r
Nosalty Logó

Narancsos-vörösáfonyás sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pogácsa
Narancsos-vörösáfonyás sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 451 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 2708 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 358 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    664.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    279 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 451 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    38.9 g

Zsír

  • Összesen
    133.2 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3989 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    1000 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    1676 mg
  • Nátrium
    1100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    341.1 g
  • Cukor
    138 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    212.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1393 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    141 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    335 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1307 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    941 micro
  • β-crypt
    142 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    635 micro
Összesen 2708 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    526.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    221 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 358 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A narancs héját alapos mosás, sikálás után lereszeljük, összekeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. A narancs levét kipréseljük.
  2. A lisztbe beleszórjuk a sütőport, egy picike sót és a vörösáfonyát.
  3. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját addig keverjük a narancsos cukorral, amíg ki nem világosodik, majd hozzáadjuk a puha margarint. Habosra keverjük az egészet. Most jött a narancslé bele, ezzel is egyenletesre keverjük.
  4. Hozzáadjuk a liszt nagy részét, elkeverjük, a tojáshab felét, majd a liszt maradékát. A tojáshab másik felét már csak lazán beleforgatjuk.
  5. A sütőt időközben előmelegítjük 160 fokra. Beleöntjük egy szilikonos tepsibe a sűrű masszát, amit igyekszünk elegyengetni.
  6. A süteményt tűpróbáig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 21x23
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1681
  • Feltöltés dátuma: 2019. január 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Narancsos-vörösáfonyás sütemény
Pogácsa 391 recept

Tényleg nem emlékszem, hogy az eredeti (citromos és nem narancsos) sütemény receptjét hol találtam a neten. Egyszer megcsináltam, egyszerű volt, ízlett, felírtam egy cédulára, kitűztem a hűtőre. Azóta többször elkészítettem mindig citromosan, most kipróbáltam naranccsal, és beledobáltam egy kis aszalt vörösáfonyát színnek. Nagyon finomra sikerült. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...