. Betesszük a sütőbe, sütjük még 10 percet, majd a reszelt sajtot is rátesszük, és továbbsütjük addig, amíg el nem éri a sajt a kívánt színt.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 128
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 6560
- Feltöltés dátuma: 2015. november 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A férjem bolognai pizzát rendelt, és úgy megkívántam... csak az tocsogott a zsírban, és én éppen ezért elkészítettem az egészséges változatát.. valami fenséges ez a recept. :-)