r
Nosalty Logó

Névnapi torta -hamis marcipán díszítéssel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Névnapi torta -hamis marcipán díszítéssel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémhez

A marcipánhoz

Összesen 1162 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémhez

A marcipánhoz

Összesen 6979 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémhez

A marcipánhoz

Összesen 272 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    67.6 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1087.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    315 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    337 mg
  • Nátrium
    391 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.1 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    521 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    493 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    330 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 1162 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.4 g

Zsír

  • Összesen
    405.4 g
  • Telített zsírsav
    157 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    137 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    85 g
  • Koleszterin
    1088 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6526.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    1890 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    2025 mg
  • Nátrium
    2346 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    720.5 g
  • Cukor
    393 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    322.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3126 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    303 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    906 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2961 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1983 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1482 micro
Összesen 6979 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 272 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A marcipánhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Hamis marcipán készítése:
  2. A tejet felforraljuk, beletesszük a darát, és megduzzasztjuk, hagyjuk kihűlni.
  3. A margarint a porcukorral kikeverjük, hozzátesszük a kekszet, a darát és a mandulaaromát. Jól összegyúrjuk, és berakjuk a hűtőbe kicsit, hogy könnyen kezelhető legyen.
  4. Piskóta készítése:
  5. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a vízzel és a cukorral, utána beletesszük a tojássárgáját, és beleforgatjuk a sütőporral elvegyített lisztet.
  6. Kapcsos tortaformába előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.
  7. Krém készítése:
  8. A tejben megfőzzük a pudingot, és azt is hagyjuk kihűlni.
  9. Kikeverjük a margarint a porcukorral, és hozzákeverjük a kihűlt pudingot.
  10. Összeállítás:
  11. A piskótát kettévágjuk, és megtöltjük pudinggal, majd a szélét is bekenjük.
  12. A tejszínhabot felverjük, és rákenjük a torta tetejére.
  13. Elővesszük a marcipánt a hűtőből, egy fóliát terítünk a deszkára és a marcipánra is, és kinyújtjuk.
  14. Utána formázhatjuk, figurát vághatunk ki belőle, és tetszőlegesen díszíthetjük vele a tortát.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12094
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 23.

Ajánló

Bulikra, meglepetésnek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Most csináltam először, de nagyon bejött a családnak, nem olyan édes, mint a bolti marcipán. A levélformát gipszkiöntő formával csináltam, és ételfestékkel kentem meg!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A marcipánhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...