Narancsos túrótorta 3.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
A krémhez
-
1g lapzselatin4 kcal
-
52g narancs18 kcal
-
50g tehéntúró74 kcal
-
12g cukor46 kcal
-
8 kcal
-
20g habtejszín58 kcal
A díszétéshez
-
78g narancs27 kcal
-
1g tortazselé4 kcal
-
1g porcukor5 kcal
-
1g víz0 kcal
Összesen
520
kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
A krémhez
-
12g lapzselatin42 kcal
-
520g narancs178 kcal
-
500g tehéntúró735 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
A díszétéshez
-
780g narancs268 kcal
-
12g tortazselé41 kcal
-
14g porcukor54 kcal
-
8g víz0 kcal
Összesen
5195
kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
A krémhez
-
0.4g lapzselatin2 kcal
-
18.9g narancs6 kcal
-
18.2g tehéntúró27 kcal
-
4.4g cukor17 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
7.3g habtejszín21 kcal
A díszétéshez
-
28.4g narancs10 kcal
-
0.4g tortazselé1 kcal
-
0.5g porcukor2 kcal
-
0.3g víz0 kcal
Összesen
189
kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Cink
-
Foszfor
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14 g
Zsír
-
Összesen 24.3 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 605.8 g
-
Cink 130 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 92 mg
-
Vas 100 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 122 mg
-
Nátrium 137 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.8 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 133.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 189 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 51 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 13 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 60 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 170 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 171 micro
-
β-crypt 110 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 122 micro
Összesen
520
kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Cink
-
Foszfor
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 140.1 g
Zsír
-
Összesen 243 g
-
Telített zsírsav 94 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 77 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 38 g
-
Koleszterin 222 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6058.3 g
-
Cink 1301 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 924 mg
-
Vas 1001 mg
-
Magnézium 143 mg
-
Foszfor 1222 mg
-
Nátrium 1369 mg
-
Réz 50 mg
-
Mangán 40 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 617.5 g
-
Cukor 349 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 1338.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1891 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 506 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 145 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 126 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 601 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 294 micro
-
Kolin: 132 mg
-
Retinol - A vitamin: 1700 micro
-
α-karotin 104 micro
-
β-karotin 1709 micro
-
β-crypt 1101 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1224 micro
Összesen
5195
kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Cink
-
Foszfor
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 8.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 220.6 g
-
Cink 47 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 36 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 45 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.5 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 48.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 22 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 62 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 62 micro
-
β-crypt 40 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 45 micro
Összesen
189
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
1 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék
A krémhez
-
6 db lapzselatin
-
2 db narancs
-
50 dkg tehéntúró
-
12 dkg cukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
2 dl habtejszín
A díszétéshez
-
3 db narancs
-
1 csomag tortazselé
-
2 ek porcukor
Elkészítés
A tésztához
- A csokis kekszet zacskóban összetörjük.
- A margarint felolvasztjuk, majd a mézessütemény fűszerkeverékkel és a rumaromával együtt hozzákeverjük a kekszhez. Egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, majd egy evőkanál hátsó felével belenyomkodjuk, elsimítjuk benne a kekszes masszát. Hideg helyen pihentetjük.
- A lapzselatint beáztatjuk annyi hideg vízbe, hogy ellepje. Két narancs héját egy tálba reszeljük, majd hozzáfacsarjuk a levét. hozzáadjuk a túrót, a cukrokat és alaposan összekeverjük.
- A habtejszínt felverjük kemény habbá. A zselatint kinyomkodjuk, majd lassú tűzön felolvasztjuk és hozzákeverünk kb. 2 evőkanálnyit a túrós masszából, végül ezt és a felvert habtejszínt belekeverjük a túrókrémbe.
- Az így kapott krémet rásimítjuk a kekszes tésztára.
- A maradék három narancsot egy éles késsel kifilézzük, levüket felfogjuk.
- A narancsfilét a tortánk tetején rendezzük el. A narancsléhez hozzáadunk 2 ek. cukrot, a tortazselé port és annyi vizet, amennyi még ahhoz hiányzik, hogy el tudjuk benne készíteni a tortazselét. Az egészet felforraljuk, 2-3 percig hűtjük, majd bevonjuk vele a torta tetejét. A tortát legalább 1-2 órán át pihentetjük a hűtőben.
- Tepsi mérete: 26
- Receptkönyvben: 52
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 11336
- Feltöltés dátuma: 2011. január 05.
Ajánló
Célszerű már előző nap elkészíteni, mert 24 óra elteltével a kekszes tészta kellemesen megpuhul.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Az alapötletet a Fanny konyha 2010. november-december IV. évf. 6. számának azonos című receptje adta.