Narancstorta 4. - tejszínes narancskrémmel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nagyné Racsek Renáta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 15% Zsír
A piskótához
-
37g tojás46 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
3 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
25g narancslé12 kcal
-
14 kcal
-
1g habfixáló2 kcal
-
83g habtejszín243 kcal
-
43g narancs15 kcal
-
3g cukor10 kcal
Összesen
407
kcal
- 4% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 15% Zsír
A piskótához
-
440g tojás554 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
300g narancslé141 kcal
-
171 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
1000g habtejszín2920 kcal
-
520g narancs178 kcal
-
30g cukor116 kcal
Összesen
4899
kcal
- 4% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 15% Zsír
A piskótához
-
17.2g tojás22 kcal
-
3.1g cukor12 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
4.7g finomliszt17 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
11.7g narancslé6 kcal
-
1.8g vaníliás pudingpor7 kcal
-
0.3g habfixáló1 kcal
-
39.1g habtejszín114 kcal
-
20.3g narancs7 kcal
-
1.2g cukor5 kcal
Összesen
193
kcal
- 4% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 29 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 213 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 462.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 129 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 184 mg
-
Nátrium 115 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 128.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 290 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 114 mg
-
Retinol - A vitamin: 280 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 80 micro
-
β-crypt 77 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 234 micro
Összesen
407
kcal
- 4% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 88.5 g
Zsír
-
Összesen 348 g
-
Telített zsírsav 206 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 105 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 2550 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5549 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 169 mg
-
Kálcium 1551 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 215 mg
-
Foszfor 2211 mg
-
Nátrium 1383 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 371.5 g
-
Cukor 217 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 1540.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3478 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 298 mg
-
D vitamin: 548 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 439 micro
-
Kolin: 1369 mg
-
Retinol - A vitamin: 3360 micro
-
α-karotin 57 micro
-
β-karotin 957 micro
-
β-crypt 919 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2804 micro
Összesen
4899
kcal
- 4% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 13.6 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 100 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 216.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 86 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.5 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 136 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 131 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 36 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 110 micro
Összesen
193
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
8 db tojás
-
8 ek cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
8 evőkanál finomliszt
-
0.5 csomag sütőpor
-
1 csipet só
A krémhez
-
3 dl narancslé
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
1 csomag habfixáló
-
10 dl habtejszín
-
2 közepes db narancs
-
3 ek cukor
Elkészítés
A piskótához
- Egy nagy tálban habosra keverjük a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral.
- A tojások fehérjébe egy csipet sót teszünk, majd kemény habbá verjük.
- A lisztet átszitáljuk, ésalaposan összekeverjük a sütőporral.
- A tojássárgájára rászórjuk a liszt felét, hozzáadjuk a tojásfehérjét, a tetejére hintjük a maradék lisztet, majd fakanállal óvatosan összedolgozzuk a masszát.
- Sütőpapírral kibélelt vagy kikent sütőformába öntjük, végül előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
- A vaníliás pudingport megfőzzük a narancslében, hozzáadunk 3-4 ek cukrot.
- A kész pudingba azonnal belekeverjük az összevágott narancsdarabokat, majd kihűtjük.
- Felverjük a tejszínt, a végén hozzáadjuk a habfixálót és 3-4 ek porcukrot.
- A tejszín 1/3-át hozzákeverjüka pudingos krémhez, a többit félretesszük a díszítéshez.
- A piskótát három részre vágjuk, megtöltjük a krémmel.
- A megmaradt tejszínnel díszítjük a tortát.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 145
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 23
- Össznézettség: 37646
- Feltöltés dátuma: 2011. február 17.
Ajánló
Tejszín helyett én növényi hab alapanyagot használok (Pl: Hulala). Ha cukrozott a hab alapanyag, ne tegyünk bele több cukrot a felveréskor! Ezen a képen babapiskótával díszítettem, de egy éjszaka alatt sem puhult meg teljesen a babapiskóta, úgyhogy legközelebb a bevált módon fogom díszíteni, tejszínhabbal.:) És egy fortély: a sütőformának csak az alját kenjük ki, az oldalát ne, így szép magas marad a piskótánk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
Nagyné Racsek Renáta
26 recept
Sokszor elkészítettem már, mindig nagy sikere van... A krém saját találmány. :) Nem nehéz elkészíteni, nálam a díszítés igényel több időt.