Nyár végi gyümölcsleves tejszínesen
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
a séf macskája
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
108g sárgadinnye19 kcal
-
64g őszibarack24 kcal
-
57g alma27 kcal
-
67g körte34 kcal
-
27g szőlő18 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
50g tej28 kcal
-
7g tejföl13 kcal
-
14 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
3g cukor13 kcal
Összesen
336
kcal
- 1% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
650g sárgadinnye113 kcal
-
381g őszibarack143 kcal
-
340g alma159 kcal
-
400g körte205 kcal
-
160g szőlő106 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
-
300g tej168 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
86 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
20g cukor77 kcal
Összesen
2012
kcal
- 1% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
24.9g sárgadinnye4 kcal
-
14.6g őszibarack5 kcal
-
13g alma6 kcal
-
15.3g körte8 kcal
-
6.1g szőlő4 kcal
-
11.5g habtejszín34 kcal
-
11.5g tej6 kcal
-
1.5g tejföl3 kcal
-
0.9g vaníliás pudingpor3 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0.8g cukor3 kcal
Összesen
76
kcal
- 1% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 18.2 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 274.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 118 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.7 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 255.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 254 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 145 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 1279 micro
-
β-crypt 48 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 130 micro
Összesen
336
kcal
- 1% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.9 g
Zsír
-
Összesen 109.3 g
-
Telített zsírsav 66 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 357 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1647.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 708 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 150 mg
-
Foszfor 447 mg
-
Nátrium 329 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 250.1 g
-
Cukor 190 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 1533.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1523 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 182 mg
-
D vitamin: 69 micro
-
K vitamin: 71 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 136 micro
-
Kolin: 143 mg
-
Retinol - A vitamin: 870 micro
-
α-karotin 58 micro
-
β-karotin 7672 micro
-
β-crypt 290 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 778 micro
Összesen
2012
kcal
- 1% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 63 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 17 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.6 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 33 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 294 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 30 micro
Összesen
76
kcal
Hozzávalók
-
3 közepes db őszibarack
-
2 kis db alma
-
2 közepes db körte
-
3 dl habtejszín
-
2 ek tejföl
-
0.5 csomag vaníliás pudingpor
-
1 db vanília
-
szegfűszeg ízlés szerint
Elkészítés
- Az almát és a körtét meghámozzuk, a barackot alaposan megmossuk; majd az összes gyümölcsöt apró darabokra vágjuk (kivétel a szőlőt), és annyi vízben, hogy éppen ellepje őket, odatesszük főni.
- Hozzáadunk kb. 2 ek kristálycukrot, őrölt szegfűszeget és 2-3 cm vaníliarúd kikapart belsejét.
- Mígfő, elkészítjük a habarást. Habarás: fél zacskó pudingport simára keverünk 3 dl tejszínnel. A habarásnak folynia kell, különben a leves összerántja majd. Ha nem lett elég híg, tejet öntünk hozzá.
- Ha a gyümölcsök felforrtak a fazékban, takarék lángra vesszük, ésbeleöntjük a habarást, amelyetfolyamatos keveréssel alaposan elkavarunk. Ezután még hideg tejjel hígítjuk. (Amennyire folyósra szeretnénk, és amennyi belefér a fazékba.)
- A habarás táljába beleszedünk2 ek tejfölt, kiszedünkrá egy kis levest, és szétkavarjukhígra. Ezt követően beleöntjüka levesbe, és kavarunkrajta egyet, majd lekapcsoljuk.
- A levest úgy hűtjükle - hogy be tudjuk tenni a hűtőbe -, hogy a fazekat beleállítjuka hideg vízzel töltött csapba, amelynek a vizét folyamatosan cseréljük, ha felmelegedett.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 22
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2717
- Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
a séf macskája
12 recept
A nyár idén nálunk a gyümölcsökről szólt, és azok eltevéséről. Rengeteg termett a kertben. Ilyenkor megpróbáljuk minél többféleképpen elkészíteni. Így született meg ez a leves, ami aztán nagy sikert aratott a család körében.:)