Négysajtos maccheroncini
- 18% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
90g tészta334 kcal
-
13g gorgonzola44 kcal
-
13g edami sajt45 kcal
-
13g gruyére sajt52 kcal
-
13g parmezán sajt49 kcal
-
11g vaj75 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 18% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
360g tészta1336 kcal
-
50g gorgonzola177 kcal
-
50g edami sajt179 kcal
-
50g gruyére sajt207 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
42g vaj301 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 18% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
59.8g tészta222 kcal
-
8.3g gorgonzola29 kcal
-
8.3g edami sajt30 kcal
-
8.3g gruyére sajt34 kcal
-
8.3g parmezán sajt33 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 18% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.8 g
Zsír
-
Összesen 24.1 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1612 g
-
Cink 36 mg
-
Szelén 65 mg
-
Kálcium 453 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 450 mg
-
Nátrium 539 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 68.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 23.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 162 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 218 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 159 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 16 micro
- 18% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 103.1 g
Zsír
-
Összesen 96.5 g
-
Telített zsírsav 57 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 261 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6448.1 g
-
Cink 143 mg
-
Szelén 261 mg
-
Kálcium 1813 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 258 mg
-
Foszfor 1801 mg
-
Nátrium 2155 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 272.3 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 94.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 648 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 871 micro
-
Kolin: 85 mg
-
Retinol - A vitamin: 637 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 121 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 65 micro
- 18% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.1 g
Zsír
-
Összesen 16 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1071.1 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 301 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 299 mg
-
Nátrium 358 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 15.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 108 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 145 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 106 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
Hozzávalók
-
5 dkg gorgonzola
-
5 dkg edami sajt
-
5 dkg gruyére sajt
-
5 dkg parmezán sajt
-
3 ek vaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- Vágjuk fel a gorgonzolát, az edamit, a gruyéret és a parmezán sajt felét kis kockákra, a maradék parmezánt pedig reszeljük le.
- Ezután olvasszuk fel a vajat és tartsuk melegen.
- Közben főzzük al dentére tésztát egy nagy fazék forró, lobogó sós vízben.
- A felkockázott sajtokat, a lereszelt permezán felét és az olvasztott vajat tegyük egy tálba, a tésztát pedig forgassuk bele. Osszuk szét a tésztát adagokra, majd szórjuk meg a maradék parmezán sajttal és azonnal tálaljuk.
- Receptkönyvben: 74
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 7649
- Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 17.
Receptjellemzők
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
A gorgonzola az egyik leghíresebb olasz sajt a világon. A sajt a nevét arról a városról kapta, ahol először készült, Milánótól 10 mérföldre. Bár nincs pontos információ arról, hogy hogyan is jött létre, a közhiedelem úgy szól, hogy gorgonzolát a középkorban készítettek először. Kezdetben úgy hitték, hogy nehezen emészthető, ezért a felsőbb osztályok nemigen fogyasztották. Később azonban, az évszázadok során nagy népszerűségre tett szert, úgy tartják, hogy Nagy Károly is rajongója volt. Több legenda is kapcsolódik hozzá, ennek köszönheti kissé rejtélyes eredetét. Az egyik legenda szerint egy fiatal fiú készítette először, aki gyakornokként dolgozott a helyi tejüzemben. Az ő feladata volt, hogy felügyelje a sajtkészítést. Tudta, ez a feladat komoly figyelmet követel, egy ideig minden rendben is ment, míg egy este a barátnője meglepetés szerűen látogatást nem tett nála a tejüzemben. Aznap este a fiú nem fejezte be a sajt készítését, így amikor másnap reggel bement dolgozni, és megtalálta az ottfelejtett, penésszel beborított félkész sajtot, azonnal tudta, hogy hibát követett el. Mivel tisztában volt azzal, hogyha a mestere felfedezi a hibát, akkor nagy bajban lesz, úgy döntött, hogy a penészes terméket összekeveri friss tejjel, így próbálva leoldani róla a penészt. A kékes-zöld erek azonban ettől nem tűntek el, a fiú pedig hamar rájött, hogy az így kapott krémes sajtkeveréknek remek íze van. Nem is sejtette, hogy a kis hibája világhíressé teszi majd Gorgonzola városát. www.barilla.hu