r
Nosalty Logó

Nokedlis lecsó ahogy pussycat készíti

pussycat
Nokedlis lecsó ahogy pussycat készíti
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A lecsóhoz

A nokedlihez

476
Kalória
19.1g
Fehérje
40.8g
Szénhidrát
26.9g
Zsír
384.3g
Víz
182.4g
Koleszterin
6.9g
Élelmi rost
9.3g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A lecsóhoz

A nokedlihez

Összesen 476 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A lecsóhoz

A nokedlihez

Összesen 2378 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A lecsóhoz

A nokedlihez

Összesen 92 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1023.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    269 mg
  • Nátrium
    545 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    384.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    628 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    4392 micro
  • Lut-zea
    618 micro
Összesen 476 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.5 g

Zsír

  • Összesen
    134.6 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    912 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5119.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    566 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    277 mg
  • Foszfor
    1345 mg
  • Nátrium
    2725 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    203.8 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    1921.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    586 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    527 mg
  • D vitamin:
    297 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    319 micro
  • Kolin:
    930 mg
  • Retinol - A vitamin:
    321 micro
  • α-karotin
    121 micro
  • β-karotin
    3139 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    21960 micro
  • Lut-zea
    3091 micro
Összesen 2378 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    75.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    864 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 92 kcal

Elkészítés

A lecsóhoz

  1. A paprikákat feldaraboljuk.
  2. A bacont felkockázzuk, és az olajon kisütjük, hozzáadjuk a hagymát, a karikára vágott chorizo-t.
  3. Ha már a chorizo is egy kissé megsült, jöhetnek bele a paprikák és a paradicsomok.
  4. Ha már az is puha, megszórjuk a pirospaprikákkal és a sóval.
  5. Felverjük a három tojást, és belekeverjük. A lecsó most kész van.
  6. Elkészítjük a nokedlit: Egy tálba beletesszük a lisztet, tojást,sót, és vízzel nokedli tésztát keverünk belőle, majd forrásban lévő vízbe szaggatjuk. Ha feljön a víz tetejére, akkor jó, és leszűrve a lecsóhoz keverjük.
  7. Még egyszer megkóstoljuk, és ha még nem elég erős, még tehetünk bele erős fűszerpaprikát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 20 p

Nekem ez a tökéletes lecsó. Hosszú évek óta mindig így készítem. Szerintem a konzerv paradicsom nem ront rajta, ha jó minőséget veszünk, inkább nagyon jó ízt ad neki, mivel azt biztosan frissen konzerválják. Azonkívül a munkánkat is megkönnyíti, mert nem kell paradicsomot hámozni.  A másik fontos dolog  nálam az, hogy eléggé erős legyen, a lecsó szerintem csak erősen jó. A nokedlit mi nagyon szeretjük benne, azonkívül friss puha kenyérrel fogyasztjuk.

További receptek

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus magyaros fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...