Nimród-szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
hjemmekonditor
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 2% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 17% Zsír
Tészta
-
100g finomliszt364 kcal
-
179 kcal
-
38g porcukor145 kcal
-
8g juharszirup20 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
0 kcal
-
26g zabtej12 kcal
Karamellkrém
-
30g cukor116 kcal
-
23g növényi tejszín56 kcal
-
81 kcal
-
1g só0 kcal
Narancskrém
Összeállítás
-
13g feketekávé1 kcal
-
0 kcal
-
1g cukor5 kcal
Összesen
1741
kcal
- 2% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 17% Zsír
Tészta
-
400g finomliszt1456 kcal
-
100g tejmentes margarin717 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
30g juharszirup78 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
0 kcal
-
105g zabtej46 kcal
Karamellkrém
-
120g cukor464 kcal
-
90g növényi tejszín226 kcal
-
323 kcal
-
4g só0 kcal
Narancskrém
-
600g narancslé282 kcal
-
343 kcal
-
250g tejmentes margarin1793 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
Összeállítás
-
50g feketekávé5 kcal
-
0 kcal
-
5g cukor19 kcal
Összesen
6959
kcal
- 2% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 17% Zsír
Tészta
-
18.1g finomliszt66 kcal
-
4.5g tejmentes margarin32 kcal
-
6.8g porcukor26 kcal
-
1.4g juharszirup4 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
0.5g cukor2 kcal
-
0 kcal
-
4.8g zabtej2 kcal
Karamellkrém
-
5.4g cukor21 kcal
-
4.1g növényi tejszín10 kcal
-
15 kcal
-
0.2g só0 kcal
Narancskrém
-
27.1g narancslé13 kcal
-
4.1g vaníliás pudingpor16 kcal
-
11.3g tejmentes margarin81 kcal
-
6.8g porcukor26 kcal
-
0 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
Összeállítás
-
2.3g feketekávé0 kcal
-
0 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
Összesen
315
kcal
- 2% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 12.3 g
Zsír
-
Összesen 86.4 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 649.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 143 mg
-
Nátrium 369 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 232.1 g
-
Cukor 128 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 178.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 822 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 49 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 92 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 64 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 758 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 646 micro
-
β-crypt 223 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 191 micro
Összesen
1741
kcal
- 2% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 49.2 g
Zsír
-
Összesen 345.6 g
-
Telített zsírsav 81 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 154 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 98 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2598.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 142 mg
-
Kálcium 187 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 211 mg
-
Foszfor 571 mg
-
Nátrium 1474 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 928.5 g
-
Cukor 510 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 715.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3289 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 37 mg
-
C vitamin: 197 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 369 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 254 micro
-
Kolin: 131 mg
-
Retinol - A vitamin: 3034 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 2584 micro
-
β-crypt 893 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 764 micro
Összesen
6959
kcal
- 2% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.2 g
Zsír
-
Összesen 15.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 117.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 26 mg
-
Nátrium 67 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 32.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 149 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 137 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 117 micro
-
β-crypt 40 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 35 micro
Összesen
315
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
400 g finomliszt
-
100 g tejmentes margarin
-
150 g porcukor
-
2 ek juharszirup
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 kávéskanál szódabikarbóna
Karamellkrém
-
120 g cukor
-
90 ml növényi tejszín
-
45 g tejmentes margarin
-
0.5 tk só
Narancskrém
-
250 g tejmentes margarin
-
150 g porcukor
-
1 citromból nyert citromhéj
Összeállítás
-
1 tk cukor
Elkészítés
Tészta
- Figyelem, az eredeti receptem vegán, akinek viszont ez nem szempont, juharszirup helyett mézet, tejmentes margarin helyett sima margarint vagy vajat, magtej helyett pedig sima tejet is használhat. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Amennyiben a fent megadott mennyiségekkel is nehezen állna össze a tészta, 1-2 evőkanál tejjel ÉS/VAGY kevés margarinnal korrigálható. (Kevés alatt azt értem, hogy mondjuk kezdjük 10 g-mal).
- A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, majd 24*24 cm-es méretre nyújtjuk. Ezt legkönnyebb tepsi hátulján végezni( a tepsi hátulját csak vékonyan meglisztezzük!), hiszen nagyon vékonyra kell nyújtani a lapot, nincs lehetőség átemelni, mert elszakadna. Vagy csinálhatjátok úgy is, ahogy én szoktam. (Előre méretre vágott, enyhén lisztezett sütőpapírra nyújtom ki a lapokat, így ezt csak át kell emelni egy sütőlemezre és mehet is a sütőbe.) Legyünk türelmesek a tészta kinyújtásánál, valóban vékonynak kell lennie.
- Szóval ha megvagyunk ezzel, akkor 180 fokos előmelegített (!)sütőben 5-6 percig sütjük. NEM TOVÁBB, mert a sütőből kivéve keményedni fog a lap még, ahogy hűl. Nem szabad túlsütni.
Karamellkrém
- Ugyanaz érvényes mint az előbb, akinek nem szempont a vegánság, az használjon hagyományos tejszínt, illetve vajat/sima margarint. A cukrot folyamatosan kevergetve felolvasztjuk karamellnek, közepes lángon. A tejszínt felforraljuk és a karamellhez öntjük. FIGYELEM, óvatosan dolgozzunk, mert a karamell csúnya égési sebeket tud okozni!
- Addig kevergetjük, amíg egyneművé nem válik az elegyünk. Ez attól függ, mennyi idő, hogy a tejszín valóban forró volt-e. Ha nem, akkor tovább tart a dolog. Hozzáadjuk a margarint, alaposan elkeverjük, végül a sót is elkeverjük benne. Ha maradnak esetleg a krémben nagyobb cukordarabok, mert rosszul végeztük az olvasztást, semmi gond. Nyugodtan szűrjük át az egészet és tegyük félre. Teljesen be kell kötnie. (Hűtőbe tesszük, ha langyosra hűlt. Ez néhány órát igénybe vesz, úgyhogy készítsük el akár napokkal előbb is a krémet nyugodtan.)
Narancskrém
- Az illóolaj elhagyható, ha viszont használjuk, nagyon fontos, hogy megbízható forrásból, 100% tisztaságú olajat vásároljatunk, semmiképp sem összekeverendő az ILLATOLAJJAL! A narancslét felforraljuk, a pudingport pedig elkeverjük a kb. 100 ml extra narancslével csomómentesre. A pudingot a szokásos módon elkészítjük, majd félretesszük hűlni.
- Ha teljesen kihűlt, akkor hozzákeverjük a puha margarint, a porcukrot, a citrom héját és az illóolajat.
Összeállítás
- A kávét elkeverjük a cukorral és a narancsolajjal.
- Az első lapot ecsettel lekenjük kávéval. Vékonyan "megvajazzuk" a karamellkrémmel. (Laponként 1,5-2 csapott ek. krémmel lehet számolni). Végül a narancskrém egyharmada kerül rá.
- Folytatjuk a rétegezést, míg végül el nem fogynak a lapok és a krém.
- Folpackot teszünk rá, és 1 napra hűtőszekrénybe tesszük puhulni. Ez fontos lépés, időt kell neki hagyni, hogy összeérjenek az ízek és megpuhuljon a sütemény. 🙂 Másnap szeleteljük, porcukorral vagy anélkül tálaljuk. 🙂
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 5 perc
- Receptkönyvben: 35
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 6899
- Feltöltés dátuma: 2021. április 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
hjemmekonditor
1 recept