r
Nosalty Logó

Narancstorta 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Márti
Narancstorta 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 528 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 5285 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 272 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.4 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    219 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    251 micro
Összesen 528 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    87.6 g

Zsír

  • Összesen
    249.3 g
  • Telített zsírsav
    128 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    2191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3080.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    770 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    187 mg
  • Foszfor
    1282 mg
  • Nátrium
    603 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    674.1 g
  • Cukor
    478 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    581.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2188 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    137 mg
  • D vitamin:
    369 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    403 micro
  • Kolin:
    1432 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2123 micro
  • α-karotin
    49 micro
  • β-karotin
    561 micro
  • β-crypt
    399 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2508 micro
Összesen 5285 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    158 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.6 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 272 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a tojássárgákat a porcukor egyharmad részével kikeverjük. A tojásfehérjékből a maradék cukorral kemény habot verünk, és apránként, felváltva hozzáadjuk a lisztet és a tojássárgákat. Kikent, lisztezett tortaformában megsütjük.
  2. A krémhez a tejet a liszttel és 10 dkg cukorral felfőzzük, és állandó keverés mellett a tojássárgákat hozzáöntve sűrűre forraljuk.
  3. Ha kihűlt, a maradék cukorral habosra kevert vajhoz apránként hozzáadjuk. Narancslével, rummal és narancshéjjal ízesítjük.
  4. A kihűlt piskótát három lapba vágjuk, és megtöltjük a krémmel. Az oldalát és tetejét is bevonjuk vele.
  5. Díszítésül a torta tetejét narancsszeletekkel kirakjuk, az oldalát pedig mogyoróval meghintjük.
  6. Néhány órát hűtjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 92
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 27159
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 12.

Ajánló

A tetejét tortazselével is be lehet vonni, így még szebb.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mikor a fiaim kicsik voltak, ez volt a kedvenc tortájuk. A kisebbiknek mostanában volt a szülinapja, és kérte, hogy ezt csináljam meg, de én mondtam, hogy nincs meg a recept, valahogy a sok költözés közben elkallódott. Belenyugodott, de csalódott volt. Aztán mégiscsak megtaláltam, így nagy öröm volt, amikor az asztalra került.  

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...