Narancsos tiramisu pohárban
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Dávid
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 6% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 11% Zsír
A piskótához
-
83g tojás104 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
12g víz0 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
0g só0 kcal
-
13g narancslé6 kcal
-
2g cointreau5 kcal
A krémhez
-
75g mascarpone303 kcal
-
15g narancslekvár37 kcal
-
4g cointreau9 kcal
-
13g narancslé6 kcal
-
2g narancshéj1 kcal
-
142g narancs49 kcal
A locsoláshoz
Összesen
707
kcal
- 6% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 11% Zsír
A piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
48g víz0 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g narancslé24 kcal
-
8g cointreau18 kcal
A krémhez
-
300g mascarpone1212 kcal
-
60g narancslekvár148 kcal
-
16g cointreau37 kcal
-
50g narancslé24 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
568g narancs195 kcal
A locsoláshoz
Összesen
2827
kcal
- 6% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 11% Zsír
A piskótához
-
19.2g tojás24 kcal
-
3.5g cukor13 kcal
-
2.8g víz0 kcal
-
7g finomliszt25 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.9g narancslé1 kcal
-
0.5g cointreau1 kcal
A krémhez
-
17.4g mascarpone70 kcal
-
3.5g narancslekvár9 kcal
-
0.9g cointreau2 kcal
-
2.9g narancslé1 kcal
-
0.3g narancshéj0 kcal
-
33g narancs11 kcal
A locsoláshoz
Összesen
161
kcal
- 6% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 18.8 g
Zsír
-
Összesen 38.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 270 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 482.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 100 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 200 mg
-
Nátrium 115 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 66.1 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 215.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 133 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 72 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 86 micro
-
Kolin: 229 mg
-
Retinol - A vitamin: 116 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 90 micro
-
β-crypt 203 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 568 micro
Összesen
707
kcal
- 6% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 75.3 g
Zsír
-
Összesen 152.6 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 1080 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1931.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 133 mg
-
Kálcium 400 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 125 mg
-
Foszfor 801 mg
-
Nátrium 459 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 264.6 g
-
Cukor 153 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 860.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 530 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 289 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 345 micro
-
Kolin: 914 mg
-
Retinol - A vitamin: 465 micro
-
α-karotin 58 micro
-
β-karotin 358 micro
-
β-crypt 811 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2270 micro
Összesen
2827
kcal
- 6% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 8.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 63 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 112.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 46 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.4 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 47 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 132 micro
Összesen
161
kcal
Hozzávalók
A piskótához
A krémhez
-
30 dkg mascarpone
-
3 ek narancslekvár
-
2 ek cointreau
-
0.5 dl narancslé
-
1 narancsból nyert narancshéj
-
4 kis db narancs
A locsoláshoz
Elkészítés
A piskótához
- A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgáját elkezdjük felverni.
- Folyamatos keverés mellett kanalanként hozzáadjuk a tojássárgájához a cukrot, és habosra keverjük.
- Ugyanezzel a módszerrel hozzáadagoljuk a vizet is, és fehéredésig (10-12 percig) jó könnyűre és habosra felverjük.
- A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, ehhez keverjük hozzá a tojássárgáját. Óvatos, alulról felfelé irányuló mozdulatokkal összedolgozzuk.
- A lisztet több részletben a tojásos keverékhez szitáljuk, és óvatosan elkeverjük.
- A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 175 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt megsütjük. A végén tűpróbával ellenőrizzük.
A krémhez
- A mascarponét elkeverjük az összes hozzávalóval. Ha nem lenne elég édes, akkor plusz narancslekvárral vagy kevés cukorral ízesíthetjük.
A locsoláshoz
- Az elkészült és kihűlt piskótából a pohár méretének megfelelő köröket szaggatunk.
- Egy piskótakarikát beleteszünk a pohár aljára, meglocsoljuk az egy evőkanál cointreau-ből és a narancsléből készült lével, majd rákanalazzuk a mascarponekrémet, erre tesszük a felkockázott narancsot, és ráhelyezünk egy újabb piskótakarikát. Így rétegezzük, amíg meg nem telik a pohár.
- A tetejét csokoládéforgáccsal és friss naranccsal díszítjük.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 38x34
- Sütés ideje: 12 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 421
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 28
- Össznézettség: 28366
- Feltöltés dátuma: 2014. március 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Dávid
350 recept
Házi vizes piskóta, narancsos mascarpone krémmel rétegezve. Ja, és persze az alkohol sem hiányozhat belőle!