r
Nosalty Logó

Narancsos tiramisu pohárban

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dávid
Narancsos tiramisu pohárban
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

A locsoláshoz

Összesen 707 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

A locsoláshoz

Összesen 2827 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

A locsoláshoz

Összesen 161 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    38.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    482.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.1 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    215.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    229 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    203 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    568 micro
Összesen 707 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    75.3 g

Zsír

  • Összesen
    152.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1931.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    400 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    801 mg
  • Nátrium
    459 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    264.6 g
  • Cukor
    153 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    860.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    530 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    289 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    345 micro
  • Kolin:
    914 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    58 micro
  • β-karotin
    358 micro
  • β-crypt
    811 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2270 micro
Összesen 2827 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    112.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 161 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A locsoláshoz

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgáját elkezdjük felverni.
  2. Folyamatos keverés mellett kanalanként hozzáadjuk a tojássárgájához a cukrot, és habosra keverjük.
  3. Ugyanezzel a módszerrel hozzáadagoljuk a vizet is, és fehéredésig (10-12 percig) jó könnyűre és habosra felverjük.
  4. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, ehhez keverjük hozzá a tojássárgáját. Óvatos, alulról felfelé irányuló mozdulatokkal összedolgozzuk.
  5. A lisztet több részletben a tojásos keverékhez szitáljuk, és óvatosan elkeverjük.
  6. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 175 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt megsütjük. A végén tűpróbával ellenőrizzük.

A krémhez

  1. A mascarponét elkeverjük az összes hozzávalóval. Ha nem lenne elég édes, akkor plusz narancslekvárral vagy kevés cukorral ízesíthetjük.

A locsoláshoz

  1. Az elkészült és kihűlt piskótából a pohár méretének megfelelő köröket szaggatunk.
  2. Egy piskótakarikát beleteszünk a pohár aljára, meglocsoljuk az egy evőkanál cointreau-ből és a narancsléből készült lével, majd rákanalazzuk a mascarponekrémet, erre tesszük a felkockázott narancsot, és ráhelyezünk egy újabb piskótakarikát. Így rétegezzük, amíg meg nem telik a pohár.
  3. A tetejét csokoládéforgáccsal és friss naranccsal díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x34
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 421
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 28366
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 26.

Receptkategóriák

Házi vizes piskóta, narancsos mascarpone krémmel rétegezve. Ja, és persze az alkohol sem hiányozhat belőle!

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A locsoláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...