Szójaliszt

Szójaliszt

Leírás

A szójaliszt megfelelő malmi technikával finommá őrölt szójabab. Nem tartalmaz glutént, így lisztérzékenyek is fogyaszthatják. Magas fehérje- és zsírtartalommal rendelkezik. Felhasználását tekintve másként bánjunk vele, mint a hagyományos gabonalisztekkel, ugyanis sokkal nagyobb a nedvszívó képessége. Célszerű 15-30 %-os arányban más liszttel keverni.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös helyen.

100g Szójaliszt

fehérjetartalom

37.81 g

zsírtartalom

19.205 g

szénhidráttartalom

31.92 g

víztartalom

5.16 g

gramm szójaliszt?

Top ásványi anyagok

Foszfor

494 mg

Magnézium

429 mg

Kalcium

206 mg

Nátrium

13 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.461 g

Kolin

190.6 mg

Niacin - B3 vitamin

4.32 mg

E vitamin

1.95 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

37.81 g

Zsír

telített zsírsav

2.987 g

egyszeresen telített zsírsav

4.561 g

többszörösen telített zsírsav

11.657 g

ásványi anyagok

Kalcium

206 mg

Vas

6.37 mg

Magnézium

429 mg

Foszfor

494 mg

Nátrium

13 mg

Cink

3.92 mg

Réz

2.92 mg

Mangán

2.275 mg

Szelén

7.5 µg

szénhidrát

rost

9.6 g

cukor

7.5 g

víz

5.16 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.581 mg

Riboflavin - B2 vitamin

1.16 mg

Niacin - B3 vitamin

4.32 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

1.59 mg

Folát

345 µg

Kolin

190.6 mg

Béta-karotin

72 µg

E vitamin

1.95 mg

K vitamin

70 µg

A vitamin

6 µg

B6 vitamin

0.461 g

Címlapról ajánljuk

Ez a 4 tipp segít, hogy a legfrissebb húst tudd...

A legtöbben hentesnél, szuper-, hipermarketben vagy a piacon szerzik be a nyers húst. Kevesek mondhatják el magukról, hogy biztosan mindig friss alapanyag kerül az asztalra állattenyésztő ismerős által vagy éppen azért, mert saját maga foglalkozik állattartással. Mi most abban segítünk, hogy mindig a legfrissebb húst tudd választani a pultból.

Nosalty

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...