r
Nosalty Logó

Nokedlivel rakott csirke cserépedényben

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Nokedlivel rakott csirke cserépedényben
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A nokedlihez

A csirkéhez

1021
Kalória
60.7g
Fehérje
83.7g
Szénhidrátok
47.7g
Zsír
238.1g
Víz
283.8g
Koleszterin
3g
Rost
5.5g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A nokedlihez

A csirkéhez

Összesen 1021 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A nokedlihez

A csirkéhez

Összesen 4087 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A nokedlihez

A csirkéhez

Összesen 223 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.7 g

Zsír

  • Összesen
    47.7 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    284 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1755.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    478 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    706 mg
  • Nátrium
    395 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    238.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    350 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    346 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 1021 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    242.7 g

Zsír

  • Összesen
    190.8 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7023.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    330 mg
  • Kálcium
    1911 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    354 mg
  • Foszfor
    2823 mg
  • Nátrium
    1580 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    334.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    952.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1401 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    254 micro
  • Kolin:
    785 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1382 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    194 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    333 micro
Összesen 4087 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    381.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    51.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 223 kcal

Elkészítés

A nokedlihez

  1. A cserépedényt hidegvízbe áztatjuk, amíg a nokedlit és a húst elkészítjük. A lisztből és a tojásból egy csipetnyi sóval, és annyi vízzel, amennyit felvesz lágy nokedlitésztát készítünk. Ezt forró, lobogó vízbe szaggatjuk, és készre főzzük. Leszűrjük és félretesszük.
  2. A csirkehúst vékony csíkokra vágjuk. A hagymát vékonyra szeleteljük és egy kevés olajon dinsztelni kezdjük. Hozzáadjuk a csirkehúst, és fehéredésig sütjük. Közben sóval, borssal, majorannával fűszerezzük.
  3. A cserépedény aljára néhány darabka vajat teszünk, majd egyenletesen elterítjük rajta a nokedlit. Erre ráöntjük az elősütött csirkét (ha levet eresztett, az is mehet bele). A tejfölt egy kistálban elkeverjük a tejjel - hogy hígítsuk egy kicsit - majd egyenletesen a hús tetejére kanalazzuk.
  4. Az egészet hideg sütőbe toljuk, és a hőfokot lassan, fokozatosan (kb. 10 percenként) feljebb emelve 40-45 percig sütjük. Ezután rászórjuk a reszelt sajtot is, és további 10 percre visszatoljuk a sütőbe, hogy a sajt szépen ráolvadjon.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Főzés módja: római tál
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A múlt hétvégén kipróbáltam egy újabb rakott ételt, ami a családnak nagyon bejött, ezért most közkinccsé teszem.  Az alap nagyon egyszerű: nokedli párosítva csíkokra vágott csirkehússal, és mindez nyakon öntve tejföllel és sajttal. Az egész pedig cseréptálban összeállítva, sütőben készre sütve.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Házi falafel szendvics

Nem érdemes kiugrani a sarkon lévő török étterembe, ha egyszer otthon is elkészíthető az illusztris falafel. És így legalább azt is tudjuk, mi kerül pontosan a golyókba, arról nem is ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!