Nyári hűsítő citromos süti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 13% Zsír
A piskóta elkészítése
-
55g tojás69 kcal
-
12g víz0 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
A citromos krém elkészítése
-
30g tojásfehérje16 kcal
-
63g mascarpone253 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
10 kcal
-
3g cukor10 kcal
Összesen
738
kcal
- 8% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 13% Zsír
A piskóta elkészítése
-
220g tojás277 kcal
-
48g víz0 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
A citromos krém elkészítése
-
120g tojásfehérje62 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
10g cukor39 kcal
Összesen
2944
kcal
- 8% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 13% Zsír
A piskóta elkészítése
-
19.8g tojás25 kcal
-
4.3g víz0 kcal
-
18g finomliszt66 kcal
-
18g cukor70 kcal
-
1.1g sütőpor1 kcal
A citromos krém elkészítése
-
10.8g tojásfehérje6 kcal
-
22.5g mascarpone91 kcal
-
3.6g citromlé1 kcal
-
0.9g vaníliás cukor3 kcal
-
0.9g cukor3 kcal
Összesen
266
kcal
- 8% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.9 g
Zsír
-
Összesen 30.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1132.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 259 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 453 mg
-
Nátrium 357 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 95.1 g
-
Cukor 56 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 90.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 148 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 254 micro
Összesen
738
kcal
- 8% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 75.7 g
Zsír
-
Összesen 123.2 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 720 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4530.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 153 mg
-
Kálcium 1037 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 88 mg
-
Foszfor 1811 mg
-
Nátrium 1430 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 380.5 g
-
Cukor 223 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 361.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 310 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 156 micro
-
Kolin: 593 mg
-
Retinol - A vitamin: 310 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1016 micro
Összesen
2944
kcal
- 8% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 11.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 408.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 93 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 163 mg
-
Nátrium 129 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.3 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 32.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 92 micro
Összesen
266
kcal
Hozzávalók
A piskóta elkészítése
-
4 db tojás
-
6 ek víz
-
20 dkg finomliszt
-
20 dkg cukor
-
1 csomag sütőpor
A citromos krém elkészítése
-
3 db tojásfehérje
-
250 g mascarpone
-
1 citromból nyert citromlé
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 csapott ek cukor
Elkészítés
A piskóta elkészítése
- A tojások sárgáját a forró(!) vízzel és a cukorral habosra keverjük.
- A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
- Az egészet óvatosan összekeverjük, és hozzáadjuk a lisztet és a sütőport is.
- A tésztát magas falú, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben, 180 fokon megsütjük. Sütés után a tésztát hagyjuk kihűlni!
A citromos krém elkészítése
- A mascarponéhoz hozzáadjuk a citrom levét, a cukrot, vaníliás cukrot, és elkeverjük
- A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd összedolgozzuk a mascarponés keverékkel.
- A kész citromos krémet eloszlatjuk a kihűlt piskótán.
- Ízlés szerint díszíthetjük csokireszelékkel, dekorcukorral, stb.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 94
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 9020
- Feltöltés dátuma: 2015. július 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Ideális, ha süteményt szeretnénk, de a nyári hőségnek köszönhetően mégsem valami édesre vágyunk, hanem inkább valami könnyebb, savanykásabb ízre. Az eredeti receptet anyukámtól kaptam, a krémen azonban módosítottam az alapján, ami hozzávalók épp voltak itthon. :) Fontos, hogy a sütit hűtőben tároljuk, főleg ilyen hőségben, hiszen tojáshab van a krémben!