Nyúlescalop fűvagdalékkal
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Miss Lemon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 9% Zsír
A húshoz
-
75g nyúlhús102 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
0g zöldfűszer0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A mártáshoz
Összesen
289
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 9% Zsír
A húshoz
-
300g nyúlhús408 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
0g zöldfűszer0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A mártáshoz
Összesen
1160
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 9% Zsír
A húshoz
-
20.2g nyúlhús27 kcal
-
1.9g vaj14 kcal
-
0g zöldfűszer0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A mártáshoz
Összesen
78
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 16.7 g
Zsír
-
Összesen 15.8 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 73 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 932.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 207 mg
-
Nátrium 632 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 135.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 542 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 1857 micro
-
β-karotin 4446 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 140 micro
Összesen
289
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 66.7 g
Zsír
-
Összesen 63.2 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 291 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3731.7 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 84 mg
-
Kálcium 160 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 120 mg
-
Foszfor 827 mg
-
Nátrium 2527 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.8 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 542.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2167 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 22 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 50 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 130 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 376 micro
-
α-karotin 7427 micro
-
β-karotin 17786 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 558 micro
Összesen
1160
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 4.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 251.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 170 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 36.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 146 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 500 micro
-
β-karotin 1197 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 38 micro
Összesen
78
kcal
Hozzávalók
A húshoz
A mártáshoz
Elkészítés
A húshoz
- A nyúlgerincet megtisztítjuk. Ujjnyi vastag szeleteket vágunk belőle, és a kés fokával kicsit megcsapkodjuk.
- A szeleteket sózzuk, borsozzuk, egy tálba rakjuk, majd rászórjuk az apróra vágott fűszereket, és ráöntjük az olvasztott vajat. Lefedjük, és a hűtőbe tesszük, amíg elkészül a mártás.
- A levesben a zöldségeket turmixoljuk.
- A vajat egy lábosban megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, világosbarnára pirítjuk, majd felöntjük a levessel. Sűrűre főzzük, de még folyós legyen, mert ahogy hűl, sűrűsödik.
- Ha a mártás elérte a kívánt állagot, szűrőn áttörjük, majd ismét a tűzre rakjuk. Hozzáadjuk a vörösbort és a fél citrom levét, ha szükséges, sózzuk, borsozzuk. Levesszük a tűzről, és időnként még kevergetjük, hogy ne "bőrösödjön" a teteje.
- Egy serpenyőt nagy lángon felforrósítunk, és beletesszük a hússzeleteket. Pár perc alatt mindkét oldalát megsütjük, majd felöntjük a mártással és még pár csepp citromlét facsarunk rá.
- Tányéron a mártással körítve azonnal tálaljuk.
- Sütés ideje: 5 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 29
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1687
- Feltöltés dátuma: 2014. április 13.
Ajánló
Valamilyen semleges ízű köret illik hozzá, rizs, esetleg kuszkusz.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Miss Lemon
84 recept
A recept Dobos C. József Magyar-franczia szakácskönyvéből való, némi korszerűsítéssel. Ha egy egész nyulunk van, akármit is készítünk belőle, érdemes a gerincét félrerakni egy másik fogáshoz (például ehhez), mert nagyon finom!!