Olajban sült pite
- 3% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 16% Zsír
a tészta
-
75g finomliszt273 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
31g tej18 kcal
-
0g só0 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
106g szőlőmagolaj235 kcal
a töltelék
a sütés
- 3% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 16% Zsír
a tészta
-
300g finomliszt1092 kcal
-
120g vaj860 kcal
-
125g tej70 kcal
-
0g só0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
425g szőlőmagolaj939 kcal
a töltelék
a sütés
- 3% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 16% Zsír
a tészta
-
16g finomliszt58 kcal
-
6.4g vaj46 kcal
-
6.6g tej4 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.9g tojás4 kcal
-
22.6g szőlőmagolaj50 kcal
a töltelék
-
31.9g alma15 kcal
-
2.1g cukor8 kcal
-
10.6g víz0 kcal
-
0.8g kukoricakeményítő3 kcal
-
0g fahéj0 kcal
a sütés
- 3% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 10.8 g
Zsír
-
Összesen 53.6 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 110 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 297.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 127 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 90.7 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 188.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 229 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 221 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 84 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 114 micro
- 3% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 43.3 g
Zsír
-
Összesen 214.6 g
-
Telített zsírsav 74 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 47 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 80 g
-
Koleszterin 438 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1191.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 118 mg
-
Kálcium 283 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 104 mg
-
Foszfor 510 mg
-
Nátrium 166 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 362.6 g
-
Cukor 102 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 755.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 914 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 35 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 121 micro
-
Kolin: 214 mg
-
Retinol - A vitamin: 883 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 335 micro
-
β-crypt 64 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 454 micro
- 3% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.3 g
Zsír
-
Összesen 11.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 63.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 27 mg
-
Nátrium 9 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.3 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 40.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
Hozzávalók
a tészta
-
30 dkg finomliszt
-
12 dkg vaj
-
125 ml tej
-
1 csipet só
-
5 dl szőlőmagolaj
a töltelék
-
60 dkg alma
-
4 ek cukor
-
2 dl víz
-
1 evőkanál kukoricakeményítő
-
1 kávéskanál fahéj
a sütés
Elkészítés
a tészta
- A lisztet keverjük el a sóval, a vajat kockázzuk fel, és morzsoljuk el egy villával a lisztben.
- Öntsük hozza a tejet, gyúrjuk gyorsan össze, hogy ne nagyon melegedjen fel a kezünktől.
- Fóliába csomagolva, rakjuk a hűtőbe.
a töltelék
- Az almát pucoljuk meg, vágjuk kockára. (én savanykás zöld almát használtam)
- A cukorral meg a vízzel főzzük pár percig.
- A keményítőt keverjük össze 2 ek vízzel, és öntsük az almához. Főzzük, amíg besűrűsödik, 1-2 perc.
- Vegyük le a tűzről, izésítsük a fahéjjal, hagyjuk hűlni.
a sütés
- Nyújtsuk ki a tésztát jó vékonyra. Az első adagból 9 db 10 cm átmerőjű kort szaggassunk ki.
- Kenjük le a köröket a jól felvert tojással, rakjunk egy púpos teáskanál tölteléket mindegyikre. Hajtsuk félbe, és villával jól nyomkodjuk le a tészta szélét.
- A maradék tésztát gyúrjuk össze, ismét nyújtsuk ki vékonyra, szaggassuk ki, stb.
- Az olajat egy kislábasban (teflonos) melegítsük fel, közepes lángon. Kb. 8 perc, de úgy tudjuk ellenőrizni, hogy elég meleg már, hogy fakanálnyelet a közepébe rakjuk, és ha az olaj gyorsan buborékozva jön felfele mellette, akkor jó.
- 3-4 pitét rakjunk egyszerre a forró olajba, és süssük szép pirosra, kb. 2-3 perc egy oldal. Papírtorlőre szedve itassuk le a felesleges olajat.
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 114
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 4083
- Feltöltés dátuma: 2019. június 13.
Ajánló
Megszórhatjuk porcukorral a tetejét tálaláskor.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Olajban sült pite az a tipikus amerikai édesség, ami minden élelmiszerboltban megtalálható. A téglalap alakú kis kartondobozban, mindenki tudja, hogy mi lapul. Egy világjáró anyuka, azt hiszem, Oklahomaban fedezte fel azt az éttermet, ahol semmi mást nem lehet kapni. Viszont ez nem cukormázba van mártva, hogy friss maradjon, hanem folyamatosan sütik, mert nincs az a mennyiség, ami ne fogyna el. Először a hagyományossal kezdték, az almással, de annyira kelendő volt, hogy mára már többféle gyümölccsel, krémekkel, sőt "reggelivel" is megtöltik a tésztát. Ez nem az ő receptjük. Az egyik oldalon, ahol ezt a tésztareceptet találtam, ehhez írták a legtöbb olyan hozzászólást, hogy ez hasonlít a nagyi által készített pitéhez a legjobban.