r
Nosalty Logó

Narancsos-tejfölös torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Narancsos-tejfölös torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tésztához:

Töltelékhez:

Krémhez:

Összesen 1093 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tésztához:

Töltelékhez:

Krémhez:

Összesen 4367 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tésztához:

Töltelékhez:

Krémhez:

Összesen 146 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.9 g

Zsír

  • Összesen
    38.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    238 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    822 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    293 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    304 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    166.9 g
  • Cukor
    116 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    410 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    313 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    270 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    258 micro
  • β-crypt
    396 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    469 micro
Összesen 1093 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.7 g

Zsír

  • Összesen
    153.4 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    953 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3287.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    1173 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    297 mg
  • Foszfor
    1216 mg
  • Nátrium
    439 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    667.5 g
  • Cukor
    463 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1639.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1250 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    404 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    417 micro
  • Kolin:
    682 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1079 micro
  • α-karotin
    335 micro
  • β-karotin
    1033 micro
  • β-crypt
    1584 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1877 micro
Összesen 4367 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    109.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 146 kcal

Hozzávalók

Tésztához:

Töltelékhez:

Krémhez:

Elkészítés

Tésztához:

  1. A tojásokat a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a lisztben elkevert szódabikarbónát.
  2. Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.(Kemény tésztát fogunk belőle kapni, amikor megsül.)
  3. A kihűlt tésztát 1.5x1.5 cm-es kockákra vágjuk.

Töltelékhez:

  1. A megpucolt narancsot szeletekre vágjuk, az ananászt és a banánt kockára, a megpucolt mandarint gerezdekre bontjuk.
  2. Egy kerek tortaforma oldalát kirakjuk narancskarikákkal, alját mandarin cikkekkel és naranccsal.
  3. Beleszórjuk a tésztakockák és a gyümölcsdarabok felét, öntünk rá annyi tejfölös krémet, ami ellepi, majd ismét tészta, gyümölcsök és a maradék krém.
  4. Folpackkal befedjük, és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap eltávolítjuk róla a fóliát, és tálcára borítjuk (narancsos réteg van felül).

Krémhez:

  1. A zselatint 1 dl vízbe áztatjuk, hogy megduzzadjon. Annyit melegítünk rajta, hogy feloldódjon, és hagyjuk kihűlni.
  2. A tejfölt kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a zselatint.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3664
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Narancsos-tejfölös torta
Salamon Csilla 1202 recept

Narancskarikák helyett félbevágott ananászszeletekkel is elkészíthető. Legközelebb így készítem el.

Hozzávalók

Tésztához:

Töltelékhez:

Krémhez:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...