Nokedlis lecsó ahogy pussycat készíti
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
pussycat
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
A lecsóhoz
-
100g zöldpaprika16 kcal
-
5 kcal
-
160g konzerv paradicsom26 kcal
-
42 kcal
-
68g vöröshagyma25 kcal
-
20g bacon79 kcal
-
40g chorizo118 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
33g tojás42 kcal
A nokedlihez
-
30g finomliszt109 kcal
-
11g tojás14 kcal
-
20g víz0 kcal
Összesen
476
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
A lecsóhoz
-
500g zöldpaprika82 kcal
-
108g hegyes erős paprika24 kcal
-
800g konzerv paradicsom128 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
100g bacon393 kcal
-
200g chorizo592 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
165g tojás208 kcal
A nokedlihez
-
150g finomliszt546 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
100g víz0 kcal
Összesen
2378
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
A lecsóhoz
-
19.7g zöldpaprika3 kcal
-
4.2g hegyes erős paprika1 kcal
-
31.5g konzerv paradicsom5 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
-
13.4g vöröshagyma5 kcal
-
3.9g bacon15 kcal
-
7.9g chorizo23 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
6.5g tojás8 kcal
A nokedlihez
-
5.9g finomliszt21 kcal
-
2.2g tojás3 kcal
-
3.9g víz0 kcal
Összesen
92
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.1 g
Zsír
-
Összesen 26.9 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 182 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1023.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 113 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 269 mg
-
Nátrium 545 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.8 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 384.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 117 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 105 mg
-
D vitamin: 59 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 64 micro
-
Kolin: 186 mg
-
Retinol - A vitamin: 64 micro
-
α-karotin 24 micro
-
β-karotin 628 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 4392 micro
-
Lut-zea 618 micro
Összesen
476
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 95.5 g
Zsír
-
Összesen 134.6 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 56 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 29 g
-
Koleszterin 912 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5119.1 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 175 mg
-
Kálcium 566 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 277 mg
-
Foszfor 1345 mg
-
Nátrium 2725 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 203.8 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 1921.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 586 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 527 mg
-
D vitamin: 297 micro
-
K vitamin: 66 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 319 micro
-
Kolin: 930 mg
-
Retinol - A vitamin: 321 micro
-
α-karotin 121 micro
-
β-karotin 3139 micro
-
β-crypt 46 micro
-
Likopin 21960 micro
-
Lut-zea 3091 micro
Összesen
2378
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 5.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 201.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 53 mg
-
Nátrium 107 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 75.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 123 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 864 micro
-
Lut-zea 122 micro
Összesen
92
kcal
Hozzávalók
A lecsóhoz
-
50 dkg zöldpaprika
-
3 ek napraforgó olaj
-
2 nagy fej vöröshagyma
-
10 dkg bacon
-
20 dkg chorizo
-
só ízlés szerint
-
0.5 teáskanál füstölt pirospaprika
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
3 db tojás
A nokedlihez
-
15 dkg finomliszt
-
1 db tojás
Elkészítés
A lecsóhoz
- A paprikákat feldaraboljuk.
- A bacont felkockázzuk, és az olajon kisütjük, hozzáadjuk a hagymát, a karikára vágott chorizo-t.
- Ha már a chorizo is egy kissé megsült, jöhetnek bele a paprikák és a paradicsomok.
- Ha már az is puha, megszórjuk a pirospaprikákkal és a sóval.
- Felverjük a három tojást, és belekeverjük. A lecsó most kész van.
- Elkészítjük a nokedlit: Egy tálba beletesszük a lisztet, tojást,sót, és vízzel nokedli tésztát keverünk belőle, majd forrásban lévő vízbe szaggatjuk. Ha feljön a víz tetejére, akkor jó, és leszűrve a lecsóhoz keverjük.
- Még egyszer megkóstoljuk, és ha még nem elég erős, még tehetünk bele erős fűszerpaprikát.
- Elkészítettem: 35 alkalommal
- Receptkönyvben: 31
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4735
- Feltöltés dátuma: 2013. március 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
pussycat
150 recept
Nekem ez a tökéletes lecsó. Hosszú évek óta mindig így készítem. Szerintem a konzerv paradicsom nem ront rajta, ha jó minőséget veszünk, inkább nagyon jó ízt ad neki, mivel azt biztosan frissen konzerválják. Azonkívül a munkánkat is megkönnyíti, mert nem kell paradicsomot hámozni. A másik fontos dolog nálam az, hogy eléggé erős legyen, a lecsó szerintem csak erősen jó. A nokedlit mi nagyon szeretjük benne, azonkívül friss puha kenyérrel fogyasztjuk.