r
Nosalty Logó

Narancsos-tortadarás süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Narancsos-tortadarás süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 715 kcal
  • 4% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 4291 kcal
  • 4% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 363 kcal
  • 4% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    32.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    744.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    314 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.5 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    295 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    210 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 715 kcal
  • 4% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    47.9 g

Zsír

  • Összesen
    193.6 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    544 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4468 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    1079 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    1882 mg
  • Nátrium
    1183 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    603.3 g
  • Cukor
    394 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    303.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1882 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    191 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    486 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1768 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1260 micro
  • β-crypt
    151 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    901 micro
Összesen 4291 kcal
  • 4% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    377 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.9 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 363 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A margarint a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, és jól összekeverjük.
  2. Hozzáadjuk a citrom és a narancs héjat, a citrom levét.
  3. A sütőporos lisztet a tojásos masszához keverjük, és végül belekeverjük a tortadarát.
  4. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát, és előmelegített sütőben megsütjük.
  5. A mázhoz összekeverjük a porcukrot annyi narancs vagy citromlével,hogy sűrű masszát kapjunk, még forrón a tésztára kenjük a mázat, és ráreszelünk egy narancs héját.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 89
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5155
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 10.

Ajánló

A mázba nem tettem ennyi cukrot, nekem kevesebbel is elég édes volt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Narancsos sütire vadásztam az interneten, és mindig ebbe a receptbe botlottam. Így rá esett a választásom.

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...