Szójaliszt

A szójaliszt megfelelő malmi technikával finommá őrölt szójabab. Nem tartalmaz glutént, így lisztérzékenyek is fogyaszthatják. Magas fehérje- és zsírtartalommal rendelkezik. Felhasználását tekintve másként bánjunk vele, mint a hagyományos gabonalisztekkel, ugyanis sokkal nagyobb a nedvszívó képessége. Célszerű 15-30 %-os arányban más liszttel keverni.
Bármikor.
Száraz, hűvös helyen.
fehérjetartalom
37.81 g
zsírtartalom
19.205 g
szénhidráttartalom
31.92 g
víztartalom
5.16 g
Foszfor
494 mg
Magnézium
429 mg
Kalcium
206 mg
Nátrium
13 mg
B6 vitamin
0.461 g
Kolin
190.6 mg
Niacin - B3 vitamin
4.32 mg
E vitamin
1.95 mg
fehérje
37.81 g
Zsír
telített zsírsav
2.987 g
egyszeresen telített zsírsav
4.561 g
többszörösen telített zsírsav
11.657 g
ásványi anyagok
Kalcium
206 mg
Vas
6.37 mg
Magnézium
429 mg
Foszfor
494 mg
Nátrium
13 mg
Cink
3.92 mg
Réz
2.92 mg
Mangán
2.275 mg
Szelén
7.5 µg
szénhidrát
rost
9.6 g
cukor
7.5 g
víz
5.16 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.581 mg
Riboflavin - B2 vitamin
1.16 mg
Niacin - B3 vitamin
4.32 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
1.59 mg
Folát
345 µg
Kolin
190.6 mg
Béta-karotin
72 µg
E vitamin
1.95 mg
K vitamin
70 µg
A vitamin
6 µg
B6 vitamin
0.461 g
Lássuk, hogyan élnek és étkeznek a francia nők, akik valahogy sosem híznak meg. Vajon mi a magyarázat?
NosaltyKülönleges, tavaszias fogásokat készítünk húsvét előtt, természetesen húsmentesen, hiszen nagypéntek van.
NosaltyHúsvétkor minden a sonka körül forog, akár napokig is képesek vagyunk enni egy-egy nagyobb darab füstölt húst. Ahhoz azonban, hogy ez biztonságosan menjen végbe, vessünk egy pillantást a húsvéti sonka tárolási módszereire.
Lakos BenedekMindenki ujjongással fogadta, hogy visszatér a retro Traubisoda, azonban pár nap alatt eltűnt a boltok polcairól. Most kiderült, mi áll a dolog hátterében.
Tündérinek tűnik, hasonlít a kamillára és a százszorszépre, pici virágaival vonzza a méheket, darazsakat, de ha csoportosan nő, rendkívül invazív és kártékony lehet kertünkben.
Átlagos hétköznapi reggeleken csak pár tojást kell megfőznünk, azonban amikor eljön a húsvét, gyakran ipari mennyiségek kerülnek az asztalra. Nézzük, mi változik ilyen estben a tojásfőzésnél.
Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...
Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!
A méteres kalács vagy méteres sütemény a húsvéti klasszikusok közé sorolható, amivel lehet sokan nem is találkoztak még. Aki viszont ismeri, annak biztosan közel áll a szívéhez. ...
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!