r
Nosalty Logó

Nokedlivel rakott csirke cserépedényben

0,0

0 ÉRTÉKELÉS13 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Nokedlivel rakott csirke cserépedényben
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A nokedlihez

A csirkéhez

1021
Kalória
60.7g
Fehérje
83.7g
Szénhidrátok
47.7g
Zsír
238.1g
Víz
283.8g
Koleszterin
3g
Rost
5.5g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A nokedlihez

A csirkéhez

Összesen 1021 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A nokedlihez

A csirkéhez

Összesen 4087 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A nokedlihez

A csirkéhez

Összesen 223 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.7 g

Zsír

  • Összesen
    47.7 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    284 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1755.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    478 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    706 mg
  • Nátrium
    395 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    238.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    350 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    346 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 1021 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    242.7 g

Zsír

  • Összesen
    190.8 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7023.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    330 mg
  • Kálcium
    1911 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    354 mg
  • Foszfor
    2823 mg
  • Nátrium
    1580 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    334.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    952.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1401 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    254 micro
  • Kolin:
    785 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1382 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    194 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    333 micro
Összesen 4087 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    381.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    51.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 223 kcal

Elkészítés

A nokedlihez

  1. A cserépedényt hidegvízbe áztatjuk, amíg a nokedlit és a húst elkészítjük. A lisztből és a tojásból egy csipetnyi sóval, és annyi vízzel, amennyit felvesz lágy nokedlitésztát készítünk. Ezt forró, lobogó vízbe szaggatjuk, és készre főzzük. Leszűrjük és félretesszük.
  2. A csirkehúst vékony csíkokra vágjuk. A hagymát vékonyra szeleteljük és egy kevés olajon dinsztelni kezdjük. Hozzáadjuk a csirkehúst, és fehéredésig sütjük. Közben sóval, borssal, majorannával fűszerezzük.
  3. A cserépedény aljára néhány darabka vajat teszünk, majd egyenletesen elterítjük rajta a nokedlit. Erre ráöntjük az elősütött csirkét (ha levet eresztett, az is mehet bele). A tejfölt egy kistálban elkeverjük a tejjel - hogy hígítsuk egy kicsit - majd egyenletesen a hús tetejére kanalazzuk.
  4. Az egészet hideg sütőbe toljuk, és a hőfokot lassan, fokozatosan (kb. 10 percenként) feljebb emelve 40-45 percig sütjük. Ezután rászórjuk a reszelt sajtot is, és további 10 percre visszatoljuk a sütőbe, hogy a sajt szépen ráolvadjon.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Főzés módja: római tál
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A múlt hétvégén kipróbáltam egy újabb rakott ételt, ami a családnak nagyon bejött, ezért most közkinccsé teszem.  Az alap nagyon egyszerű: nokedli párosítva csíkokra vágott csirkehússal, és mindez nyakon öntve tejföllel és sajttal. Az egész pedig cseréptálban összeállítva, sütőben készre sütve.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Olasz rakott kel

Olasz recept alapján, de érdekességképpen nem paradicsomosan készült ez a rakott kel. Rizs helyett burgonya, húsféleségként pedig szárított, füstölt sonka került benne. A sajtoktól ...

Gréti

Hagyományos rakott kel

A rakott kel egy igazi kényelmi étel: előfőzött zsenge kelkáposzta rétegezve, fűszeres, darált húsos raguval és párolt rizzsel, a rétegek között tejföllel és sajttal megpimpelve. A ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Súlyos betegséget okozhat a klóros víz fogyasztása

Sokan a csapból folyó vizet fogyasztják, mint ivóvizet, hiszen sokkal olcsóbb, mint palackozott ásványvizet venni, nem is beszélve a palackvisszaváltás kényszeréről. Svéd kutatók friss kutatása alapján azonban úgy tűnik, bizonyos megbetegedések és a klóros víz fogyasztása között összefüggés lehet.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!