Szójaliszt
Leírás
A szójaliszt megfelelő malmi technikával finommá őrölt szójabab. Nem tartalmaz glutént, így lisztérzékenyek is fogyaszthatják. Magas fehérje- és zsírtartalommal rendelkezik. Felhasználását tekintve másként bánjunk vele, mint a hagyományos gabonalisztekkel, ugyanis sokkal nagyobb a nedvszívó képessége. Célszerű 15-30 %-os arányban más liszttel keverni.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Száraz, hűvös helyen.
100g Szójaliszt
fehérjetartalom
37.81 g
zsírtartalom
19.205 g
szénhidráttartalom
31.92 g
víztartalom
5.16 g
Top ásványi anyagok
Foszfor
494 mg
Magnézium
429 mg
Kalcium
206 mg
Nátrium
13 mg
Top vitaminok
B6 vitamin
0.461 g
Kolin
190.6 mg
Niacin - B3 vitamin
4.32 mg
E vitamin
1.95 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
37.81 g
Zsír
telített zsírsav
2.987 g
egyszeresen telített zsírsav
4.561 g
többszörösen telített zsírsav
11.657 g
ásványi anyagok
Kalcium
206 mg
Vas
6.37 mg
Magnézium
429 mg
Foszfor
494 mg
Nátrium
13 mg
Cink
3.92 mg
Réz
2.92 mg
Mangán
2.275 mg
Szelén
7.5 µg
szénhidrát
rost
9.6 g
cukor
7.5 g
víz
5.16 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.581 mg
Riboflavin - B2 vitamin
1.16 mg
Niacin - B3 vitamin
4.32 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
1.59 mg
Folát
345 µg
Kolin
190.6 mg
Béta-karotin
72 µg
E vitamin
1.95 mg
K vitamin
70 µg
A vitamin
6 µg
B6 vitamin
0.461 g