Névnapi torta -hamis marcipán díszítéssel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 26% Zsír
A tésztához
-
55g tojás69 kcal
-
3g víz0 kcal
-
13g cukor52 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
A krémhez
A marcipánhoz
-
13g búzadara45 kcal
-
17g tej9 kcal
-
21g margarin149 kcal
-
21g háztartási keksz87 kcal
-
13g porcukor48 kcal
-
4g mandulaaroma0 kcal
Összesen
1162
kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 26% Zsír
A tésztához
-
330g tojás415 kcal
-
16g víz0 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
A krémhez
-
600g tej336 kcal
-
343 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
200g margarin1434 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
400g növényi habtejszín1004 kcal
A marcipánhoz
-
75g búzadara270 kcal
-
100g tej56 kcal
-
125g margarin896 kcal
-
125g háztartási keksz524 kcal
-
75g porcukor290 kcal
-
25g mandulaaroma0 kcal
Összesen
6979
kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 26% Zsír
A tésztához
-
13g tojás16 kcal
-
0.6g víz0 kcal
-
3.1g cukor12 kcal
-
4.7g finomliszt17 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
23.6g tej13 kcal
-
3.5g vaníliás pudingpor13 kcal
-
0.8g cukor3 kcal
-
7.9g margarin56 kcal
-
5.9g porcukor23 kcal
-
15.7g növényi habtejszín39 kcal
A marcipánhoz
-
2.9g búzadara11 kcal
-
3.9g tej2 kcal
-
4.9g margarin35 kcal
-
4.9g háztartási keksz21 kcal
-
2.9g porcukor11 kcal
-
1g mandulaaroma0 kcal
Összesen
272
kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.2 g
Zsír
-
Összesen 67.6 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 181 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1087.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 315 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 337 mg
-
Nátrium 391 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 120.1 g
-
Cukor 66 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 53.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 521 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 51 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 151 mg
-
Retinol - A vitamin: 493 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 330 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 247 micro
Összesen
1162
kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 103.4 g
Zsír
-
Összesen 405.4 g
-
Telített zsírsav 157 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 137 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 85 g
-
Koleszterin 1088 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6526.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 134 mg
-
Kálcium 1890 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 114 mg
-
Foszfor 2025 mg
-
Nátrium 2346 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 720.5 g
-
Cukor 393 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 322.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3126 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 32 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 303 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 225 micro
-
Kolin: 906 mg
-
Retinol - A vitamin: 2961 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1983 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1482 micro
Összesen
6979
kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 15.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 256.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 80 mg
-
Nátrium 92 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.3 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 12.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 123 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 116 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 78 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 58 micro
Összesen
272
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
6 db tojás
-
2 ek víz
-
8 ek cukor
-
8 evőkanál finomliszt
-
1 csomag sütőpor
A krémhez
-
6 dl tej
-
2 csomag vaníliás pudingpor
-
2 ek cukor
-
20 dkg margarin
-
15 dkg porcukor
-
4 dl növényi habtejszín
A marcipánhoz
-
75 g búzadara
-
1 dl tej
-
12.5 dkg margarin
-
12.5 dkg háztartási keksz
-
75 g porcukor
-
25 ml mandulaaroma
Elkészítés
A tésztához
- Hamis marcipán készítése:
- A tejet felforraljuk, beletesszük a darát, és megduzzasztjuk, hagyjuk kihűlni.
- A margarint a porcukorral kikeverjük, hozzátesszük a kekszet, a darát és a mandulaaromát. Jól összegyúrjuk, és berakjuk a hűtőbe kicsit, hogy könnyen kezelhető legyen.
- Piskóta készítése:
- A tojásfehérjét kemény habbá verjük a vízzel és a cukorral, utána beletesszük a tojássárgáját, és beleforgatjuk a sütőporral elvegyített lisztet.
- Kapcsos tortaformába előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.
- Krém készítése:
- A tejben megfőzzük a pudingot, és azt is hagyjuk kihűlni.
- Kikeverjük a margarint a porcukorral, és hozzákeverjük a kihűlt pudingot.
- Összeállítás:
- A piskótát kettévágjuk, és megtöltjük pudinggal, majd a szélét is bekenjük.
- A tejszínhabot felverjük, és rákenjük a torta tetejére.
- Elővesszük a marcipánt a hűtőből, egy fóliát terítünk a deszkára és a marcipánra is, és kinyújtjuk.
- Utána formázhatjuk, figurát vághatunk ki belőle, és tetszőlegesen díszíthetjük vele a tortát.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 34
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 12094
- Feltöltés dátuma: 2010. június 23.
Ajánló
Bulikra, meglepetésnek.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Most csináltam először, de nagyon bejött a családnak, nem olyan édes, mint a bolti marcipán. A levélformát gipszkiöntő formával csináltam, és ételfestékkel kentem meg!