r
Nosalty Logó

Nutellás és lekváros hajók

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Cafika
Nutellás és lekváros hajók
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 381 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 3038 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 405 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    322 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 381 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.1 g

Zsír

  • Összesen
    135.4 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    395 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2576.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    608 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    332 mg
  • Foszfor
    1058 mg
  • Nátrium
    512 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    423.2 g
  • Cukor
    235 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    765 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    238 micro
  • Kolin:
    300 mg
  • Retinol - A vitamin:
    748 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    195 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    253 micro
Összesen 3038 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    344.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.6 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 405 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kimérjük a liszteket, összekeverjük őket, majd hozzáadjuk a cukrot,a sót, a sütőport, jól elkeverjük.
  2. Majd hozzáadjuk a tojást, és a kis kockákra metélt, hideg vajat, az egészet kézzel összemorzsoljuk, és addig gyúrjuk, míg jól összeáll.
  3. Egy golyót formázunk belőle, celofánba tekerjük, majd 1 órára a hűtőbe tesszük.
  4. Közben kiolajozzuk a formákat, majd a sütőt is előmelegítjük.
  5. Elővesszük a hűtőből a tésztát, és kis darabokat lecsipedve belőle, kitöltjük a formákat, kb. fél mm vastagnyira, alul és oldalt is (hagyunk egy kis maradékot a rácsoknak is, a tetejére).
  6. A hajócskák felét nutellával, másik felét lekvárral töltjük meg.
  7. Majd végül kis hurkákat formázva a maradék tésztából, elkészítjük a rácsokat is a tetejére.
  8. Mehet is a sütőbe, 20-30-40 percre (nekem 40 percig sült, az eredeti búzalisztes recept szerint 20 percig), ezért jobb, ha ránézünk többször - kivéve még puha a tészta, de ez hűlés után megszilárdul.
  9. Hagyjuk a formában kihűlni!!
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2374
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 04.

Ajánló

Az eredeti recept búzaliszttel készül, az arányokon nem változtattam, így elkészíthető ugyanígy. Nekünk a nutellás jobban ízlett. A lekvár legyen kemény, nekem folyós volt, így egy kicsit belelapult a tésztarácsocska a tetejébe, de az íze finom. A kiborítástól féltem egy kicsit, de ment, némelyiket ki tudtam kopogtatni a formából, némelyiket késsel kellett körbevágnom, majd úgy kijött, kis szépséghibákat szenvedve... Ebből az adagból 6 ovális forma, meg 2 kosárka forma lett.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tavaly nyáron vettem ezeket a vadi új ovális formákat, és már ki akartam őket próbálni, ezzel kezdtem :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...