r
Nosalty Logó

Narancstorta 4. - tejszínes narancskrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nagyné Racsek Renáta
Narancstorta 4. - tejszínes narancskrémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 407 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 4899 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 193 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    29 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    213 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    462.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    128.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    290 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    280 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    77 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    234 micro
Összesen 407 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    88.5 g

Zsír

  • Összesen
    348 g
  • Telített zsírsav
    206 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    2550 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5549 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    1551 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    215 mg
  • Foszfor
    2211 mg
  • Nátrium
    1383 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    371.5 g
  • Cukor
    217 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1540.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3478 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    298 mg
  • D vitamin:
    548 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    439 micro
  • Kolin:
    1369 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3360 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    957 micro
  • β-crypt
    919 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2804 micro
Összesen 4899 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 193 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. Egy nagy tálban habosra keverjük a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral.
  2. A tojások fehérjébe egy csipet sót teszünk, majd kemény habbá verjük.
  3. A lisztet átszitáljuk, ésalaposan összekeverjük a sütőporral.
  4. A tojássárgájára rászórjuk a liszt felét, hozzáadjuk a tojásfehérjét, a tetejére hintjük a maradék lisztet, majd fakanállal óvatosan összedolgozzuk a masszát.
  5. Sütőpapírral kibélelt vagy kikent sütőformába öntjük, végül előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  6. A vaníliás pudingport megfőzzük a narancslében, hozzáadunk 3-4 ek cukrot.
  7. A kész pudingba azonnal belekeverjük az összevágott narancsdarabokat, majd kihűtjük.
  8. Felverjük a tejszínt, a végén hozzáadjuk a habfixálót és 3-4 ek porcukrot.
  9. A tejszín 1/3-át hozzákeverjüka pudingos krémhez, a többit félretesszük a díszítéshez.
  10. A piskótát három részre vágjuk, megtöltjük a krémmel.
  11. A megmaradt tejszínnel díszítjük a tortát.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 147
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 70
  • Össznézettség: 37830
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 17.

Ajánló

Tejszín helyett én növényi hab alapanyagot használok (Pl: Hulala). Ha cukrozott a hab alapanyag, ne tegyünk bele több cukrot a felveréskor! Ezen a képen babapiskótával díszítettem, de egy éjszaka alatt sem puhult meg teljesen a babapiskóta, úgyhogy legközelebb a bevált módon fogom díszíteni, tejszínhabbal.:) És egy fortély: a sütőformának csak az alját kenjük ki, az oldalát ne, így szép magas marad a piskótánk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Narancstorta 4. - tejszínes narancskrémmel
Nagyné Racsek Renáta 26 recept

Sokszor elkészítettem már, mindig nagy sikere van... A krém saját találmány. :) Nem nehéz elkészíteni, nálam a díszítés igényel több időt.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...