r
Nosalty Logó

Narancsos túrótorta 3.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Narancsos túrótorta 3.
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszétéshez

Összesen 520 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszétéshez

Összesen 5195 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszétéshez

Összesen 189 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    605.8 g
  • Cink
    130 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    100 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.8 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    110 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 520 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    140.1 g

Zsír

  • Összesen
    243 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6058.3 g
  • Cink
    1301 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    924 mg
  • Vas
    1001 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    1222 mg
  • Nátrium
    1369 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    40 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    617.5 g
  • Cukor
    349 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1338.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1891 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    506 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    145 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    294 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1700 micro
  • α-karotin
    104 micro
  • β-karotin
    1709 micro
  • β-crypt
    1101 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1224 micro
Összesen 5195 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.6 g
  • Cink
    47 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    22 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 189 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszétéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A csokis kekszet zacskóban összetörjük.
  2. A margarint felolvasztjuk, majd a mézessütemény fűszerkeverékkel és a rumaromával együtt hozzákeverjük a kekszhez. Egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, majd egy evőkanál hátsó felével belenyomkodjuk, elsimítjuk benne a kekszes masszát. Hideg helyen pihentetjük.
  3. A lapzselatint beáztatjuk annyi hideg vízbe, hogy ellepje. Két narancs héját egy tálba reszeljük, majd hozzáfacsarjuk a levét. hozzáadjuk a túrót, a cukrokat és alaposan összekeverjük.
  4. A habtejszínt felverjük kemény habbá. A zselatint kinyomkodjuk, majd lassú tűzön felolvasztjuk és hozzákeverünk kb. 2 evőkanálnyit a túrós masszából, végül ezt és a felvert habtejszínt belekeverjük a túrókrémbe.
  5. Az így kapott krémet rásimítjuk a kekszes tésztára.
  6. A maradék három narancsot egy éles késsel kifilézzük, levüket felfogjuk.
  7. A narancsfilét a tortánk tetején rendezzük el. A narancsléhez hozzáadunk 2 ek. cukrot, a tortazselé port és annyi vizet, amennyi még ahhoz hiányzik, hogy el tudjuk benne készíteni a tortazselét. Az egészet felforraljuk, 2-3 percig hűtjük, majd bevonjuk vele a torta tetejét. A tortát legalább 1-2 órán át pihentetjük a hűtőben.
  • Tepsi mérete: 26
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 11336
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 05.

Ajánló

Célszerű már előző nap elkészíteni, mert 24 óra elteltével a kekszes tészta kellemesen megpuhul.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az alapötletet a Fanny konyha 2010. november-december IV. évf. 6. számának azonos című receptje adta.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszétéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...