r
Nosalty Logó

Nimród-szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
hjemmekonditor
Nimród-szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Karamellkrém

Narancskrém

Összeállítás

Összesen 1741 kcal
  • 2% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Karamellkrém

Narancskrém

Összeállítás

Összesen 6959 kcal
  • 2% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Karamellkrém

Narancskrém

Összeállítás

Összesen 315 kcal
  • 2% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    86.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    649.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    369 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    232.1 g
  • Cukor
    128 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    178.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    822 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    92 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    758 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    646 micro
  • β-crypt
    223 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 1741 kcal
  • 2% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    49.2 g

Zsír

  • Összesen
    345.6 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    154 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    98 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2598.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    187 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    211 mg
  • Foszfor
    571 mg
  • Nátrium
    1474 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    928.5 g
  • Cukor
    510 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    715.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3289 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    197 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    369 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    254 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3034 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    2584 micro
  • β-crypt
    893 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    764 micro
Összesen 6959 kcal
  • 2% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    117.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 315 kcal

Hozzávalók

Tészta

Karamellkrém

Narancskrém

Összeállítás

Elkészítés

Tészta

  1. Figyelem, az eredeti receptem vegán, akinek viszont ez nem szempont, juharszirup helyett mézet, tejmentes margarin helyett sima margarint vagy vajat, magtej helyett pedig sima tejet is használhat. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Amennyiben a fent megadott mennyiségekkel is nehezen állna össze a tészta, 1-2 evőkanál tejjel ÉS/VAGY kevés margarinnal korrigálható. (Kevés alatt azt értem, hogy mondjuk kezdjük 10 g-mal).
  2. A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, majd 24*24 cm-es méretre nyújtjuk. Ezt legkönnyebb tepsi hátulján végezni( a tepsi hátulját csak vékonyan meglisztezzük!), hiszen nagyon vékonyra kell nyújtani a lapot, nincs lehetőség átemelni, mert elszakadna. Vagy csinálhatjátok úgy is, ahogy én szoktam. (Előre méretre vágott, enyhén lisztezett sütőpapírra nyújtom ki a lapokat, így ezt csak át kell emelni egy sütőlemezre és mehet is a sütőbe.) Legyünk türelmesek a tészta kinyújtásánál, valóban vékonynak kell lennie.
  3. Szóval ha megvagyunk ezzel, akkor 180 fokos előmelegített (!)sütőben 5-6 percig sütjük. NEM TOVÁBB, mert a sütőből kivéve keményedni fog a lap még, ahogy hűl. Nem szabad túlsütni.

Karamellkrém

  1. Ugyanaz érvényes mint az előbb, akinek nem szempont a vegánság, az használjon hagyományos tejszínt, illetve vajat/sima margarint. A cukrot folyamatosan kevergetve felolvasztjuk karamellnek, közepes lángon. A tejszínt felforraljuk és a karamellhez öntjük. FIGYELEM, óvatosan dolgozzunk, mert a karamell csúnya égési sebeket tud okozni!
  2. Addig kevergetjük, amíg egyneművé nem válik az elegyünk. Ez attól függ, mennyi idő, hogy a tejszín valóban forró volt-e. Ha nem, akkor tovább tart a dolog. Hozzáadjuk a margarint, alaposan elkeverjük, végül a sót is elkeverjük benne. Ha maradnak esetleg a krémben nagyobb cukordarabok, mert rosszul végeztük az olvasztást, semmi gond. Nyugodtan szűrjük át az egészet és tegyük félre. Teljesen be kell kötnie. (Hűtőbe tesszük, ha langyosra hűlt. Ez néhány órát igénybe vesz, úgyhogy készítsük el akár napokkal előbb is a krémet nyugodtan.)

Narancskrém

  1. Az illóolaj elhagyható, ha viszont használjuk, nagyon fontos, hogy megbízható forrásból, 100% tisztaságú olajat vásároljatunk, semmiképp sem összekeverendő az ILLATOLAJJAL! A narancslét felforraljuk, a pudingport pedig elkeverjük a kb. 100 ml extra narancslével csomómentesre. A pudingot a szokásos módon elkészítjük, majd félretesszük hűlni.
  2. Ha teljesen kihűlt, akkor hozzákeverjük a puha margarint, a porcukrot, a citrom héját és az illóolajat.

Összeállítás

  1. A kávét elkeverjük a cukorral és a narancsolajjal.
  2. Az első lapot ecsettel lekenjük kávéval. Vékonyan "megvajazzuk" a karamellkrémmel. (Laponként 1,5-2 csapott ek. krémmel lehet számolni). Végül a narancskrém egyharmada kerül rá.
  3. Folytatjuk a rétegezést, míg végül el nem fogynak a lapok és a krém.
  4. Folpackot teszünk rá, és 1 napra hűtőszekrénybe tesszük puhulni. Ez fontos lépés, időt kell neki hagyni, hogy összeérjenek az ízek és megpuhuljon a sütemény. 🙂 Másnap szeleteljük, porcukorral vagy anélkül tálaljuk. 🙂
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 6883
  • Feltöltés dátuma: 2021. április 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
hjemmekonditor 1 recept

Hozzávalók

Tészta

Karamellkrém

Narancskrém

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...