Négerkocka, ahogy Gabimami készíti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gabimami58
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 11% Zsír
Tésztához
-
20g tojássárgája64 kcal
-
9 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
-
19g tej11 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
44g finomliszt159 kcal
-
38g cukor145 kcal
-
10g sertészsír90 kcal
Habhoz
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
31g cukor121 kcal
-
0g só0 kcal
Csokimázhoz
-
19 kcal
-
19g cukor73 kcal
-
3g víz0 kcal
-
10g margarin72 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
-
1g rumaroma0 kcal
Összesen
785
kcal
- 6% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 11% Zsír
Tésztához
-
160g tojássárgája515 kcal
-
20g instant kakaópor76 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
-
150g tej84 kcal
-
15g sütőpor8 kcal
-
350g finomliszt1274 kcal
-
300g cukor1161 kcal
-
80g sertészsír722 kcal
Habhoz
-
320g tojásfehérje166 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
0g só0 kcal
Csokimázhoz
-
40g instant kakaópor152 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
24g víz0 kcal
-
80g margarin574 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
-
5g rumaroma0 kcal
Összesen
6281
kcal
- 6% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 11% Zsír
Tésztához
-
8.2g tojássárgája27 kcal
-
4 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
-
7.7g tej4 kcal
-
0.8g sütőpor0 kcal
-
18g finomliszt66 kcal
-
15.4g cukor60 kcal
-
4.1g sertészsír37 kcal
Habhoz
-
16.5g tojásfehérje9 kcal
-
12.9g cukor50 kcal
-
0g só0 kcal
Csokimázhoz
-
2.1g instant kakaópor8 kcal
-
7.7g cukor30 kcal
-
1.2g víz0 kcal
-
4.1g margarin30 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
-
0.3g rumaroma0 kcal
Összesen
325
kcal
- 6% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.9 g
Zsír
-
Összesen 24.5 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 227 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 848.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 210 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 318 mg
-
Nátrium 250 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 129.1 g
-
Cukor 94 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 55.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 158 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 54 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 175 mg
-
Retinol - A vitamin: 151 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 79 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 227 micro
Összesen
785
kcal
- 6% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 103.5 g
Zsír
-
Összesen 195.8 g
-
Telített zsírsav 61 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 86 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 37 g
-
Koleszterin 1812 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6790.1 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 277 mg
-
Kálcium 1677 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 270 mg
-
Foszfor 2542 mg
-
Nátrium 2004 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1032.6 g
-
Cukor 756 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 443.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1265 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 430 micro
-
K vitamin: 77 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 338 micro
-
Kolin: 1402 mg
-
Retinol - A vitamin: 1208 micro
-
α-karotin 61 micro
-
β-karotin 629 micro
-
β-crypt 53 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1813 micro
Összesen
6281
kcal
- 6% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 10.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 93 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 349.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 131 mg
-
Nátrium 103 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.1 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 22.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 65 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 72 mg
-
Retinol - A vitamin: 62 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 93 micro
Összesen
325
kcal
Hozzávalók
Tésztához
-
8 db tojássárgája
-
2 ek instant kakaópor
-
1.5 dl tej
-
15 g sütőpor
-
35 dkg finomliszt
-
30 dkg cukor
Habhoz
-
8 db tojásfehérje
-
25 dkg cukor
-
1 csipet só
Csokimázhoz
-
4 ek instant kakaópor
-
15 dkg cukor
-
8 dkg margarin
-
1 teáskanál instant kávé
Elkészítés
Tésztához
- Tészta készítése: A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk a kakaóport, nescafét, zsírt, és ezzel is elkeverjük. Hideg tejben óvatosan elkeverjük a sütőport, majd félretesszük.
- Majd a lisztet hozzáadjuk, és a sütőporos tejjel jól elkeverjük.
- Enyhén kizsírozunk-lisztezünk egy tepsit, és egyenletesen elsimítjuk a piskótamasszánkat.
- Előmelegített sütőben, egyszeri fordítással 200 fokon, tűpróbáig készre sütjük.
- Ha már nem ragad a tűre, kivesszük a sütőből, és tepsistől deszkára tesszük hűlni.
Habhoz
- Míg a tésztánk hűl, elkészítjük a tojáshabot is. Gázra felteszünk lábosban vizet forrni.
- Majd a tojások fehérjét a cukorral, csipet sóval, gőz fölött kemény habbá verjük. Ha kész, egyenletesen a tésztára simítjuk, és langyos sütőben szárítjuk 10 percet, de nem sütjük!
Csokimázhoz
- Közben elkészítjük a csokimázat: A hozzávalókat -a margarin kivételével- kis lábosba tesszük, és a vízzel elkeverjük, majd gázon sűrűre főzzük. Ha már nem nagyon folyós, levesszük a tűzről, és a margarint belekeverjük, míg el nem olvad.
- Kissé hagyjuk hűlni, majd a tojáshabra egyenletesen elsimítjuk.
- Még mielőtt a csokimáz teljesen megdermedne, vizes késsel a tetejét kockára vágjuk.
- Amikor teljesen kihűlt, akkor szintén vizes késsel felszeleteljük, és tálaljuk. Nagyon finom és kiadós!
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 39x36
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 48
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 9004
- Feltöltés dátuma: 2013. május 04.
Ajánló
Bármilyen alkalomra tudom ajánlani, mert finom, kiadós süti.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Gabimami58
139 recept
Amikor elkészítettem a mostani újításommal, a kis családomnak nagyon ízlett, és azt kérdezték tőlem: "Mama karamellből készítetted el?" A válaszom nem volt, pedig az íze csudára olyan, mintha csupa karamellből lenne...