Natúr szelet vujutka konyhájából
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
vujutka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
200g sertéscomb364 kcal
-
85g vöröshagyma31 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
71 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g fűszersó0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
45g metélőhagyma14 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
75g víz0 kcal
Összesen
655
kcal
- 11% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
800g sertéscomb1456 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g fűszersó0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
180g metélőhagyma54 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
300g víz0 kcal
Összesen
2616
kcal
- 11% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
43.8g sertéscomb80 kcal
-
18.6g vöröshagyma7 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
1.8g napraforgó olaj15 kcal
-
0.9g olívaolaj8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g fűszersó0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
9.9g metélőhagyma3 kcal
-
8.2g finomliszt30 kcal
-
16.4g víz0 kcal
Összesen
144
kcal
- 11% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 46.9 g
Zsír
-
Összesen 34 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 126 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 910.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 95 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 76 mg
-
Foszfor 524 mg
-
Nátrium 155 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.5 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 327.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 108 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 99 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 72 micro
-
Kolin: 151 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1176 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 156 micro
Összesen
655
kcal
- 11% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 187.5 g
Zsír
-
Összesen 136.2 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 62 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 32 g
-
Koleszterin 504 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3641.8 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 213 mg
-
Kálcium 379 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 305 mg
-
Foszfor 2097 mg
-
Nátrium 618 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 153.9 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 1310.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 432 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 130 mg
-
D vitamin: 144 micro
-
K vitamin: 396 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 48 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 287 micro
-
Kolin: 603 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4705 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 622 micro
Összesen
2616
kcal
- 11% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.3 g
Zsír
-
Összesen 7.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 199.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 115 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 71.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 258 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
144
kcal
Hozzávalók
-
2 nagy fej vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
4 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
-
fűszersó ízlés szerint
-
petrezselyem ízlés szerint
-
3 dl víz
Elkészítés
- A húst felszeleteljük úgy, mintha rántani akarnánk. Kiklopfoljuk, besózzuk (ha húspuhítózunk, akkor nem szabad pluszban besózni). A hússzeleteket beforgatjuk lisztbe. Serpenyőben olajat hevítünk és hirtelen kisütjük a szeletek mindkét oldalát. (Én be szoktam eközben fedni, hogy addig is párolódjon.) Nem fognak egyszerre elférni, így szépen sorban egymás után beletesszük, majd kivesszük.
- Ha kész, a leragadt darabok miatt vagy új edényt veszünk elő, vagy azt mossuk ki, amit eddig használtunk.
- Felkockázzuk a hagymát, a fokhagymát összezúzzuk (ha nincs fokhagymanyomónk, akkor kis sajtreszelőn is lereszelhetjük a fokhagymát, ugyanaz az eredmény).
- A serpenyőben olajon üvegesre dinszteljük a hagymákat (tudom nem szabályos eljárás, de ha megsózzuk kicsit, akkor nem ég meg olyan könnyen a hagyma). A tűzről levéve belerakjuk a húsokat a serpenyőbe.
- Sózzuk, borsozzuk, ha használnunk olyat ételízesítőzünk, a zöldfűszerek is ekkor következnek. Visszarakjuk tűzre, de csak kis lángra. (Mennyiséget nem tudok mondani, mivel mindenki máshogy fűszerez, de javaslom először 1 kk sót és 2-3 csipet, illetve tekerés borsot beletenni, megkavarni, majd 1-2 perc múlva kóstolni. A zöldfűszerekből 1-1 kk elég szerintem.)
- Vizet öntünk rá, legalább 3 dl-t, főzés közben pótoljuk. Az a lényeg, hogy a végén legyen a húsokon bőven szaft.
- Akkor lesz kész, ha a húsok szépen megpuhultak, ezt villával tudjuk ellenőrizni.
- Tört krumplit készítünk hozzá köretnek.
- Ha szeretik és igénylik illik hozzá, még paradicsom vagy meggyszósz. Lehet hozzá azt is készíteni, de enélkül is finom.
- Sütés ideje: 5 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 315
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 70
- Össznézettség: 125209
- Feltöltés dátuma: 2012. június 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
vujutka
15 recept
Anyukám gyerekkorom óta így készíti ezt az ételt. Amikor betegség miatt kímélni kellett a gyomrunkat, a diéta VÉGE FELE mindig ezt főzött nekünk, így a család többi tagja sem halt éhen. Igaz, a diétázó szigorúan szaft nélkül ehette, és akkor kevesebb zsiradékot, fokhagymát és fűszert használt. Azért írtam le ezt a változatot, mert észrevettem, hogy a valódi recept nem is hasonlít erre, és nem is találtam rá máshol sem. Én sokkal jobban szeretem így, és hát persze ez is egy jó kis változat szerintem.