Nyárias újkrumplifőzelék
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Kristyán Fanni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
125g újkrumpli77 kcal
-
21g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
125g alaplé9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
56g görög joghurt58 kcal
-
23g kapor10 kcal
-
3g olívaolaj27 kcal
Összesen
192
kcal
- 3% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
1000g újkrumpli616 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
1000g alaplé70 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
450g görög joghurt464 kcal
-
180g kapor77 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
Összesen
1521
kcal
- 3% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
35.2g újkrumpli22 kcal
-
6g vöröshagyma2 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
35.2g alaplé2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
15.9g görög joghurt16 kcal
-
6.3g kapor3 kcal
-
0.8g olívaolaj7 kcal
Összesen
53
kcal
- 3% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 7.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 609.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 80 mg
-
Nátrium 421 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 116.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 87 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
192
kcal
- 3% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 43.2 g
Zsír
-
Összesen 63 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4874.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 531 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 302 mg
-
Foszfor 640 mg
-
Nátrium 3367 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 194 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 934.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 695 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 326 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 420 micro
-
Kolin: 109 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 80 micro
Összesen
1521
kcal
- 3% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.5 g
Zsír
-
Összesen 2.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 171.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 23 mg
-
Nátrium 119 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.8 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 32.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
53
kcal
Hozzávalók
-
1 kg újkrumpli
-
1 nagy db vöröshagyma
-
5 gerezd fokhagyma
-
3 db babérlevél
-
1 l alaplé
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
450 g görög joghurt
-
1 csokor kapor
-
3 ek olívaolaj
Elkészítés
- A vöröshagymát és a fokhagymagerezdeket aprítsuk fel, a krumplit pucoljuk meg, és vágjuk hosszúkás szeletekre vagy kisebb kockákra.
- Egy nagyobb fazékban dinszteljük meg a hagymát az olívaolajon, majd adjuk hozzá a fokhagymát, és pirítsuk össze.
- A hagymákra jöhet a megpucolt és felkockázott krumpli, sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a babérleveleket, és öntsük fel alaplével.
- Fedő alatt addig főzzük, amíg a krumpli megpuhul, ez kb. 20-30 perc.
- A megfőtt krumpliból és a levesből merjünk ki egy külön tálba, adjuk hozzá a joghurt egy részét, és botmixerrel pürésítsük le. Használhatunk tejfölt is, de a joghurt savanykássága miatt így könnyedén elhagyható a citromlé és az ecet, mivel magában is nagyon jó ízt kap tőle.
- A joghurtos pürét öntsük vissza a fazékba, és ismételjük a lépéseket addig, amíg az összes joghurtot hozzá nem adtuk.
- Arra figyeljünk, hogy ne turmixoljuk össze az összes krumplit, hagyjunk egészben is. A sűrűségét könnyedén ízlésünkre szabhatjuk.
- Az elkészült főzeléket tálaláskor szórjuk meg kaporral. Fogyaszthatjuk langyosan, de hidegen is nagyon finom.
- Receptkönyvben: 109
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 7965
- Feltöltés dátuma: 2023. június 20.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
mentes receptek
kategória:
vegetáriánus receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Kristyán Fanni
107 recept
Az újburgonyaszezon leghagyományosabb, mégis egyik leglaktatóbb fogása a krumplifőzelék. Ha még nem próbáltad ezt az ízvilágot, mindenképp teszteld le, hiszen a kapor és a joghurt párosa gyorsan meggyőz majd a nyári főzelékreceptjeid újragondolásáról.