r
Nosalty Logó

Nyers kelbimbósaláta tahinis öntettel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gréti
Nyers kelbimbósaláta tahinis öntettel
adag
Előkészítés
perc
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A salátához

Az öntethez és a tálaláshoz

Összesen 241 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A salátához

Az öntethez és a tálaláshoz

Összesen 964 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A salátához

Az öntethez és a tálaláshoz

Összesen 85 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    968.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    249 mg
  • Nátrium
    454 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    199 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    145 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    1116 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    875 micro
  • Lut-zea
    1129 micro
Összesen 241 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    34 g

Zsír

  • Összesen
    48.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3874.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    848 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    995 mg
  • Nátrium
    1817 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.1 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    796.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    482 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    238 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    581 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    317 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    150 micro
  • β-karotin
    4466 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    3499 micro
  • Lut-zea
    4517 micro
Összesen 964 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    344.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    397 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    311 micro
  • Lut-zea
    402 micro
Összesen 85 kcal

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez és a tálaláshoz

Elkészítés

A salátához

  1. A tisztított kelbimbót mandolinon vékonyra szeleteljük egy tálba, hozzáadjuk a vékonyan karikázott újhagymát, és a pucolt, kockázott almát.
  2. Egy fél citrom levével egy kanál mézzel, 4 kanál olívaolajjal, kevés sóval és borssal összeforgatjuk, és hagyjuk állni, hűtőbe is tehetjük akár egy napra összeérni.
  3. Egy gránátalmát megpucolunk, nem kell az összes magja, csak tányéronként 2-3 kanál belőle.

Az öntethez és a tálaláshoz

  1. Közben kicsi habverővel vagy rugós keverővel, egy kisebb tálkában elkészítjük az öntetet reszelt fokhagymából, tahiniből, citromléből mézből, sóval, borssal, egy csipet cayenne-el, és annyi kanál vízzel, hogy folyós, öntetszerű legyen.
  2. A pácolt kelbimbós keverékre tegyünk még frissen szelt sárga paradicsomot és lilahagymát, morzsoljunk rá kecskesajtot, vagy fetát, szórjuk meg gránátalma maggal, és locsoljuk meg öntettel. Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 2283
  • Feltöltés dátuma: 2021. október 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A kelbimbó, ahogy a káposzta, nyersen is fogyasztható! Ha van egy robotgépünk vagy csak egy mandolinunk, akkor a kezekre és a körmökre vigyázva hajszál vékony szeletekre vágjuk, citromos-mézes öntettel locsoljuk és már tálalhatjuk is. Jól mennek hozzá az édes és egyben savanykás gyümölcsök, például az alma és a gránátalma magja. Most ősszel adhatunk hozzá sütőtököt vagy édesburgonyát, egyébként kecske sajttal vagy fetasajttal turbózhatjuk, hogy még kiadósabb legyen.

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez és a tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...