Nyúlhúsleves gazdagon
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
333g nyúlhús453 kcal
-
60g fehérrépa38 kcal
-
113g sárgarépa41 kcal
-
17g pasztinák11 kcal
-
53g zeller19 kcal
-
40g karalábé8 kcal
-
27g paradicsom5 kcal
-
33g paprika5 kcal
-
30g lilahagyma11 kcal
-
15g petrezselyem5 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
500g víz0 kcal
-
67g cérnametélt247 kcal
Összesen
843
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
1000g nyúlhús1360 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
340g sárgarépa124 kcal
-
50g pasztinák32 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
120g karalábé24 kcal
-
80g paradicsom14 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
1500g víz0 kcal
-
200g cérnametélt742 kcal
Összesen
2534
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
25.9g nyúlhús35 kcal
-
4.7g fehérrépa3 kcal
-
8.8g sárgarépa3 kcal
-
1.3g pasztinák1 kcal
-
4.1g zeller1 kcal
-
3.1g karalábé1 kcal
-
2.1g paradicsom0 kcal
-
2.6g paprika0 kcal
-
2.3g lilahagyma1 kcal
-
1.2g petrezselyem0 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
38.8g víz0 kcal
-
5.2g cérnametélt19 kcal
Összesen
64
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 79.7 g
Zsír
-
Összesen 20.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 190 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1808.8 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 123 mg
-
Kálcium 188 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 165 mg
-
Foszfor 1012 mg
-
Nátrium 300 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 83 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 1045.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 922 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 24 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 87 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 297 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 31 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 291 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 3540 micro
-
β-karotin 9298 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 687 micro
-
Lut-zea 1232 micro
Összesen
843
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 239 g
Zsír
-
Összesen 61.1 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 570 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5426.4 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 369 mg
-
Kálcium 565 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 496 mg
-
Foszfor 3037 mg
-
Nátrium 901 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 249.1 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 3136.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2766 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 72 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 260 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 891 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 94 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 872 micro
-
Kolin: 101 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 10619 micro
-
β-karotin 27895 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 2061 micro
-
Lut-zea 3696 micro
Összesen
2534
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 1.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 140.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 79 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 81.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 72 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 275 micro
-
β-karotin 722 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 53 micro
-
Lut-zea 96 micro
Összesen
64
kcal
Hozzávalók
-
1 kg nyúlhús
-
2 közepes db fehérrépa
-
2 nagy db sárgarépa
-
1 kis db pasztinák
-
1 kis db zeller
-
0.5 db karalábé
-
1 kis db paradicsom
-
1 közepes fej lilahagyma
-
1 csokor petrezselyem
-
3 db zellerlevél
-
só ízlés szerint
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
-
1.5 l víz
-
20 dkg cérnametélt
Elkészítés
- A húst tisztítsuk meg, majd tegyük egy fazékba, és öntsük fel vízzel.
- Miután először felforrt, kanállal merjük le a tetejéről a keletkezett habot. Ezután fűszerezzük ízlés szerint. Lassan gyöngyözve hagyjuk főni, míg a hús majdnem teljesen puha nem lesz.
- A zöldségeket tisztítsuk meg, és vágjuk körülbelül egyforma darabokra (kivéve a hagymát, paprikát és a paradicsomot), ügyeljünk rá, hogy ne legyen túl apró, mert könnyen szétfőhet.
- Amikor a hús már megpuhult, de még nem teljesen jó, adjuk hozzá a zöldségeket, és így főzzük tovább gyenge lángon. Figyeljünk rá, hogy lassan gyöngyözve főljön a levesünk. A legvégén adjuk hozzá a zeller- és petrezselyemzöldet.
- Forrásban lévő, sós vízben megfőzzük a cérnametéltet, és leszűrjük.
- Ha elkészült a levesünk, egy tálba belemerjük a tésztát, és erre szűrjük rá a levest. A zöldségeket és a húst tálalhatjuk külön vagy a levesben, utóbbi esetben a húst fejtsük le a csontról.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 39
- Tegnapi nézettség: 26
- 7 napos nézettség: 115
- Össznézettség: 54187
- Feltöltés dátuma: 2013. március 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Imádom a nyulat. A gerincrészből és a combokból ragut vagy vörösboros nyulat szoktam készíteni, a maradék pedig megy a levesbe vagy vadasnak.