r
Nosalty Logó

Olaszos csirkemellrolád

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Olaszos csirkemellrolád
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A töltelékhez

A csirkéhez

A körethez

1111
Kalória
47g
Fehérje
36.4g
Szénhidrátok
86.8g
Zsír
235.6g
Víz
218.7g
Koleszterin
3.5g
Rost
4.6g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A töltelékhez

A csirkéhez

A körethez

Összesen 1111 kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A töltelékhez

A csirkéhez

A körethez

Összesen 4434 kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A töltelékhez

A csirkéhez

A körethez

Összesen 261 kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    47 g

Zsír

  • Összesen
    86.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1746.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    419 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    596 mg
  • Nátrium
    566 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    235.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    792 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    1732 micro
Összesen 1111 kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    187.8 g

Zsír

  • Összesen
    347 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    144 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    115 g
  • Koleszterin
    875 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6984.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    1676 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    422 mg
  • Foszfor
    2385 mg
  • Nátrium
    2263 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    145.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    942.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    843 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    112 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    117 micro
  • K vitamin:
    329 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    495 micro
  • Kolin:
    811 mg
  • Retinol - A vitamin:
    573 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    3170 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    6928 micro
Összesen 4434 kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    412.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    55.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    187 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    152 micro
  • Lut-zea
    409 micro
Összesen 261 kcal

Elkészítés

A töltelékhez

  1. Elkészítjük először a töltelékeket. A ricottát elfelezzük, és két tányérba tesszük. Az egyiket elkészítjük körözöttnek. Hozzákeverjük az őrölt paprikát, az apróra vágott újhagymát, a késhegynyi őrölt köményt, és ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
  2. Majd elkészítjük az olaszos tölteléket is. A ricotta másik felét összekeverjük az 1 ek parmezánnal, a citromhéjjal, a szerecsendióval, majd bő 1 marék ruccolát leforrázunk, hagyjuk kihűlni, apróra vágjuk, s azt is a masszához keverjük. Ezután ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd alaposan összekeverjük.
  3. A csirkemellet szeletekre vágjuk, és kiklopfoljuk kb. 5 mm vastagságúra. Mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk, s szeletenként elkenünk benne először a magyaros körözöttből, majd a tetején vékonyan az olaszos ricottából. Próbáljunk meg figyelni rá, hogy a kétfajta töltelék ne igazán keveredjen össze, mert a végén ekkor szépen látni lehet a színek különbségét. A széleket szabadon hagyjuk, hogy amikor feltekerjük a húst, ne jöjjön ki a töltelék.
  4. Először a hosszabbik oldal széleit hajtjuk be, majd a rövid oldalon feltekerjük a húsokat. Majd miután a kész vannak a hengerek, bepanírozzuk őket.
  5. A panír tojásához sót és 1 ek reszelt parmezánt keverünk, a zsemlemorzsához pedig hozzákeverjük a durvára tört diót. A húshengereket egyenként bepanírozzuk, majd bő olajban kisütjük őket.
  6. Míg sülnek, elkészítjük a köretet. 1 marék ruccolát – ezt már nem forrázzuk le - összekeverünk némi olívaolajjal, sóval, borssal és az apró kockára vágott paradicsommal. Ha kész a hús, kicsit hagyjuk kihűlni, majd felkarikázzuk őket, és ruccolasalátával kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés módja: rántott ételek
  • Sütés ideje: 20 perc

Csirkemellrolád magyar körözöttel és olasz ruccolás ricottával töltve. Igazi olasz-magyar barátságos mérkőzés:-), remek ízekkel Tünde kérésére.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Klasszikus skót tojás

A skót tojás (angolul scotch egg) egy ízletes és népszerű étel az Egyesült Királyságból, amelyben egy főtt tojást darált hússal (általában sertéshússal) bugyolálnak be, majd ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

„A minőségből, csak azért, hogy a süti olcsóbb legyen, nem...

Balatonfüred előtt egy megállóval, Arácson tesz le bennünket a vonat, ahol egy mézeskalács-házikóra emlékeztető épületben működik Kara Zsuzsanna cukrászdája. Porcukorillat és igazi cukrászdahangulat vár bennünket, no meg finom és mindig friss sütemények. A cukrászdára cserélt mérnökdiplomáról, a minőségi alapanyagok nélkülözhetetlenségéről, és arról is beszélgettünk, hogy a vendéglátásba sem kell belehalni.

Top Receptek

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!