Olasz sajttorta Évi néni konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 13% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 32% Zsír
Tészta alap
Sajttorta
-
63g mascarpone253 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
13g parmezán sajt49 kcal
-
25g mozzarella75 kcal
-
6g vaj45 kcal
-
45 kcal
-
13g fekete olajbogyó15 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
13g pármai sonka27 kcal
Tetejére
-
5g fenyőmag34 kcal
Összesen
792
kcal
- 13% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 32% Zsír
Tészta alap
Sajttorta
-
250g mascarpone1010 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
100g mozzarella299 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
181 kcal
-
50g fekete olajbogyó58 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g pármai sonka108 kcal
Tetejére
-
20g fenyőmag135 kcal
Összesen
3163
kcal
- 13% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 32% Zsír
Tészta alap
Sajttorta
-
25.5g mascarpone103 kcal
-
20.4g tejföl40 kcal
-
5.6g tojás7 kcal
-
5.1g parmezán sajt20 kcal
-
10.2g mozzarella31 kcal
-
2.6g vaj18 kcal
-
7.1g szárított paradicsom18 kcal
-
5.1g fekete olajbogyó6 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5.1g pármai sonka11 kcal
Tetejére
-
2g fenyőmag14 kcal
Összesen
322
kcal
- 13% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.4 g
Zsír
-
Összesen 63.9 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 130 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 31906.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 372 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 72 mg
-
Foszfor 350 mg
-
Nátrium 31091 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.7 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 77.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 229 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 77 mg
-
Retinol - A vitamin: 214 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 168 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 8033 micro
-
Lut-zea 376 micro
Összesen
792
kcal
- 13% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 105.6 g
Zsír
-
Összesen 255.5 g
-
Telített zsírsav 78 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 521 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 127627.6 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 57 mg
-
Kálcium 1489 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 290 mg
-
Foszfor 1401 mg
-
Nátrium 124363 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 118.8 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 308.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 914 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 65 micro
-
K vitamin: 51 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 121 micro
-
Kolin: 310 mg
-
Retinol - A vitamin: 856 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 673 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 32131 micro
-
Lut-zea 1504 micro
Összesen
3163
kcal
- 13% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.8 g
Zsír
-
Összesen 26.1 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 13023.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 152 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 143 mg
-
Nátrium 12690 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.1 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 31.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 93 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 87 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 69 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 3279 micro
-
Lut-zea 153 micro
Összesen
322
kcal
Hozzávalók
Tészta alap
Sajttorta
-
25 dkg mascarpone
-
2 dl tejföl
-
1 db tojás
-
5 dkg parmezán sajt
-
10 dkg mozzarella
-
2.5 dkg vaj
-
7 dkg szárított paradicsom
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 teáskanál oregánó
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
5 dkg pármai sonka
Tetejére
-
2 dkg fenyőmag
Elkészítés
Tészta alap
- A grissinit, a diót és a vajat késes aprítóban összedaráljuk.
- A tészta alapot sütőforma aljába simítjuk, lenyomkodjuk. Ebből a mennyiségből 4 formára jutott tészta.
- 180 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 5 perc alatt elősütjük.
Sajttorta
- A már forró sütőben a négy szelet pármai sonkát ropogósra sütjük, majd mikor kihűlt, felaprítjuk.
- A parmezánt és a mozzarellát lereszeljük finom lyukú reszelőn. Összekeverjük a háromféle sajtot, a tejfölt, tojást, a szobahőmérsékletű vajat és a lereszelt fokhagymát.
- Az aszalt paradicsomot és a kimagozott olajbogyót is felkockázzuk. Minden hasonló méretű legyen.
- Belekeverjük a sajtos masszába a feldarabolt sonkát, az olajbogyót, aszalt paradicsomot, a felaprított rozmaringot és az oregánót. Ízlés szerint sózzuk (enyhén, mert a sonka és a parmezán sós), borsozzuk.
- A sajtos masszát egyenlően elosztva a tészta alapra töltjük (előtte a formát vékonyan megkenjük olívaolajjal).
Tetejére
- A tortácskák tetejére frissen pirított fenyőmagot szórunk.
- 150 fokon hőlégkeverésen kb. 35-40 perc alatt megsütjük.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 10x10
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 38
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 3530
- Feltöltés dátuma: 2015. május 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Stahl Judit oldalán találtam ezt a receptet, és már az olvasás alapján beleszerettem. Tudtam, hogy amikor itt megjelenítem a kalóriaszámlálón az értékét, sikoltva kardomba dőlök, de késztetést éreztem az elkészítésére. Még az alapul szolgáló grissinit is én sütöttem. Kiszámoltam, mennyire lesz hozzá szükség, de férjem elcsent pár szálat (persze mindig azt mondta, csak ezt az egyet kóstolom meg). Így kínomban, mikor a megvalósítás küszöbén álltam, csak az jutott eszembe, hogy dióval pótlom a csekélyke hiányt. Utólag hálás vagyok a torkoskodásáért, és hálás vagyok Stahl Juditnak is, mert most sem csalódtam a receptjében. Ütős, karakteres desszertet készítettem a tanácsai alapján.