Oeufs en meurette
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
Bacon elkészítése
Vörösboros mártás elkészítése
-
110g tojás138 kcal
-
4g fehérborecet1 kcal
-
0g só0 kcal
Tojás elkészítése
-
188g vörösbor159 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
21g salottahagyma14 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
4g kakukkfű4 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
1 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
25g csirke alaplé2 kcal
-
1g vörösborecet0 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
Bagett elkészítése
Tálalás
Összesen
604
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
Bacon elkészítése
Vörösboros mártás elkészítése
-
440g tojás554 kcal
-
15g fehérborecet3 kcal
-
0g só0 kcal
Tojás elkészítése
-
750g vörösbor638 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
84g salottahagyma55 kcal
-
24g fokhagyma32 kcal
-
15g kakukkfű15 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
5 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
100g csirke alaplé7 kcal
-
5g vörösborecet1 kcal
-
5g petrezselyem2 kcal
Bagett elkészítése
Tálalás
Összesen
2424
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
Bacon elkészítése
Vörösboros mártás elkészítése
-
23.7g tojás30 kcal
-
0.8g fehérborecet0 kcal
-
0g só0 kcal
Tojás elkészítése
-
40.5g vörösbor34 kcal
-
0.8g vaj5 kcal
-
4.9g vöröshagyma2 kcal
-
4.5g salottahagyma3 kcal
-
1.3g fokhagyma2 kcal
-
0.8g kakukkfű1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
2.2g halványító zeller0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
5.4g csirke alaplé0 kcal
-
0.3g vörösborecet0 kcal
-
0.3g petrezselyem0 kcal
Bagett elkészítése
Tálalás
Összesen
129
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.6 g
Zsír
-
Összesen 30.1 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 400 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1278.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 149 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 366 mg
-
Nátrium 643 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.4 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 317.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 223 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 85 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 87 micro
-
Kolin: 325 mg
-
Retinol - A vitamin: 206 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 208 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 608 micro
Összesen
604
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 86.6 g
Zsír
-
Összesen 120.6 g
-
Telített zsírsav 46 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 1600 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5113.2 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 186 mg
-
Kálcium 597 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 261 mg
-
Foszfor 1465 mg
-
Nátrium 2572 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 105.4 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 1270.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 892 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 52 mg
-
D vitamin: 342 micro
-
K vitamin: 105 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 348 micro
-
Kolin: 1299 mg
-
Retinol - A vitamin: 824 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 834 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2430 micro
Összesen
2424
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 6.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 86 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 275.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 79 mg
-
Nátrium 139 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 68.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 70 mg
-
Retinol - A vitamin: 44 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 131 micro
Összesen
129
kcal
Hozzávalók
Bacon elkészítése
Vörösboros mártás elkészítése
-
8 db tojás
-
3 ek fehérborecet
-
só ízlés szerint
Tojás elkészítése
-
7.5 dl vörösbor
-
1 ek vaj
-
1 közepes db vöröshagyma
-
3 közepes db salottahagyma
-
8 gerezd fokhagyma
-
5 szál kakukkfű
-
4 db babérlevél
-
1 közepes szár halványító zeller
-
fekete bors ízlés szerint
-
100 ml csirke alaplé
-
1 ek vörösborecet
-
5 szál petrezselyem
Bagett elkészítése
Tálalás
Elkészítés
Bacon elkészítése
- A vajat közepes lángon melegítsük fel, majd adjuk hozzá a bacont, és forgassuk kb. 5 percig, amíg aranybarna nem lesz.
- Ezután papírtörlőn csepegtessük le.
Vörösboros mártás elkészítése
- Tegyük a serpenyőbe a vajat, és közepes hőfokon melegítsük fel, majd adjuk hozzá a vékonyra vágott vöröshagymát, a salottahagymát és a vékonyra szeletelt fokhagymát, és pirítsuk, amíg a hagyma üveges nem lesz.
- Készítsük el a garnit: kössük össze spárgával friss kakukkfüvet, babérlevelet, a zellerszárat és a petrezselymet, majd tegyük a hagymához, és öntsük fel a vörösborral.
- Adjunk hozzá frissen őrölt fekete borsot, és magas lángon forraljuk addig, amíg a bor fele elpárolog.
- Szűrjük át egy szitán, majd adjuk hozzá az alaplevet és a vörösborecetet, és újra forraljuk fel. Miután felforrt, kicsit alacsonyabb hőfokon főzzük tovább, amíg a fele el nem párolog (kb. 20 perc).
Tojás elkészítése
- Készítsük el a buggyantott tojást: forraljunk vizet egy külön fazékban 2-3 evőkanál fehérborecettel és sóval, majd vegyük vissza egy kicsit a hőfokot, hogy ne lobogjon a víz.
- Egy merőkanálba üssünk bele egy tojást, majd óvatosan tegyük a vízbe, és kb. 6-7 perc alatt elkészül. Ha már rutinosak vagyunk, akkor a merőkanál helyett egy kis tálba is üthetjük a tojást, és ezt egy határozott mozdulattal belepottyantjuk a vízbe. Ismételjük ezt meg mind a maradék 7 tojással.
- A buggyantott tojás elkészítése meglehetősen nagy rutint igényel (szerintem), főleg, ha tökéletes végeredményt szeretnénk elérni. Fontos, hogy a buggyantott tojás textúrája szép, egységes legyen, kívül rugalmas, a sárgája pedig belül folyós állagú kell, hogy legyen.
Bagett elkészítése
- Finoman kenjük be a bagett szeleteket olívaolajjal, fokhagymával, és szórjuk meg sóval, pici borssal, majd mehet a sütőbe (kb. 180 fokon meg kell pirítani).
Tálalás
- Érdemes mélyebb tányért használni. Személyenként egy kevés mártást tegyünk a tányérba, majd tegyünk bele két bagettet, és erre kerül 1-1 buggyantott tojás. A mártással óvatosan locsoljuk meg a bagett, majd tegyük rá a bacont (akár rá is morzsolhatjuk).
- Díszítésként használhatjuk még a maradék fűszernövényeket is.
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1495
- Feltöltés dátuma: 2015. május 24.
Ajánló
Jól illik hozzá a Pinot noir és a burgundi vagy egy friss rozé.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Francia utazás során kóstoltuk meg először, de akkor még csak franciául találtuk meg a receptet. A sikerét bizonyítja, hogy nemrég a Konyhafőnökben is újra láttuk, és ez adta az ihletet, hogy elkészítsük ezt a harmonikus, és mégis egyszerű előételt.