r
Nosalty Logó

Narancsos-vaníliás omlós kréker

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Narancsos-vaníliás omlós kréker
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 924 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 4622 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 422 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    42.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    498.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    301 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.6 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    222 micro
Összesen 924 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.7 g

Zsír

  • Összesen
    214.5 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    370 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2493 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    475 mg
  • Foszfor
    1504 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    622.9 g
  • Cukor
    174 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    149.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    244 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    380 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    71 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1110 micro
Összesen 4622 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    227.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 422 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zsírt a kétfajta liszttel összemorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrokat, sót, sütőport, szódabikarbónát, majd a tojást beleütjük. Kimérjük a narancs levét, és kevés tejjel összegyúrjuk. Ha nem akar összeállni, kevés tejet adjunk hozzá. Gyúrjunk sima tésztát. Csomagoljuk be és tegyük hűtőbe legalább 1 órára.
  2. Utána enyhén lisztezett deszkán nyújtsuk ki kb. 3-4 mm vastagságúra, és szaggassuk ki kis kiszúróval, hogy apró sütiket kapjunk.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe pakoljuk, és 180c-fokon előmelegített sütőben megsütjük kb. 10-12 perc alatt.
  4. Dobozba téve, hűvös helyen sokáig elálló sütemény. Jó étvágyat!!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 91
  • Feltöltés dátuma: 2024. június 06.

Ajánló

Ha friss narancslevet nem tudunk beletenni, helyettesíthetjük épp dobozos narancslével, vagy más fajtával!!! Egy-két nap után még finomabbá válik!!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nemrég kaptam több fajta kis kiszúrót, és a kedvelt sütis könyvem ki is nyitottam, és erre a kis narancsos krékerre esett a választásom. Annyira jó illat van ilyenkor a konyhában......és mikor már annyira meghűlt, hogy kóstolni lehessen, akkor egyből rávetem magam..... :-))))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...