r
Nosalty Logó

Narancsos-vörösáfonyás sütemény

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Pogácsa
Narancsos-vörösáfonyás sütemény
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

451
Kalória
6.5g
Fehérje
56.9g
Szénhidrátok
22.2g
Zsír
35.3g
Víz
60g
Koleszterin
1.6g
Rost
22.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 451 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 2708 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 358 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    664.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    279 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    35.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 451 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    38.9 g

Zsír

  • Összesen
    133.2 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3989 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    1000 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    1676 mg
  • Nátrium
    1100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    341.1 g
  • Cukor
    138 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    212.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1393 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    141 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    335 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1307 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    941 micro
  • β-crypt
    142 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    635 micro
Összesen 2708 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    526.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    221 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    28 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 358 kcal

Elkészítés

  1. A narancs héját alapos mosás, sikálás után lereszeljük, összekeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. A narancs levét kipréseljük.
  2. A lisztbe beleszórjuk a sütőport, egy picike sót és a vörösáfonyát.
  3. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját addig keverjük a narancsos cukorral, amíg ki nem világosodik, majd hozzáadjuk a puha margarint. Habosra keverjük az egészet. Most jött a narancslé bele, ezzel is egyenletesre keverjük.
  4. Hozzáadjuk a liszt nagy részét, elkeverjük, a tojáshab felét, majd a liszt maradékát. A tojáshab másik felét már csak lazán beleforgatjuk.
  5. A sütőt időközben előmelegítjük 160 fokra. Beleöntjük egy szilikonos tepsibe a sűrű masszát, amit igyekszünk elegyengetni.
  6. A süteményt tűpróbáig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 21x23

Tényleg nem emlékszem, hogy az eredeti (citromos és nem narancsos) sütemény receptjét hol találtam a neten. Egyszer megcsináltam, egyszerű volt, ízlett, felírtam egy cédulára, kitűztem a hűtőre. Azóta többször elkészítettem mindig citromosan, most kipróbáltam naranccsal, és beledobáltam egy kis aszalt vörösáfonyát színnek. Nagyon finomra sikerült. 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

A dubaji csoki után most a vattacukros Angel Hair hódít...

Ezt nem láttuk jönni. Már hosszú hónapok óta tart a dubajicsoki-őrület, és úgy tűnt egyhamar nem is fog alábbhagyni a lelkesedés iránta. Most azonban új kihívó tűnt fel a láthatáron. Az Angel Hair, azaz angyalhaj csokoládé meghökkentő külsejével borzolja a kedélyeket.

6 alapanyag, amit nem szabadna mogyoróvajjal párosítani

Manapság már itthon is egyre népszerűbb alapanyag a mogyoróvaj, amit általában zabkásába teszünk vagy dzsemmel szendvicset készítünk belőle. De nem minden párosítás ennyire szerencsés: mutatjuk, mivel nem érdemes kombinálni, hogy ne térjünk le a harmonikus ízek útjáról.

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!