Nokedlivel rakott csirke cserépedényben
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
római tál
- 14% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 11% Zsír
A nokedlihez
-
100g finomliszt364 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
0g só0 kcal
A csirkéhez
-
150g csirkemellfilé180 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
35 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g só0 kcal
-
88g tejföl173 kcal
-
25g tej14 kcal
-
50g sajt176 kcal
-
8g vaj54 kcal
Összesen
1021
kcal
- 14% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 11% Zsír
A nokedlihez
-
400g finomliszt1456 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
A csirkéhez
-
600g csirkemellfilé720 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g só0 kcal
-
350g tejföl693 kcal
-
100g tej56 kcal
-
200g sajt704 kcal
-
30g vaj215 kcal
Összesen
4087
kcal
- 14% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 11% Zsír
A nokedlihez
-
21.7g finomliszt79 kcal
-
3g tojás4 kcal
-
0g só0 kcal
A csirkéhez
-
32.6g csirkemellfilé39 kcal
-
4.9g vöröshagyma2 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g só0 kcal
-
19g tejföl38 kcal
-
5.4g tej3 kcal
-
10.9g sajt38 kcal
-
1.6g vaj12 kcal
Összesen
223
kcal
- 14% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 60.7 g
Zsír
-
Összesen 47.7 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 284 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1755.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 82 mg
-
Kálcium 478 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 88 mg
-
Foszfor 706 mg
-
Nátrium 395 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 83.7 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 238.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 350 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 64 micro
-
Kolin: 196 mg
-
Retinol - A vitamin: 346 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 48 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
1021
kcal
- 14% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 242.7 g
Zsír
-
Összesen 190.8 g
-
Telített zsírsav 93 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 55 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 1135 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7023.8 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 330 mg
-
Kálcium 1911 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 354 mg
-
Foszfor 2823 mg
-
Nátrium 1580 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 334.6 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 952.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1401 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 88 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 63 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 254 micro
-
Kolin: 785 mg
-
Retinol - A vitamin: 1382 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 194 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 333 micro
Összesen
4087
kcal
- 14% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.2 g
Zsír
-
Összesen 10.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 381.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 104 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 153 mg
-
Nátrium 86 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 51.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 76 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 75 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
223
kcal
Hozzávalók
A nokedlihez
-
40 dkg finomliszt
-
1 db tojás
-
1 csipet só
A csirkéhez
-
1 db vöröshagyma
-
2 ek napraforgó olaj
-
majoranna ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
350 g tejföl
-
1 dl tej
-
3 dkg vaj
Elkészítés
A nokedlihez
- A cserépedényt hidegvízbe áztatjuk, amíg a nokedlit és a húst elkészítjük. A lisztből és a tojásból egy csipetnyi sóval, és annyi vízzel, amennyit felvesz lágy nokedlitésztát készítünk. Ezt forró, lobogó vízbe szaggatjuk, és készre főzzük. Leszűrjük és félretesszük.
- A csirkehúst vékony csíkokra vágjuk. A hagymát vékonyra szeleteljük és egy kevés olajon dinsztelni kezdjük. Hozzáadjuk a csirkehúst, és fehéredésig sütjük. Közben sóval, borssal, majorannával fűszerezzük.
- A cserépedény aljára néhány darabka vajat teszünk, majd egyenletesen elterítjük rajta a nokedlit. Erre ráöntjük az elősütött csirkét (ha levet eresztett, az is mehet bele). A tejfölt egy kistálban elkeverjük a tejjel - hogy hígítsuk egy kicsit - majd egyenletesen a hús tetejére kanalazzuk.
- Az egészet hideg sütőbe toljuk, és a hőfokot lassan, fokozatosan (kb. 10 percenként) feljebb emelve 40-45 percig sütjük. Ezután rászórjuk a reszelt sajtot is, és további 10 percre visszatoljuk a sütőbe, hogy a sajt szépen ráolvadjon.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 55 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 261
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 32
- Össznézettség: 22183
- Feltöltés dátuma: 2012. március 15.
Ajánló
Friss ecetes salátával párosítva a legfinomabb.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A múlt hétvégén kipróbáltam egy újabb rakott ételt, ami a családnak nagyon bejött, ezért most közkinccsé teszem. Az alap nagyon egyszerű: nokedli párosítva csíkokra vágott csirkehússal, és mindez nyakon öntve tejföllel és sajttal. Az egész pedig cseréptálban összeállítva, sütőben készre sütve.