r
Nosalty Logó

Nyárson sült kacsa

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Kornél
Nyárson sült kacsa
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
grill
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 746 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 3734 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 124 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.4 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    308 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1361.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    842 mg
  • Nátrium
    300 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.4 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    439.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    156 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 746 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    371.9 g

Zsír

  • Összesen
    120.5 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6808.4 g
  • Cink
    39 mg
  • Szelén
    280 mg
  • Kálcium
    281 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    444 mg
  • Foszfor
    4208 mg
  • Nátrium
    1500 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    256.8 g
  • Cukor
    205 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    2196.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    565 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    226 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    111 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    592 micro
  • Kolin:
    1115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    480 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    599 micro
  • β-crypt
    778 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    789 micro
Összesen 3734 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 124 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kacsát tisztítsuk meg az esetleges tollmaradványoktól. Alaposan sózzuk be kívül-belül, majd húzzuk fel a sütőnyársra. Erre a célra szabadtéri grillezőt használtam, ami faszénnel üzemel, de elkészíthetjük elektromos nyárssütővel vagy grillcsirke sütővel is.
  2. A sütés kezdetekor tegyük fel a nyársat a forgókarra, majd indítsuk el a motort. Amikor a kacsa már forog a nyárson, csak akkor tegyük alá az izzó faszén parazsat. (Indításkor nem kell több, mint 1,5-2 kg.)Ha nem így járunk el, a bőre azonnal meg fog égni.
  3. Minden fél órában adjunk hozzá kb. 1,5 kg friss parazsat.
  4. Amíg a kacsa sül, készüljünk elő a mártással, illetve a kandírozott nektarinnal. A mézet öntsük gyorsforraló edénybe, és forraljuk fel. Majd adjuk hozzá a narancslevet, forraljuk össze, végül sűrítsük be a keményítővel. Ezzel a sűrítménnyel fogjuk később kenni a kacsa bőrét, valamint ez lesz a szósz is tálaláskor.
  5. Forró serpenyőben olvasszuk fel a cukrot, majd tegyük bele az időközben felszeletelt, kimagozott nektarint. Forgassuk át az olvadt cukorban, majd öntsük fel borral. Forraljuk fel, majd sűrítsük be szirup állagúra.
  6. Amikor a kacsa bőre már szép barnára sült, kenjük meg a narancsszósszal, majd néhány alkalommal kb. 10 percenként ismételjük meg, amíg a sütés befejeződik. A bőr szép fényessé és a narancsos- mézes aroma által különleges ízűvé válik.
  7. Tálaláskor a darabolt kacsahús mellé ízlés szerint kínáljunk a kandírozott nektarinból, valamint a narancs szószból is.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7387
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 11.

Ajánló

Kacsához köretként leginkább a gombás rizs a megfelelő választás. Nálunk a gyerekek viszont nemigen rajonganak a gombáért, ezért a választásom mustáros burgonyapürére esett, amihez kevertem egy jó adag friss rukkolát is. Nincs mit ragozni, szőröstül-bőröstül elfogyott minden. A szakácsnak a legnagyobb elismerés.:)))

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nyárson sült kacsa
Kornél 167 recept

Feleségem születésnapjára készítettem ezt a fogást. Az alkalomnak megfelelő, igazi különlegességet sikerült alkotnom, mindenkinek csak ajánlani tudom, ha teheti, próbálja ki.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...