Narancsos vöröskáposzta-saláta joghurtöntettel
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
- 2% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
172
kcal
- 2% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
690
kcal
- 2% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 6.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 386.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 178 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 110 mg
-
Nátrium 56 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.4 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 273.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 89 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 135 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 774 micro
-
β-crypt 165 micro
-
Likopin 20 micro
-
Lut-zea 513 micro
Összesen
172
kcal
- 2% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 19.8 g
Zsír
-
Összesen 25.5 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1545.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 712 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 152 mg
-
Foszfor 439 mg
-
Nátrium 224 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 109.4 g
-
Cukor 81 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 1093.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 354 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 540 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 163 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 264 micro
-
Kolin: 155 mg
-
Retinol - A vitamin: 68 micro
-
α-karotin 63 micro
-
β-karotin 3097 micro
-
β-crypt 661 micro
-
Likopin 80 micro
-
Lut-zea 2054 micro
Összesen
690
kcal
- 2% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 1.3 g
Zsír
-
Összesen 1.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 98.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 28 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 69.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 198 micro
-
β-crypt 42 micro
-
Likopin 5 micro
-
Lut-zea 131 micro
Összesen
44
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A vörös káposztát megtisztítjuk, vékonyra gyaluljuk.
- A narancsokat meghámozzuk úgy, hogy a vékony fehér héjat is levágjuk. Utána a narancsokat kifilézzük, azaz a gerezdeket elválasztó, vékony hártya mentén éles késsel bevágunk, és a gyümölcshúst óvatosan kiemeljük, durvára vágjuk. A narancslevet felfogjuk.
- A joghurtot elkeverjük a citromlével, az olajjal és a narancslével. Sóval, borssal ízesítjük.
- A dresszinget a káposztára öntjük, hozzáadjuk a narancsot, és jól elkeverjük, és kb. 30 percet hagyjuk állni.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 105
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3463
- Feltöltés dátuma: 2016. október 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Nemcsak párolva, hanem nyersen is finom a vörös káposzta. A dresszinget ízesíthetjük kevés curry porral is.