Nektarin-rebarbara pite
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
Linzertészta készítés
-
33 dkg finomliszt
-
22 dkg vaj
-
11 dkg cukor
-
2 db tojássárgája
Rakomány készítés
-
35 dkg rebarbara
-
2 db nektarin
-
12 dkg cukor
-
1 fél citromból nyert citromlé
-
3 dkg kekszmorzsa
680
Kalória
8.3g
Fehérje
90.8g
Szénhidrátok
32.6g
Zsír
93.2g
Víz
151.2g
Koleszterin
3.1g
Rost
43g
Cukor
- 4% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 15% Zsír
Linzertészta készítés
-
55g finomliszt200 kcal
-
37g vaj263 kcal
-
18g cukor71 kcal
-
7g tojássárgája21 kcal
Rakomány készítés
-
58g rebarbara9 kcal
-
42g nektarin17 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
5g kekszmorzsa21 kcal
Összesen
680
kcal
- 4% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 15% Zsír
Linzertészta készítés
-
330g finomliszt1201 kcal
-
220g vaj1577 kcal
-
110g cukor426 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
Rakomány készítés
-
350g rebarbara55 kcal
-
250g nektarin100 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
30g kekszmorzsa126 kcal
Összesen
4082
kcal
- 4% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 15% Zsír
Linzertészta készítés
-
22.4g finomliszt82 kcal
-
15g vaj107 kcal
-
7.5g cukor29 kcal
-
2.7g tojássárgája9 kcal
Rakomány készítés
-
23.8g rebarbara4 kcal
-
17g nektarin7 kcal
-
8.2g cukor32 kcal
-
1.4g citromlé0 kcal
-
2g kekszmorzsa9 kcal
Összesen
279
kcal
- 4% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 8.3 g
Zsír
-
Összesen 32.6 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 151 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 249.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 110 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 90.8 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 3 mg
Víz
-
Összesen 93.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 285 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 72 mg
-
Retinol - A vitamin: 271 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 147 micro
-
β-crypt 39 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 207 micro
Összesen
680
kcal
- 4% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 49.8 g
Zsír
-
Összesen 195.4 g
-
Telített zsírsav 117 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 57 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 907 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1499.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 141 mg
-
Kálcium 397 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 132 mg
-
Foszfor 663 mg
-
Nátrium 153 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 544.6 g
-
Cukor 258 mg
-
Élelmi rost 18 mg
Víz
-
Összesen 559.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1709 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 99 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 185 micro
-
Kolin: 435 mg
-
Retinol - A vitamin: 1625 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 884 micro
-
β-crypt 237 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1242 micro
Összesen
4082
kcal
- 4% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 13.3 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 102 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 45 mg
-
Nátrium 10 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.1 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 38.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 116 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 111 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 60 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 84 micro
Összesen
279
kcal
Elkészítés
Linzertészta készítés
- A tojás kivételével gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk az anyagokat, hogy apró szemcsés legyen a vaj, de ne olvadjon meg a kezünk melegétől. Hozzáadjuk a tojássárgákat, és összegyúrjuk.
- Fóliába téve 30-40 percre a hűtőbe tesszük.
Rakomány készítés
- A rebarbarát vékonyan megpucoljuk (30-35 dkg legyen) és fél cm-es darabokra vágjuk. 12 dkg cukorral és fél citrom levével lassú tűzön főzzük 2 percig. Rácsra tesszük, és a saját levében hagyjuk kihűlni.
- A nektarinokat megmossuk, szárazra töröljük, magjukat eltávolítjuk, és közepesen vékony gerezdekre vágjuk.
- A deszkára sütőpapírt helyezünk, és körberajzoljuk rajta a sütőformánkat. A tészta negyedét félretesszük, ebből lesz a rácsozás. A nagyobb darab tésztát a sütőpapír közepére téve kinyújtjuk, hogy egy kicsit túlnyúljon a berajzoláson. Ez lesz a pereme. A kinyújtott tésztát átemeljük a sütőformába. Meghintjük egy kevés kekszmorzsával. A nektarint elosztjuk a tésztán.
- A rebarbarát leszűrjük (de a leve kiváló limonádénak!), és a kitöltjük vele az üres részeket. A félretett tésztát is kinyújtjuk, és derelyevágóval felcsíkozzuk, és ezzel rácsozzuk be a gyümölcsöt.
- 170 fokos sütőben 20 percig sütjük.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 25 perc
- Főzés ideje: 10 perc
- Sütés ideje: 20 perc
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
Rebarbarával még nem dolgoztam, így elhatároztam, változtatok ezen és kipróbálom. Most pitét készítettem belőle. Ami elnyerte tetszésünket.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!