r
Nosalty Logó

Olaszos pulyka zsályás burgonyapürével

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Éva-Anyóca
Olaszos pulyka zsályás burgonyapürével
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

821
Kalória
59.4g
Fehérje
87.8g
Szénhidrátok
28.6g
Zsír
622.5g
Víz
156.4g
Koleszterin
14.3g
Rost
26g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 821 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 4099 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 88 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.4 g

Zsír

  • Összesen
    28.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2013 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    434 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    206 mg
  • Foszfor
    775 mg
  • Nátrium
    529 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    622.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    569 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    272 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    245 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    1030 micro
  • β-karotin
    4645 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    39119 micro
  • Lut-zea
    1895 micro
Összesen 821 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    296.9 g

Zsír

  • Összesen
    143.1 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    782 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10065.1 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    256 mg
  • Kálcium
    2168 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    1028 mg
  • Foszfor
    3875 mg
  • Nátrium
    2647 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    438.8 g
  • Cukor
    130 mg
  • Élelmi rost
    72 mg

Víz

  • Összesen
    3112.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    2845 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    1359 mg
  • D vitamin:
    106 micro
  • K vitamin:
    1224 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    107 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    726 micro
  • Kolin:
    969 mg
  • Retinol - A vitamin:
    698 micro
  • α-karotin
    5149 micro
  • β-karotin
    23224 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    195597 micro
  • Lut-zea
    9476 micro
Összesen 4099 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    69.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    115 micro
  • β-karotin
    517 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4358 micro
  • Lut-zea
    211 micro
Összesen 88 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. Az olajon a hagymát és a fokhagymát kevés sóval fedő alatt megpároljuk
  2. Rátesszük a felkockázott pulyka apróhúst, fehéredésig keverjük, beletesszük a felkockázott zöldséget és sárgarépát, sózzuk és borsozzuk, ráöntjük a paradicsomlevet, beletesszük a sárga cukkini kockákat és a sárga kaliforniai paprika kockákat, a zöldfűszereket, babérlevelet, pirospaprikát, és fedő alatt főzzük kb. 160-170 fokon 45 percig, kóstoljuk, szükség szerint még ízesítjük, ha a hús puha és ízre is finom, kész, tálalásig melegen tartjuk.
  3. A burgonyát pucoljuk, felkockázzuk, és sós vízben megfőzzük, leszűrjük.
  4. Kétszer egymás után áttörjük (burgonyanyomóval), hogy minél finomabb, krémesebb, lágyabb pürét kapjunk. Sózzuk, borsozzuk .
  5. Az olívaolajat (ízléstől függően több-kevesebb lehet ) , kissé felmelegítjük, és a finomra vágott zsályát beletéve addig melegítjük, amíg épp csak rotyogni nem kezd, ekkor elzárjuk alatta a lángot, azonnal öntjük rá a burgonyapürére, alaposan krémessé-habossá keverjük, és tálalhatjuk.
  6. Tálaláskor kínáljunk hozzá reszelt parmezán sajtot (esetleg ementálit, trappistát).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Főzés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C

Szeretjük a bolognai ízét, és a tv paprikán láttam ezt a nagyon könnyed, nagyon krémes zsályás burgonyapüré receptet, amit szerettem volna elkészíteni, így készült el ez az ebéd. Legközelebb rántott hússal fogom tálalni, nagyon finom lett a burgonya.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Heti Menü – Gyors fogásokkal kezdünk, hogy a hét végén...

Végre eljött a húsvét hete! Készüljetek, mert mi picit megspékeltük a klasszik ünnepi fogásokat: a sárgatúró aszalt áfonyás, a bableves sonkaléből fő, a kalácsot csokis babkára cseréltük, a töltött tojás pedig rántva érkezik! A hét első felében pedig gyors zöldséges fogásokkal várunk titeket, előre is elkészíthető ünnepi édességekkel kísérve.

Top Receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!