r
Nosalty Logó

Négerkocka, ahogy Gabimami készíti

Gabimami58
Négerkocka, ahogy Gabimami készíti
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tésztához

Habhoz

Csokimázhoz

785
Kalória
12.9g
Fehérje
129.1g
Szénhidrát
24.5g
Zsír
55.4g
Víz
226.5g
Koleszterin
1.6g
Élelmi rost
94.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tésztához

Habhoz

Csokimázhoz

Összesen 785 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tésztához

Habhoz

Csokimázhoz

Összesen 6281 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tésztához

Habhoz

Csokimázhoz

Összesen 325 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    227 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    848.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    318 mg
  • Nátrium
    250 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    129.1 g
  • Cukor
    94 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    55.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    227 micro
Összesen 785 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.5 g

Zsír

  • Összesen
    195.8 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    1812 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6790.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    277 mg
  • Kálcium
    1677 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    270 mg
  • Foszfor
    2542 mg
  • Nátrium
    2004 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1032.6 g
  • Cukor
    756 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    443.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1265 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    430 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    338 micro
  • Kolin:
    1402 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1208 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    629 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1813 micro
Összesen 6281 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    349.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    53.1 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    22.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 325 kcal

Elkészítés

Tésztához

  1. Tészta készítése: A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk a kakaóport, nescafét, zsírt, és ezzel is elkeverjük. Hideg tejben óvatosan elkeverjük a sütőport, majd félretesszük.
  2. Majd a lisztet hozzáadjuk, és a sütőporos tejjel jól elkeverjük.
  3. Enyhén kizsírozunk-lisztezünk egy tepsit, és egyenletesen elsimítjuk a piskótamasszánkat.
  4. Előmelegített sütőben, egyszeri fordítással 200 fokon, tűpróbáig készre sütjük.
  5. Ha már nem ragad a tűre, kivesszük a sütőből, és tepsistől deszkára tesszük hűlni.

Habhoz

  1. Míg a tésztánk hűl, elkészítjük a tojáshabot is. Gázra felteszünk lábosban vizet forrni.
  2. Majd a tojások fehérjét a cukorral, csipet sóval, gőz fölött kemény habbá verjük. Ha kész, egyenletesen a tésztára simítjuk, és langyos sütőben szárítjuk 10 percet, de nem sütjük!

Csokimázhoz

  1. Közben elkészítjük a csokimázat: A hozzávalókat -a margarin kivételével- kis lábosba tesszük, és a vízzel elkeverjük, majd gázon sűrűre főzzük. Ha már nem nagyon folyós, levesszük a tűzről, és a margarint belekeverjük, míg el nem olvad.
  2. Kissé hagyjuk hűlni, majd a tojáshabra egyenletesen elsimítjuk.
  3. Még mielőtt a csokimáz teljesen megdermedne, vizes késsel a tetejét kockára vágjuk.
  4. Amikor teljesen kihűlt, akkor szintén vizes késsel felszeleteljük, és tálaljuk. Nagyon finom és kiadós!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 39x36

Amikor elkészítettem a mostani újításommal, a kis családomnak nagyon ízlett, és azt kérdezték tőlem: "Mama karamellből készítetted el?" A válaszom nem volt, pedig az íze csudára olyan, mintha csupa karamellből lenne...

További receptek

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...