r
Nosalty Logó

Néger pogácsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Néger pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához

A krémhez

A hempergetéshez és a tetejére

Összesen 974 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához

A krémhez

A hempergetéshez és a tetejére

Összesen 5848 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához

A krémhez

A hempergetéshez és a tetejére

Összesen 326 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    55.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    307 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    734.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    309 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.8 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    274 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    216 mg
  • Retinol - A vitamin:
    270 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    329 micro
Összesen 974 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.7 g

Zsír

  • Összesen
    331.8 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    102 g
  • Koleszterin
    1841 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4408.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    1073 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    405 mg
  • Foszfor
    1852 mg
  • Nátrium
    830 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    628.6 g
  • Cukor
    415 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    304.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1646 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    325 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    410 micro
  • Kolin:
    1294 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1620 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    303 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1972 micro
Összesen 5848 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 326 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A hempergetéshez és a tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. Elkészítjük a piskótát. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a sóval, majd a cukorral.
  2. Hozzáadjuk a tojássárgákat, olajat és végül a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet.
  3. Vajazott és lisztezett, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.
  4. A krémhez kikeverjük a tojássárgákat a tej egy részével, majd hozzáadjuk a lisztet és a vaníliás cukrot. A maradék tejjel folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük a lisztes keveréket.
  5. A porcukrot habosra keverjük a puha vajjal, majd adagonként beledolgozzuk a kihűlt, főtt krémet.
  6. A kihűlt piskótát lapjában félbevágjuk, megkenjük a krém felével, és összeragasztjuk. Ezután kb. 6 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval vagy éles peremű pohárral kiszaggatjuk.
  7. A kiszaggatott pogácsákat körben megkenjük krémmel, és beleforgatjuk a citromhéjjal ízesített darált dióba. A tetejére is kenünk a krémből, és megcsurgatjuk olvasztott csokoládéval. Lehet úgy is készíteni, hogy a tetejére már nem kenünk krémet, csak csokimázat.
  8. Pár órára hűtőbe tesszük dermedni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24x34
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 206
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 19681
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukám régi, besárgult receptfüzetében találtam erre a sütire. Nagyon régi recept, csoda, hogy még nem töltötte fel senki. Kicsit macerásnak tűnik az elkészítése, de valójában hamar megvan. A szaggatáskor megmaradt részeket össze lehet dolgozni pl. kókuszgolyónak, de ha valaki egyáltalán nem szeretne veszteséget, akkor vágja fel kockákra.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A hempergetéshez és a tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...