r
Nosalty Logó

Néró

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Néró
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A ragasztáshoz

A tetejére

Összesen 885 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A ragasztáshoz

A tetejére

Összesen 3533 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A ragasztáshoz

A tetejére

Összesen 430 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    43.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    272 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    357.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.7 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    423 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    400 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    269 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    289 micro
Összesen 885 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    44.8 g

Zsír

  • Összesen
    173.9 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    1089 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1428.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    791 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    450.9 g
  • Cukor
    229 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    144.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1693 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    154 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    224 micro
  • Kolin:
    877 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1600 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    1077 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1156 micro
Összesen 3533 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.9 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 430 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A ragasztáshoz

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A margarint a porcukorral kikeverjük, és egyenként hozzáadjuk a tojássárgáját állandó keverés mellett.
  2. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot, majd hozzászitáljuk a 25 dkg lisztet.
  3. Jól eldolgozzuk. Ezután sütőpapírral bélelt tepsibe, kézzel kis lapos golyókat formázunk, és előmelegített sütőben megsütjük. Vigyázni kell rá, mert a teteje nem fog túlságosan megbarnulni, úgyhogy az alját kell figyelni, mert nagyon hamar megéghet.
  4. Ha kihűlt, lekvárral összeragasztjuk, és felolvasztott tortabevonóval lecsorgatjuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 503
  • Tegnapi nézettség: 47
  • 7 napos nézettség: 171
  • Össznézettség: 62117
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet Szalontay Zoltán Házi Cukrászat c. könyvében találtam.

Hozzávalók

A tésztához

A ragasztáshoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...