r
Nosalty Logó

Nutellás brownietorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Nutellás brownietorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 891 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 10688 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 464 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    49.4 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    846.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    375 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.9 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 891 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    150.1 g

Zsír

  • Összesen
    592.5 g
  • Telített zsírsav
    310 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    164 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    91 g
  • Koleszterin
    736 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10159.3 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    185 mg
  • Kálcium
    2195 mg
  • Vas
    74 mg
  • Magnézium
    1503 mg
  • Foszfor
    4505 mg
  • Nátrium
    1643 mg
  • Réz
    11 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1258.4 g
  • Cukor
    927 mg
  • Élelmi rost
    102 mg

VÍZ

  • Összesen
    235.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2369 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    76 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    266 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    636 micro
  • Kolin:
    841 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2230 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1585 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1177 micro
Összesen 10688 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    440.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    195 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.5 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 464 kcal

Elkészítés

  1. A sütőt melegítsük elő 180°C-ra.
  2. Ezután elkészítjük a brownie-t : a csokit és a margarint gőz fölött olvasszuk fel. Ha felolvadtak, az edényt vegyük le a gőzről, és szitáljuk hozzá a lisztet és a kakaóport, majd tegyük hozzá a cukrot és a sütőport is. A masszát keverjük el, végül egyesével adjuk hozzá a tojásokat is.
  3. A kapott masszát öntsük sütőpapírral kibélelt, 28 cm átmérőjű sütőformába, és légkeveréses sütőben 180°C-on kb. 35-40 percig süssük. A brownie akkor jó, ha sütés közben a teteje berepedezik, fogpiszkálót a közepébe szúrva, enyhén nyomot hagy rajta a massza.
  4. Ha a tészta elkészült, tegyük félre hűlni. Ha már majdnem kihűlt, óvatosan vágjuk ketté. (Mivel ez egy lágyabb tészta, és hogy ne törjön ketté a tészta teteje, mikor leemelem, ezért mikor kettévágtam, közécsúsztatok egy lapos tányért, és úgy emelem le a tetejét.)
  5. A nutellás üvegek kupakját levesszük, és a már kikapcsolt, de még meleg sütőbe betesszük pár percre az üvegeket. Így a nutella könnyen kenhető lesz. Ez idő alatt a sótlan földimogyorót apró darabokra aprítjuk.
  6. Majd elkezdjük összeállítani a tortát: A nutella harmadával megkenjük az alsó lapot, majd megszórjuk az apróra vágott mogyoródarabkákkal. Ezután megkenjük a nutella másik harmadával a tányéron lévő tortalapot. Majd ráfordítjuk a mogyoróval megszórt lapra.
  7. Ezután a torta külsejét is bekenjük a maradék nutellával, és megszórjuk a színes cukorral. De ízlés szerint bárhogyan lehet díszíteni. (lásd a képet... :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5160
  • Feltöltés dátuma: 2016. július 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretem magam készíteni az ünnepi tortáinkat. Így mindig kísérletezek valami újjal... Ez egy nagyon egyszerű, de nagyszerű torta! :)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...