r
Nosalty Logó

Négysajtos maccheroncini

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Barilla
Négysajtos maccheroncini
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 18% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 599 kcal
  • 18% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 2396 kcal
  • 18% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 398 kcal
  • 18% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1612 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    453 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    450 mg
  • Nátrium
    539 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 599 kcal
  • 18% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.1 g

Zsír

  • Összesen
    96.5 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    261 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6448.1 g
  • Cink
    143 mg
  • Szelén
    261 mg
  • Kálcium
    1813 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    258 mg
  • Foszfor
    1801 mg
  • Nátrium
    2155 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    272.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    94.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    648 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    871 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    637 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 2396 kcal
  • 18% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1071.1 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    301 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    299 mg
  • Nátrium
    358 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 398 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vágjuk fel a gorgonzolát, az edamit, a gruyéret és a parmezán sajt felét kis kockákra, a maradék parmezánt pedig reszeljük le.
  2. Ezután olvasszuk fel a vajat és tartsuk melegen.
  3. Közben főzzük al dentére tésztát egy nagy fazék forró, lobogó sós vízben.
  4. A felkockázott sajtokat, a lereszelt permezán felét és az olvasztott vajat tegyük egy tálba, a tésztát pedig forgassuk bele. Osszuk szét a tésztát adagokra, majd szórjuk meg a maradék parmezán sajttal és azonnal tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7649
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Négysajtos maccheroncini
Barilla 60 recept

A gorgonzola az egyik leghíresebb olasz sajt a világon. A sajt a nevét arról a városról kapta, ahol először készült, Milánótól 10 mérföldre. Bár nincs pontos információ arról, hogy hogyan is jött létre, a közhiedelem úgy szól, hogy gorgonzolát a középkorban készítettek először. Kezdetben úgy hitték, hogy nehezen emészthető, ezért a felsőbb osztályok nemigen fogyasztották. Később azonban, az évszázadok során nagy népszerűségre tett szert, úgy tartják, hogy Nagy Károly is rajongója volt. Több legenda is kapcsolódik hozzá, ennek köszönheti kissé rejtélyes eredetét. Az egyik legenda szerint egy fiatal fiú készítette először, aki gyakornokként dolgozott a helyi tejüzemben. Az ő feladata volt, hogy felügyelje a sajtkészítést. Tudta, ez a feladat komoly figyelmet követel, egy ideig minden rendben is ment, míg egy este a barátnője meglepetés szerűen látogatást nem tett nála a tejüzemben. Aznap este a fiú nem fejezte be a sajt készítését, így amikor másnap reggel bement dolgozni, és megtalálta az ottfelejtett, penésszel beborított félkész sajtot, azonnal tudta, hogy hibát követett el. Mivel tisztában volt azzal, hogyha a mestere felfedezi a hibát, akkor nagy bajban lesz, úgy döntött, hogy a penészes terméket összekeveri friss tejjel, így próbálva leoldani róla a penészt. A kékes-zöld erek azonban ettől nem tűntek el, a fiú pedig hamar rájött, hogy az így kapott krémes sajtkeveréknek remek íze van. Nem is sejtette, hogy a kis hibája világhíressé teszi majd Gorgonzola városát. www.barilla.hu

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...