r
Nosalty Logó

Nigella téli rizses édessége

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Nigella téli rizses édessége
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Az édességhez

A tetejére

Összesen 399 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Az édességhez

A tetejére

Összesen 3176 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Az édességhez

A tetejére

Összesen 193 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 399 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    49.2 g

Zsír

  • Összesen
    199.6 g
  • Telített zsírsav
    123 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    645 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2293.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    962 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    521 mg
  • Nátrium
    639 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    246.7 g
  • Cukor
    124 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    667.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1682 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    375 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1652 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    366 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 3176 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 193 kcal

Hozzávalók

Az édességhez

A tetejére

Elkészítés

Az édességhez

  1. A vajat tűzállótálban felolvasztjuk, megpirítjuk benne a rizst. Amikor mindenütt átjárta a vaj,felöntjük a borral, mintha rizottót készítenénk, és elforraljuk az alkoholtartalmát. Ezután hozzáadjuk a cukrot, ráreszeljük a szerecsendiót, és felöntjük a tejjel és tejszínnel.
  2. Az edényt 150 fokra előmelegített sütőbe tesszük 2-2,5 órára, és ott sütjük tovább. Másfél óra elteltével ellenőrizzük, nem forrt-e el a lé, ha szükséges, pótoljuk.
  3. A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, és a rizsen egyenletesen elsimítjuk.
  4. Egy teáskanálnyi mézet vékonyan a tetejére csurgatunk. Grill alatt 2-3 perc alatt rápirítjuk.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 150 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 6789
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nigella téli rizses édessége
Évi néni 1830 recept

Megérkezett Nigella Lawson újabb receptötlete. Ismét egy édességet mutatott be, mely téli estéken kényeztethet minket. A tojáshabot a mézzel én tettem a tetejére, mert előző napról maradt, és így volt alkalmam elhasználni.

Hozzávalók

Az édességhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...