Nyári citromos tökkrémleves
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
156
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
622
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 8.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 913.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 132 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 128 mg
-
Nátrium 597 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.2 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 245.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 383 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 934 micro
Összesen
156
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 18 g
Zsír
-
Összesen 34.3 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3654.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 530 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 203 mg
-
Foszfor 512 mg
-
Nátrium 2388 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.9 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 982.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 198 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 160 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 79 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 215 micro
-
Kolin: 100 mg
-
Retinol - A vitamin: 66 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1532 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3736 micro
Összesen
622
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 0.8 g
Zsír
-
Összesen 1.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 166 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 23 mg
-
Nátrium 108 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 44.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 70 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 170 micro
Összesen
28
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A tisztított tököt káposzta reszelőn lereszeljük, a kétféle hagymát vékony karikára vágjuk.
- A felhevített olajon egy csipet sóval megpároljuk a kétféle hagymát, majd hozzáadjuk a tököt, kissé átforgatjuk, és felöntjük az alaplével.
- Felforraljuk, hozzáadjuk a tárkonyt, fűszerezzük sóval-borssal, és puhára főzzük.
- A tűzről levéve simára dolgozzuk egy botmixerrel, majd hozzáadjuk a joghurtot, a citromlevet, és elkeverjük benne. Ha szükséges, kevés alaplevet adunk hozzá, és beállítjuk az ízeket.
- Végül visszatesszük a tűzre, és éppen csak egyet forralunk rajta, és kész. Kevés joghurttal a tetején tálaljuk.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 108
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 8911
- Feltöltés dátuma: 2020. július 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Katharosz
499 recept
Meleg nyári napokon nincs is jobb egy finom könnyű levesnél, érdemes kipróbálni!