r
Nosalty Logó

Német burgonyaleves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Angie-30
Német burgonyaleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 284 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1132 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 40 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    249 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    613 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    250 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    611.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    722 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    2478 micro
  • β-karotin
    5910 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    489 micro
Összesen 284 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.5 g

Zsír

  • Összesen
    44.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    996 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2452.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    506 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    227 mg
  • Foszfor
    1000 mg
  • Nátrium
    615 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.5 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    2444.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2888 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    119 mg
  • D vitamin:
    202 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    392 micro
  • Kolin:
    818 mg
  • Retinol - A vitamin:
    505 micro
  • α-karotin
    9910 micro
  • β-karotin
    23642 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1957 micro
Összesen 1132 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    84.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    342 micro
  • β-karotin
    816 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 40 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát kockákra vágjuk, a sárgarépát és fehérrépát karikára, és sós vízben puhára főzzük.
  2. A hagymát apróra vágjuk és olajon üvegesre pirítjuk, rátesszük a lisztet, a pirospaprikát, és a levesbe keverjük.
  3. Beleütjük a tojásokat, ne keverjük meg, hogy egészbe maradjon, ecettel ízesítjük.
  4. A tejfölt keverjük el a tojássárgájával, merjünk rá a levesből, keverjük el, majd keverjük a levesbe állandóan keverve, 1-2 percet még hagyjuk a tűzhelyen.
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 6411
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Angie-30 355 recept

Egy burgonyás ételek receptes könyvben találtam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...