r
Nosalty Logó

Olaszos pulyka zsályás burgonyapürével

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Éva-Anyóca
Olaszos pulyka zsályás burgonyapürével
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

821
Kalória
59.4g
Fehérje
87.8g
Szénhidrátok
28.6g
Zsír
622.5g
Víz
156.4g
Koleszterin
14.3g
Rost
26g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 821 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 4099 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 88 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.4 g

Zsír

  • Összesen
    28.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2013 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    434 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    206 mg
  • Foszfor
    775 mg
  • Nátrium
    529 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    622.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    569 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    272 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    245 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    1030 micro
  • β-karotin
    4645 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    39119 micro
  • Lut-zea
    1895 micro
Összesen 821 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    296.9 g

Zsír

  • Összesen
    143.1 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    782 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10065.1 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    256 mg
  • Kálcium
    2168 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    1028 mg
  • Foszfor
    3875 mg
  • Nátrium
    2647 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    438.8 g
  • Cukor
    130 mg
  • Élelmi rost
    72 mg

Víz

  • Összesen
    3112.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    2845 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    1359 mg
  • D vitamin:
    106 micro
  • K vitamin:
    1224 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    107 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    726 micro
  • Kolin:
    969 mg
  • Retinol - A vitamin:
    698 micro
  • α-karotin
    5149 micro
  • β-karotin
    23224 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    195597 micro
  • Lut-zea
    9476 micro
Összesen 4099 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    69.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    115 micro
  • β-karotin
    517 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4358 micro
  • Lut-zea
    211 micro
Összesen 88 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. Az olajon a hagymát és a fokhagymát kevés sóval fedő alatt megpároljuk
  2. Rátesszük a felkockázott pulyka apróhúst, fehéredésig keverjük, beletesszük a felkockázott zöldséget és sárgarépát, sózzuk és borsozzuk, ráöntjük a paradicsomlevet, beletesszük a sárga cukkini kockákat és a sárga kaliforniai paprika kockákat, a zöldfűszereket, babérlevelet, pirospaprikát, és fedő alatt főzzük kb. 160-170 fokon 45 percig, kóstoljuk, szükség szerint még ízesítjük, ha a hús puha és ízre is finom, kész, tálalásig melegen tartjuk.
  3. A burgonyát pucoljuk, felkockázzuk, és sós vízben megfőzzük, leszűrjük.
  4. Kétszer egymás után áttörjük (burgonyanyomóval), hogy minél finomabb, krémesebb, lágyabb pürét kapjunk. Sózzuk, borsozzuk .
  5. Az olívaolajat (ízléstől függően több-kevesebb lehet ) , kissé felmelegítjük, és a finomra vágott zsályát beletéve addig melegítjük, amíg épp csak rotyogni nem kezd, ekkor elzárjuk alatta a lángot, azonnal öntjük rá a burgonyapürére, alaposan krémessé-habossá keverjük, és tálalhatjuk.
  6. Tálaláskor kínáljunk hozzá reszelt parmezán sajtot (esetleg ementálit, trappistát).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Főzés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C

Szeretjük a bolognai ízét, és a tv paprikán láttam ezt a nagyon könnyed, nagyon krémes zsályás burgonyapüré receptet, amit szerettem volna elkészíteni, így készült el ez az ebéd. Legközelebb rántott hússal fogom tálalni, nagyon finom lett a burgonya.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Krémes tejszínes pulykaragu

A tejszínes pulykaragu egyszerűen elkészíthető, így ideális egy hétköznapi ebédhez vagy vacsorához. Rövid idő alatt tápláló, ízletes fogás kerülhet az asztalra, amihez elegendő ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!