r
Nosalty Logó

Nutella mousse-os brownie torta- a 9. főbűn

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
P.
Nutella mousse-os brownie torta- a 9. főbűn
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A mousse-hoz

Összesen 664 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A mousse-hoz

Összesen 5304 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A mousse-hoz

Összesen 354 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    48.5 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    249 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    517.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    227 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.8 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    323 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    318 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    220 micro
Összesen 664 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    83.3 g

Zsír

  • Összesen
    388 g
  • Telített zsírsav
    235 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    1995 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4138.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    845 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    538 mg
  • Foszfor
    1817 mg
  • Nátrium
    746 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    414.5 g
  • Cukor
    314 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    545.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2584 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    370 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    248 micro
  • Kolin:
    1144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2544 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    456 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1762 micro
Összesen 5304 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 354 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mousse-hoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy 24 cm-es kapcsos tortaformában fél adag brownie tésztat sütünk- Kivajazzuk, kilisztezzük a sütőformát. Egy edénybe beletesszük a vajat, felolvasztjuk, lehúzzuk a tűzről, majd belekeverjük a kakaóport. Egy tálban géppel összekeverjük a lisztet, a kristálycukrot, a tojásokat, az olajat és a vaníliaaromát. Ehhez hozzáadjuk a kakaós masszát, kézzel finoman homogénre keverjük, majd a tepsibe öntjük. 180 fokon előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Tűpróba! Ez nem olyan krémes - ragacsos fajta, mint a brownie-k általában - bár lehet olyanra is sütni, ha előbb kivesszük a sütőből. Ha megsült és kihűlt, levesszük a keretet, és egyenesre vágjuk a tortalap tetejét. (A levágott darabkákat eperlekvárral és tejszínhabbal egy jó film közben elcsipegethetjük.)
  2. Közben elkészítjük a Nutella mousse-t, és kb. egy órára hűtőbe tesszük. (Én most a tojásmentes verziót készítettem, csak tejszínhabbal, mert hosszú utazás várt a tortára. Ennek arányai: 15 dkg Nutella 4 dl habtejszínnel.)
  3. Miután már kicsit megszilárdult, visszakapcsoljuk a tortaforma keretét és rásimítjuka tésztára.
  4. Ezzel tesszük hűtőbe legalább 3-4 órára.
  5. Ha megdermedt, a kés tompa felével körbe szántunk a keret mentén, hogy a hab elváljon a formától. Csak ezután vegyük le róla, különben széthúzza a habot.
  6. A tetejét kevés felolvasztott Nutella és étolaj keverékével megcsurgatva díszítjük.
  7. Tejszínhabbal kínáljuk.

A mousse-hoz

  1. A vajat (nem margarint) kis lángon felolvasztjuk. Épp csak annyira, hogy langyos legyen. Beleevezzük a Nutellát és néhány ek tejszínt. Óvatosan melegítjük, és simára keverjük és hagyjuk kihűlni.
  2. A tojások sárgáját vízfürdő felett porcukorral fehéredésig habosra keverjük.
  3. A Nutellához keverjük.
  4. Felverjük a fehérjét, ez is mehet hozzá.
  5. A vége a tejszín. Felverjük, mehet ez is bele.
  6. Addig suvickoljuk, amíg szép egynemű nem lesz. Egy órára hűtőbe tesszük dermedni.
  7. (Gyorsabb eredmény érhető el, ha a felolvasztott Nutellához egyszerűen részletekben hozzádolgozzuk a felvert tejszínhabot és így hűtjük be - tojások nélkül. Úgy is nagyon finom.)
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 1078
  • Tegnapi nézettség: 17
  • 7 napos nézettség: 151
  • Össznézettség: 155659
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 29.

Ajánló

A képen én kétszeres mennyiséget készítettem a mousse-ból, de aki szeretné egy picit vastagabbra a krémet, az csinálja háromszoros mennyiségből. Így lesz a krém 2x olyan vastag, mint a tészta. Nagyon fontos: Ha simán tejszínhabbal készítjük, jó minőségű habtejszínt vegyünk, magas zsírtartalommal és akkor biztosan meg fog állni a hab mindenféle habfixáló nélkül. Ha ebben nem vagyunk biztosak, inkább használjunk valamit, ha nagyon elkerülhetetlen. Mint ahogy lászik, nekem gyönyörűen megállt a krém, de ez, a néha otthon kapható tejszín nevű valamik mellett nem garancia.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept egyszerű, elkészítése egy fél órás brownie sütés, közben a krém összekotyvasztása és néhány óra hűtő. Amennyire egyszerű, annyira nagyon finom. Sokan tudjátok, hogy egyáltalán nem szeretem a habos-krémes sütiket. Ezt sem fogom állandóan sütni, de hogy egy-egy alkalommal kivételt teszek majd, az biztos...

Hozzávalók

A tésztához

A mousse-hoz

Címlapról ajánljuk

A legfinomabb halas receptek 2024-ben

A magyar nem egy halas nemzet, pedig lehetősége és alkalma is lenne rá, hogy megannyi, akár hazai halból válogasson. Ennek ellenére azért van, amit szeretünk: lazac jöhet minden mennyiségben, de a rántott pontypatkó és természetesen a halászlé is trónbitorló, idén is. Lássuk a legfinomabb halrecepteket 2024-ben.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...