r
Nosalty Logó

Nektarin-rebarbara pite

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Szöszi konyhája
Nektarin-rebarbara pite
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Linzertészta készítés

Rakomány készítés

680
Kalória
8.3g
Fehérje
90.8g
Szénhidrátok
32.6g
Zsír
93.2g
Víz
151.2g
Koleszterin
3.1g
Rost
43g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Linzertészta készítés

Rakomány készítés

Összesen 680 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Linzertészta készítés

Rakomány készítés

Összesen 4082 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Linzertészta készítés

Rakomány készítés

Összesen 279 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    32.6 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.8 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    93.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    271 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    207 micro
Összesen 680 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    49.8 g

Zsír

  • Összesen
    195.4 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    907 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1499.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    397 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    663 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    544.6 g
  • Cukor
    258 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    559.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1709 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    435 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1625 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    884 micro
  • β-crypt
    237 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1242 micro
Összesen 4082 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    102 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    38.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 279 kcal

Elkészítés

Linzertészta készítés

  1. A tojás kivételével gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk az anyagokat, hogy apró szemcsés legyen a vaj, de ne olvadjon meg a kezünk melegétől. Hozzáadjuk a tojássárgákat, és összegyúrjuk.
  2. Fóliába téve 30-40 percre a hűtőbe tesszük.

Rakomány készítés

  1. A rebarbarát vékonyan megpucoljuk (30-35 dkg legyen) és fél cm-es darabokra vágjuk. 12 dkg cukorral és fél citrom levével lassú tűzön főzzük 2 percig. Rácsra tesszük, és a saját levében hagyjuk kihűlni.
  2. A nektarinokat megmossuk, szárazra töröljük, magjukat eltávolítjuk, és közepesen vékony gerezdekre vágjuk.
  3. A deszkára sütőpapírt helyezünk, és körberajzoljuk rajta a sütőformánkat. A tészta negyedét félretesszük, ebből lesz a rácsozás. A nagyobb darab tésztát a sütőpapír közepére téve kinyújtjuk, hogy egy kicsit túlnyúljon a berajzoláson. Ez lesz a pereme. A kinyújtott tésztát átemeljük a sütőformába. Meghintjük egy kevés kekszmorzsával. A nektarint elosztjuk a tésztán.
  4. A rebarbarát leszűrjük (de a leve kiváló limonádénak!), és a kitöltjük vele az üres részeket. A félretett tésztát is kinyújtjuk, és derelyevágóval felcsíkozzuk, és ezzel rácsozzuk be a gyümölcsöt.
  5. 170 fokos sütőben 20 percig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Rebarbarával még nem dolgoztam, így elhatároztam, változtatok ezen és kipróbálom. Most pitét készítettem belőle. Ami elnyerte tetszésünket.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Áfonyás pite

A házi pitéknek nincsen párja, pláne, ha vesszük a fáradságot, és a vajas tésztát is két kézzel készítjük el hozzá. Bármilyen bogyós gyümölcsből mennyei pitét készíthetünk, ...

Rosanics Petra

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Vegán almás pite

Egy klasszikus süteményt, az almás pitét készítjük el teljesen vegán módon. Ebben a videóban lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan készíthetsz szaftos, fűszeres tölteléket és ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!