Négysajtos rizottó
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
10g vaj72 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
250g csirke alaplé18 kcal
-
88g rizottó rizs313 kcal
-
50g fehérbor41 kcal
-
13g gorgonzola44 kcal
-
13g parmezán sajt49 kcal
-
13g gruyére sajt52 kcal
-
13g sajt44 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
641
kcal
- 10% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
40g vaj287 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
1000g csirke alaplé70 kcal
-
350g rizottó rizs1253 kcal
-
200g fehérbor164 kcal
-
50g gorgonzola177 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
50g gruyére sajt207 kcal
-
50g sajt176 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
2563
kcal
- 10% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
2.1g vaj15 kcal
-
4.8g vöröshagyma2 kcal
-
53.2g csirke alaplé4 kcal
-
18.6g rizottó rizs67 kcal
-
10.6g fehérbor9 kcal
-
2.7g gorgonzola9 kcal
-
2.7g parmezán sajt10 kcal
-
2.7g gruyére sajt11 kcal
-
2.7g sajt9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
136
kcal
- 10% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Cink
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.8 g
Zsír
-
Összesen 22.8 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2180.3 g
-
Cink 35 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 436 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 356 mg
-
Nátrium 1283 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 73.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 88.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 168 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 211 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 165 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
641
kcal
- 10% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Cink
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 79.3 g
Zsír
-
Összesen 91.1 g
-
Telített zsírsav 55 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 274 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8721 g
-
Cink 142 mg
-
Szelén 87 mg
-
Kálcium 1743 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 173 mg
-
Foszfor 1425 mg
-
Nátrium 5130 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 293 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 354 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 670 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 845 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 659 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 128 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
2563
kcal
- 10% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Cink
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 4.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 463.9 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 93 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 76 mg
-
Nátrium 273 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 18.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
136
kcal
Hozzávalók
-
40 g vaj
-
1 l csirke alaplé
-
350 g rizottó rizs
-
50 g gorgonzola
-
50 g parmezán sajt
-
50 g gruyére sajt
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A vajat felolvasztjuk egy szélesebb lábasban, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és lassú tűzön 3-5 percig főzzük, amíg a hagyma meg nem puhul.
- A megmosott rizst a hagymához öntjük, és addig kevergetjük, amíg elkezd a rizs dagadni, és sercegni. Ekkor hozzáadjuk a fehérbort. Sűrűn kevergetjük, amikor a levét elfőtte akkor a forró húslevessel (részletekben) felöntjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- Lassú tűzön gyakori kevergetés mellett főzzük, amíg a lé el nem fő. A húslevessel addig pótoljuk, amíg szükséges ahhoz, hogy a rizs megpuhuljon, ez kb. 20-25 perc.
- Levesszük a tűzről, és az apróra vágott sajtokat beleszórjuk a rizsbe. A parmezánból tartsunk vissza egy kicsit a tálaláshoz. Addig keverjük óvatosan, amíg a sajt el nem olvad. Tálaláskor reszelt parmezánnal hintsük meg.
- Receptkönyvben: 89
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 20353
- Feltöltés dátuma: 2008. május 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A rizottó eredetileg egy észak-olasz fogás, ami mára egész Olaszországban elterjedt. A rizottót vacsorához előételként ajánlom száraz fehérborral. Gyorsan elkészíthető, és nagyon finom az összeolvadt sajtok miatt.