r
Nosalty Logó

Olasz sajttorta Évi néni konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Olasz sajttorta Évi néni konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Tészta alap

Sajttorta

Tetejére

Összesen 792 kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Tészta alap

Sajttorta

Tetejére

Összesen 3163 kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Tészta alap

Sajttorta

Tetejére

Összesen 322 kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.4 g

Zsír

  • Összesen
    63.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    31906.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    372 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    350 mg
  • Nátrium
    31091 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    229 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    214 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    8033 micro
  • Lut-zea
    376 micro
Összesen 792 kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.6 g

Zsír

  • Összesen
    255.5 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    521 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    127627.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    1489 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    290 mg
  • Foszfor
    1401 mg
  • Nátrium
    124363 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.8 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    308.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    914 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    310 mg
  • Retinol - A vitamin:
    856 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    673 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    32131 micro
  • Lut-zea
    1504 micro
Összesen 3163 kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13023.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    12690 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3279 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 322 kcal

Hozzávalók

Tészta alap

Sajttorta

Tetejére

Elkészítés

Tészta alap

  1. A grissinit, a diót és a vajat késes aprítóban összedaráljuk.
  2. A tészta alapot sütőforma aljába simítjuk, lenyomkodjuk. Ebből a mennyiségből 4 formára jutott tészta.
  3. 180 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 5 perc alatt elősütjük.

Sajttorta

  1. A már forró sütőben a négy szelet pármai sonkát ropogósra sütjük, majd mikor kihűlt, felaprítjuk.
  2. A parmezánt és a mozzarellát lereszeljük finom lyukú reszelőn. Összekeverjük a háromféle sajtot, a tejfölt, tojást, a szobahőmérsékletű vajat és a lereszelt fokhagymát.
  3. Az aszalt paradicsomot és a kimagozott olajbogyót is felkockázzuk. Minden hasonló méretű legyen.
  4. Belekeverjük a sajtos masszába a feldarabolt sonkát, az olajbogyót, aszalt paradicsomot, a felaprított rozmaringot és az oregánót. Ízlés szerint sózzuk (enyhén, mert a sonka és a parmezán sós), borsozzuk.
  5. A sajtos masszát egyenlően elosztva a tészta alapra töltjük (előtte a formát vékonyan megkenjük olívaolajjal).

Tetejére

  1. A tortácskák tetejére frissen pirított fenyőmagot szórunk.
  2. 150 fokon hőlégkeverésen kb. 35-40 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 10x10
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3530
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Olasz sajttorta Évi néni konyhájából
Évi néni 1830 recept

Stahl Judit oldalán találtam ezt a receptet, és már az olvasás alapján beleszerettem. Tudtam, hogy amikor itt megjelenítem a kalóriaszámlálón az értékét, sikoltva kardomba dőlök, de késztetést éreztem az elkészítésére. Még az alapul szolgáló grissinit is én sütöttem. Kiszámoltam, mennyire lesz hozzá szükség, de férjem elcsent pár szálat (persze mindig azt mondta, csak ezt az egyet kóstolom meg). Így kínomban, mikor a megvalósítás küszöbén álltam, csak az jutott eszembe, hogy dióval pótlom a csekélyke hiányt. Utólag hálás vagyok a torkoskodásáért, és hálás vagyok Stahl Juditnak is, mert most sem csalódtam a receptjében. Ütős, karakteres desszertet készítettem a tanácsai alapján.

Hozzávalók

Tészta alap

Sajttorta

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...