r
Nosalty Logó

Nektarin-rebarbara pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szöszi konyhája
Nektarin-rebarbara pite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Linzertészta készítés

Rakomány készítés

Összesen 680 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Linzertészta készítés

Rakomány készítés

Összesen 4082 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Linzertészta készítés

Rakomány készítés

Összesen 279 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    32.6 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.8 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    93.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    271 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    207 micro
Összesen 680 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    49.8 g

Zsír

  • Összesen
    195.4 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    907 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1499.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    397 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    663 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    544.6 g
  • Cukor
    258 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    559.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1709 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    435 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1625 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    884 micro
  • β-crypt
    237 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1242 micro
Összesen 4082 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    102 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 279 kcal

Hozzávalók

Linzertészta készítés

Rakomány készítés

Elkészítés

Linzertészta készítés

  1. A tojás kivételével gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk az anyagokat, hogy apró szemcsés legyen a vaj, de ne olvadjon meg a kezünk melegétől. Hozzáadjuk a tojássárgákat, és összegyúrjuk.
  2. Fóliába téve 30-40 percre a hűtőbe tesszük.

Rakomány készítés

  1. A rebarbarát vékonyan megpucoljuk (30-35 dkg legyen) és fél cm-es darabokra vágjuk. 12 dkg cukorral és fél citrom levével lassú tűzön főzzük 2 percig. Rácsra tesszük, és a saját levében hagyjuk kihűlni.
  2. A nektarinokat megmossuk, szárazra töröljük, magjukat eltávolítjuk, és közepesen vékony gerezdekre vágjuk.
  3. A deszkára sütőpapírt helyezünk, és körberajzoljuk rajta a sütőformánkat. A tészta negyedét félretesszük, ebből lesz a rácsozás. A nagyobb darab tésztát a sütőpapír közepére téve kinyújtjuk, hogy egy kicsit túlnyúljon a berajzoláson. Ez lesz a pereme. A kinyújtott tésztát átemeljük a sütőformába. Meghintjük egy kevés kekszmorzsával. A nektarint elosztjuk a tésztán.
  4. A rebarbarát leszűrjük (de a leve kiváló limonádénak!), és a kitöltjük vele az üres részeket. A félretett tésztát is kinyújtjuk, és derelyevágóval felcsíkozzuk, és ezzel rácsozzuk be a gyümölcsöt.
  5. 170 fokos sütőben 20 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2816
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 30.

Ajánló

A délutáni tea vagy limonádé mellé kiváló.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nektarin-rebarbara pite
Szöszi konyhája 14 recept

Rebarbarával még nem dolgoztam, így elhatároztam, változtatok ezen és kipróbálom. Most pitét készítettem belőle. Ami elnyerte tetszésünket.

Hozzávalók

Linzertészta készítés

Rakomány készítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...