r
Nosalty Logó

Olajbogyós spagetti Mártitól

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Marti48
Olajbogyós spagetti Mártitól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 628 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1256 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 134 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.9 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1429.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    383 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    435 mg
  • Nátrium
    430 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    275.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    299 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    206 micro
  • β-karotin
    1427 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1247 micro
Összesen 628 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.7 g

Zsír

  • Összesen
    36 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2859.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    766 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    869 mg
  • Nátrium
    860 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    184.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    551.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    357 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    598 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    413 micro
  • β-karotin
    2854 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    2494 micro
Összesen 1256 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    299.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    299 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1079 micro
  • Lut-zea
    261 micro
Összesen 134 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vizet egy ek olívaolajjal felforraljuk, és megfőzzük benne a spagettit. ("al dente"). Leszűrjük, leöblítjük meleg vízzel, majd egy nagy fedővel letakarjuk.
  2. A megmosott paradicsomokat nagyobb kockákra vágjuk. A paprika felet, a póréhagymát és az olajbogyókat vékonyan felkarikázzuk, a fokhagymát pépesítjük.
  3. Felforrósítjuk a másik ek olívaolajat, és az összes zöldséget megpároljuk rajta. Pici vizet öntünk alá, és hozzákeverjük a paprikakrémet. Sózzuk-borsozzuk. Lassú tűzön pároljuk készre. Közben reszeljük meg a parmezánt.
  4. Pár csepp olívaolajat kenjünk szét egy kisebb tepsiben, és tegyük rá a megfőzött tésztát. Sózzuk, megszórjuk a parmezán felével, majd ráborítjuk a szószt, ezt elrendezzük úgy, hogy az egész felületet befedje. Előmelegített sütőbe toljuk, és felforrósítjuk. Ekkor rászórjuk a parmezán másik felét, és olvadásig hagyjuk a sütőben. Vigyázat, nem sütjük, csak melegítjük a tésztát!
  5. Előmelegített tányérokon tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 841
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 16.

Ajánló

Szerintem így is karakteres ízű, de készíthető mediterrán fűszerek hozzáadásával is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Olajbogyós spagetti Mártitól
Marti48 317 recept

Egyre finomabb és zamatosabb a paradicsom, erre alapoztam a mai, könnyűnek mondható spagetti előállítását. A kétféle olívabogyó ott  volt a hűtőben, így született meg ez, az augusztusi hőséghez jól passzoló, friss "Pasta" változat.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...