r
Nosalty Logó

Narancstorta 4. - tejszínes narancskrémmel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS14 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nagyné Racsek Renáta
Narancstorta 4. - tejszínes narancskrémmel
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

407
Kalória
7.4g
Fehérje
31g
Szénhidrátok
29g
Zsír
128.4g
Víz
212.5g
Koleszterin
1.1g
Rost
18.1g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 407 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 4899 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 193 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    29 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    213 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    462.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    128.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    290 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    280 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    77 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    234 micro
Összesen 407 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    88.5 g

Zsír

  • Összesen
    348 g
  • Telített zsírsav
    206 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    2550 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5549 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    1551 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    215 mg
  • Foszfor
    2211 mg
  • Nátrium
    1383 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    371.5 g
  • Cukor
    217 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    1540.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3478 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    298 mg
  • D vitamin:
    548 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    439 micro
  • Kolin:
    1369 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3360 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    957 micro
  • β-crypt
    919 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2804 micro
Összesen 4899 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 193 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. Egy nagy tálban habosra keverjük a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral.
  2. A tojások fehérjébe egy csipet sót teszünk, majd kemény habbá verjük.
  3. A lisztet átszitáljuk, ésalaposan összekeverjük a sütőporral.
  4. A tojássárgájára rászórjuk a liszt felét, hozzáadjuk a tojásfehérjét, a tetejére hintjük a maradék lisztet, majd fakanállal óvatosan összedolgozzuk a masszát.
  5. Sütőpapírral kibélelt vagy kikent sütőformába öntjük, végül előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  6. A vaníliás pudingport megfőzzük a narancslében, hozzáadunk 3-4 ek cukrot.
  7. A kész pudingba azonnal belekeverjük az összevágott narancsdarabokat, majd kihűtjük.
  8. Felverjük a tejszínt, a végén hozzáadjuk a habfixálót és 3-4 ek porcukrot.
  9. A tejszín 1/3-át hozzákeverjüka pudingos krémhez, a többit félretesszük a díszítéshez.
  10. A piskótát három részre vágjuk, megtöltjük a krémmel.
  11. A megmaradt tejszínnel díszítjük a tortát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 50 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Sokszor elkészítettem már, mindig nagy sikere van... A krém saját találmány. :) Nem nehéz elkészíteni, nálam a díszítés igényel több időt.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Epres tejberizstorta

A legpuhább piskótán ülő krémes tejberizs és az őket felül bevonó harsány eperzselé olyan tortát alkotnak, amely méltán megérdemli a klasszikus jelzőt. Születésnapra, de akár egy ...

Lakos Benedek

Gesztenyés sajttorta

Amikor egy mindent bele napot tervezel, készítsd el ezt a tömör gyönyör tortát, szem nem marad szárazon, garantáltan senkinek sem lesz hiányérzete ezután.

Gréti

Grillázsos zserbótorta

A zserbó ízhármasa egy olyan klasszikusan karácsonyi párosítás, ami nélkül nehéz elképzelni ezt az időszakot. Szerencsére nem is kell, hiszen itt a jól ismert sütemény, mondjuk egy ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Édes gofri

Nyáron a strandokon nem csak a lángos az abszolút sztár, hanem a gofri is! Hatalmas tejszínhabbal és csokiöntettel a tetején, de most csak az alap gofri receptjét mutatjuk meg Nektek, amit ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!