r
Nosalty Logó

Olaszos zabpizza csirkemellel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Olaszos zabpizza csirkemellel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Zabpizza alap

Feltét

560
Kalória
48.4g
Fehérje
57.5g
Szénhidrátok
16g
Zsír
265.7g
Víz
60.8g
Koleszterin
9.7g
Rost
7.1g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Zabpizza alap

Feltét

Összesen 560 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Zabpizza alap

Feltét

Összesen 1119 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Zabpizza alap

Feltét

Összesen 140 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.4 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1981.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    234 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    592 mg
  • Nátrium
    957 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    265.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    108 micro
  • β-karotin
    868 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    9476 micro
  • Lut-zea
    571 micro
Összesen 560 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.9 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3962.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    467 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    279 mg
  • Foszfor
    1185 mg
  • Nátrium
    1915 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    531.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    252 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    216 micro
  • β-karotin
    1736 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    18953 micro
  • Lut-zea
    1142 micro
Összesen 1119 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    499.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    241 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    67 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    219 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2388 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 140 kcal

Elkészítés

Zabpizza alap

  1. A nagyszemű zabpelyhet aprító gépben ledaráljuk, vagy egyszerűen zabpehelylisztet vagy zablisztet használunk, és kimérjük a 120 grammot a kelesztő tálba. Hozzáadjuk a sikért, az élesztőt, a sót, az olajat, majd beleöntjük a langyos vizet. Kézzel összegyurmázzuk, és 20-25 percre meleg helyre tesszük.
  2. Amint letelt az idő, egy sütőpapírt olajspriccelővel lekenünk, rátesszük a tésztát, majd pizzaformát nyújtunk rajta. Előmelegített sütőben 15-20 percet elősütjük.

Feltét

  1. Amíg sül a pizza, addig az apróra vágott vöröshagymát pici olívaolajon megfonnyasztjuk, sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá olasz fűszerkeveréket. Hozzáadjuk a ledarált csirkemellet, fehéredésig pirítjuk, majd egy nagyon pici vízzel felöntjük. Addig sütjük, amíg a víz elpárolog.
  2. A paradicsomokat lehámozzuk, beledobjuk az aprítógépbe, hozzáadunk pár friss bazsalikomlevelet, pici sót és xilitet. Összeturmixoljuk, de csak annyira, hogy darabos maradjon még. Beletesszük egy szűrőbe, a felesleges levet leszűrjük, hogy ne áztassa el a pizzát.
  3. Összekeverjük a paradicsomos egyveleget az elkészült darálthússal. A zabpizza alapot bekenjünk sűrített paradicsommal, eloszlatjuk rajta a paradicsomos húst, teszünk rá pár paradicsomkarikát, chilit és bazsalikomleveleket. Betesszük a sütőbe, sütjük még 10 percet, majd a reszelt sajtot is rátesszük, és továbbsütjük addig, amíg el nem éri a sajt a kívánt színt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A férjem bolognai pizzát rendelt, és úgy megkívántam... csak az tocsogott a zsírban, és én éppen ezért elkészítettem az egészséges változatát.. valami fenséges ez a recept. :-)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Római pizzatészta

Olaszországban sem ugyanolyan a pizza mindenütt: Rómában például sokkal levegősebb, ropogósabb, enyhén magasabb tésztájú lepényeket sütnek, amiket utána ollóval vágnak szögletes ...

Lakos Benedek

Nápolyi pizzatészta

Az eredeti nápolyi pizza arról híres, hogy széle levegős és pufi, míg a belső része tökéletesen átsült és vékony. Elláthatjuk a kedvenc feltéteinkkel, bár érdemes szerényebbre ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!