r
Nosalty Logó

Nyári sárgadinnyés túrótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Nyári sárgadinnyés túrótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 513 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2051 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 78 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    206 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    632 g
  • Cink
    79 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    61 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    312.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    676 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    36 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    5192 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    250 micro
Összesen 513 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    59.9 g

Zsír

  • Összesen
    109 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    822 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2528.2 g
  • Cink
    316 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    419 mg
  • Vas
    245 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    832 mg
  • Nátrium
    464 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    220 g
  • Cukor
    193 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1250.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2706 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    376 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    145 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    299 micro
  • Kolin:
    546 mg
  • Retinol - A vitamin:
    968 micro
  • α-karotin
    163 micro
  • β-karotin
    20768 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1001 micro
Összesen 2051 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    94.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    778 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 78 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kapcsoljuk be a sütőt, és vajazzunk ki egy kapcsos tortaformát.
  2. Készítsük el a piskóta tésztáját: válasszuk szét a tojásokat, verjük fel először a tojások fehérjét, amíg kemény habot nem kapunk, majd a tojások sárgáját keverjük el a 3 evőkanál cukorral és robotgéppel addig dolgozzuk, amíg fehér nem lesz. Ekkor kanalanként, folyamatosan keverve, adjuk hozzá a lisztet. A legvégén lazán keverjük a tojásfehérje habot is hozzá, finoman, nehogy összetörjön.
  3. Öntsük a kész tésztát a kivajazott formába, és süssük meg. Mikor kivesszük, ne ijedjünk meg, szinte ki fogja tölteni az egész tortaformát, de hagyni kell kihűlni, és akkor szépen lejjebb megy :). Ha vékonyabb tésztát szeretnénk, készíthetjük 2 tojás-2 evőkanál cukor- 2 evőkanál liszt keverékből.
  4. A krémhez először verjük fel a tejszínt robotgéppel (jó, ha hidegen tartjuk készítés előtt, szebb lesz, és könnyebb felverni is).
  5. Ezután pépesítsük az egyik sárgadinnye kikapart belsejét (én aprítógéppel szoktam, fél perc alatt megvan és szép egyenletes pürét kapok), majd keverjük össze először a túróval, utána a zselatinnal (ha túl híg az állaga, lehet, hogy kell még egy fél zacskó zselatin.) Ezután mehet bele a porcukor ízlés szerint.
  6. A kész krémet öntsük a már kihűlt tortaformába, és rakjuk a hűtőbe egy órára.
  7. Egy óra után megkeményedett annyira, hogy feldíszíthetjük: a tetejére szeleteljünk a másik sárgadinnyéből, majd öntsük le tortazselével (a hátoldalán ott az elkészítési utasítás.)
  8. Ezután még kb. 2 órát kell állnia a hűtőben, mikor kivesszük, próbáljuk "lötyögtetni", ha szépen áll, levehetjük a tortaformát. Csodaszép és ínycsiklandó desszert :).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 14 perc
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9344
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 07.

Ajánló

Nagyon könnyű nyári édesség, egyszerűen elkészíthető, és gyakorlatilag bármilyen gyümölcsöt használhatunk hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Olyan édességet szerettem volna készíteni, ami könnyű, és változatosan alakítható, attól függően, ki mit szeret. Sikerült :).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...