r
Nosalty Logó

Nyári hűsítő citromos süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Nyári hűsítő citromos süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskóta elkészítése

A citromos krém elkészítése

Összesen 738 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskóta elkészítése

A citromos krém elkészítése

Összesen 2944 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskóta elkészítése

A citromos krém elkészítése

Összesen 266 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    30.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1132.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    259 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    453 mg
  • Nátrium
    357 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.1 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 738 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.7 g

Zsír

  • Összesen
    123.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4530.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    1037 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    1811 mg
  • Nátrium
    1430 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    380.5 g
  • Cukor
    223 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    361.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    593 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1016 micro
Összesen 2944 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    408.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.3 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 266 kcal

Hozzávalók

A piskóta elkészítése

A citromos krém elkészítése

Elkészítés

A piskóta elkészítése

  1. A tojások sárgáját a forró(!) vízzel és a cukorral habosra keverjük.
  2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
  3. Az egészet óvatosan összekeverjük, és hozzáadjuk a lisztet és a sütőport is.
  4. A tésztát magas falú, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben, 180 fokon megsütjük. Sütés után a tésztát hagyjuk kihűlni!

A citromos krém elkészítése

  1. A mascarponéhoz hozzáadjuk a citrom levét, a cukrot, vaníliás cukrot, és elkeverjük
  2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd összedolgozzuk a mascarponés keverékkel.
  3. A kész citromos krémet eloszlatjuk a kihűlt piskótán.
  4. Ízlés szerint díszíthetjük csokireszelékkel, dekorcukorral, stb.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 94
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9014
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ideális, ha süteményt szeretnénk, de a nyári hőségnek köszönhetően mégsem valami édesre vágyunk, hanem inkább valami könnyebb, savanykásabb ízre.  Az eredeti receptet anyukámtól kaptam, a krémen azonban módosítottam az alapján, ami hozzávalók épp voltak itthon. :) Fontos, hogy a sütit hűtőben tároljuk, főleg ilyen hőségben, hiszen tojáshab van a krémben!

Hozzávalók

A piskóta elkészítése

A citromos krém elkészítése

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...