r
Nosalty Logó

Oeufs en meurette

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Oeufs en meurette
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Bacon elkészítése

Vörösboros mártás elkészítése

Tojás elkészítése

Bagett elkészítése

Tálalás

Összesen 604 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Bacon elkészítése

Vörösboros mártás elkészítése

Tojás elkészítése

Bagett elkészítése

Tálalás

Összesen 2424 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Bacon elkészítése

Vörösboros mártás elkészítése

Tojás elkészítése

Bagett elkészítése

Tálalás

Összesen 129 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.6 g

Zsír

  • Összesen
    30.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    400 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1278.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    366 mg
  • Nátrium
    643 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    317.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    223 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    85 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    325 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    208 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    608 micro
Összesen 604 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.6 g

Zsír

  • Összesen
    120.6 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1600 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5113.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    597 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    261 mg
  • Foszfor
    1465 mg
  • Nátrium
    2572 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1270.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    892 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    342 micro
  • K vitamin:
    105 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    348 micro
  • Kolin:
    1299 mg
  • Retinol - A vitamin:
    824 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    834 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2430 micro
Összesen 2424 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 129 kcal

Hozzávalók

Bacon elkészítése

Vörösboros mártás elkészítése

Tojás elkészítése

Bagett elkészítése

Tálalás

Elkészítés

Bacon elkészítése

  1. A vajat közepes lángon melegítsük fel, majd adjuk hozzá a bacont, és forgassuk kb. 5 percig, amíg aranybarna nem lesz.
  2. Ezután papírtörlőn csepegtessük le.

Vörösboros mártás elkészítése

  1. Tegyük a serpenyőbe a vajat, és közepes hőfokon melegítsük fel, majd adjuk hozzá a vékonyra vágott vöröshagymát, a salottahagymát és a vékonyra szeletelt fokhagymát, és pirítsuk, amíg a hagyma üveges nem lesz.
  2. Készítsük el a garnit: kössük össze spárgával friss kakukkfüvet, babérlevelet, a zellerszárat és a petrezselymet, majd tegyük a hagymához, és öntsük fel a vörösborral.
  3. Adjunk hozzá frissen őrölt fekete borsot, és magas lángon forraljuk addig, amíg a bor fele elpárolog.
  4. Szűrjük át egy szitán, majd adjuk hozzá az alaplevet és a vörösborecetet, és újra forraljuk fel. Miután felforrt, kicsit alacsonyabb hőfokon főzzük tovább, amíg a fele el nem párolog (kb. 20 perc).

Tojás elkészítése

  1. Készítsük el a buggyantott tojást: forraljunk vizet egy külön fazékban 2-3 evőkanál fehérborecettel és sóval, majd vegyük vissza egy kicsit a hőfokot, hogy ne lobogjon a víz.
  2. Egy merőkanálba üssünk bele egy tojást, majd óvatosan tegyük a vízbe, és kb. 6-7 perc alatt elkészül. Ha már rutinosak vagyunk, akkor a merőkanál helyett egy kis tálba is üthetjük a tojást, és ezt egy határozott mozdulattal belepottyantjuk a vízbe. Ismételjük ezt meg mind a maradék 7 tojással.
  3. A buggyantott tojás elkészítése meglehetősen nagy rutint igényel (szerintem), főleg, ha tökéletes végeredményt szeretnénk elérni. Fontos, hogy a buggyantott tojás textúrája szép, egységes legyen, kívül rugalmas, a sárgája pedig belül folyós állagú kell, hogy legyen.

Bagett elkészítése

  1. Finoman kenjük be a bagett szeleteket olívaolajjal, fokhagymával, és szórjuk meg sóval, pici borssal, majd mehet a sütőbe (kb. 180 fokon meg kell pirítani).

Tálalás

  1. Érdemes mélyebb tányért használni. Személyenként egy kevés mártást tegyünk a tányérba, majd tegyünk bele két bagettet, és erre kerül 1-1 buggyantott tojás. A mártással óvatosan locsoljuk meg a bagett, majd tegyük rá a bacont (akár rá is morzsolhatjuk).
  2. Díszítésként használhatjuk még a maradék fűszernövényeket is.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1495
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 24.

Ajánló

Jól illik hozzá a Pinot noir és a burgundi vagy egy friss rozé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Francia utazás során kóstoltuk meg először, de akkor még csak franciául találtuk meg a receptet. A sikerét bizonyítja, hogy nemrég a Konyhafőnökben is újra láttuk, és ez adta az ihletet, hogy elkészítsük ezt a harmonikus, és mégis egyszerű előételt.

Hozzávalók

Bacon elkészítése

Vörösboros mártás elkészítése

Tojás elkészítése

Bagett elkészítése

Tálalás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...