Narancsos tejberizses kocka
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
33g tojás42 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
75 kcal
-
10g víz0 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
8 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
3g vaj20 kcal
-
3g finomliszt11 kcal
A krémhez
-
200g tej112 kcal
-
50g rizs179 kcal
-
1g vaj5 kcal
-
36g narancslé17 kcal
-
8g cukor31 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
4g zselatin13 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
2g habfixáló6 kcal
-
10g víz0 kcal
A tetejére
-
2g tortazselé8 kcal
-
52g narancs18 kcal
Összesen
1007
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
165g tojás208 kcal
-
125g finomliszt455 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
50g víz0 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A krémhez
-
1000g tej560 kcal
-
250g rizs895 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
180g narancslé85 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
20g zselatin67 kcal
-
500g habtejszín1460 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
50g víz0 kcal
A tetejére
-
12g tortazselé41 kcal
-
260g narancs89 kcal
Összesen
5036
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
5.8g tojás7 kcal
-
4.4g finomliszt16 kcal
-
3.5g cukor14 kcal
-
1.5g napraforgó olaj13 kcal
-
1.8g víz0 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
0.4g vaníliás cukor1 kcal
-
0.2g narancshéj0 kcal
-
0.5g vaj4 kcal
-
0.5g finomliszt2 kcal
A krémhez
-
35g tej20 kcal
-
8.8g rizs31 kcal
-
0.1g vaj1 kcal
-
6.3g narancslé3 kcal
-
1.4g cukor5 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.7g zselatin2 kcal
-
17.5g habtejszín51 kcal
-
0.3g habfixáló1 kcal
-
1.8g víz0 kcal
A tetejére
-
0.4g tortazselé1 kcal
-
9.1g narancs3 kcal
Összesen
175
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.9 g
Zsír
-
Összesen 49.6 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 227 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1100.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 430 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 328 mg
-
Nátrium 274 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 114.6 g
-
Cukor 51 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 181.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 357 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 47 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 161 micro
-
Kolin: 111 mg
-
Retinol - A vitamin: 344 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 103 micro
-
β-crypt 100 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 241 micro
Összesen
1007
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 109.7 g
Zsír
-
Összesen 248.2 g
-
Telített zsírsav 126 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 75 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 1133 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5502.9 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 135 mg
-
Kálcium 2149 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 183 mg
-
Foszfor 1639 mg
-
Nátrium 1370 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 573.1 g
-
Cukor 254 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 907.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1785 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 166 mg
-
D vitamin: 234 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 805 micro
-
Kolin: 556 mg
-
Retinol - A vitamin: 1720 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 515 micro
-
β-crypt 500 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1207 micro
Összesen
5036
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 8.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 192.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 57 mg
-
Nátrium 48 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.1 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 31.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 60 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
175
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
3 db tojás
-
12.5 dkg finomliszt
-
10 dkg cukor
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
0.5 dl víz
-
0.5 csomag sütőpor
-
1 csomag vaníliás cukor
A krémhez
-
1 l tej
-
25 dkg rizs
-
0.5 tk vaj
-
2 narancsból nyert narancslé
-
4 ek cukor
-
fahéj ízlés szerint
-
20 g zselatin
-
500 ml habtejszín
-
1 csomag habfixáló
-
0.5 dl víz
A tetejére
-
1 db narancs
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra verjük. Beletesszük az étolajat, a vizet és a reszelt narancshéjat, majd a sütőporos lisztet. Jól elkeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a keményre felvert tojásfehérje habot. Kivajazott, kilisztezett tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
- A krémhez a rizst egy pici vízzel és a kiskanál vajjal feltesszük főzni. Mikor forr, akkor hozzáöntjük a tejet, beletesszük a cukrot. Mikor már majdnem kész a tejberizs, beleöntjük a narancslét egy kis fahéjjal ízesítjük, és úgy forraljuk még pár percig. Akkor jó, ha sűrű tejberizst kapunk. A zselatint egy kis vízben feloldjuk, és a tejberizsbe keverjük. Hagyjuk kihűlni. A tejszínt a habfixálóval felverjük, és a már kihűlt tejberizshez forgatjuk.
- A krémet a tésztára kanalazzuk. A tetejére vékony szeletekre vágott narancsot teszünk, és színtelen tortazselét öntünk. Hagyjuk megdermedni. Szeleteljük, és tejszínhabbal díszítve tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 38x24x6
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 159
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 14542
- Feltöltés dátuma: 2012. december 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
A cukrászbolti tejberizses szelet adta az alapötletet, ami nagyon ízlett a családnak. Gondoltam, versenyre kelek vele, és megpróbálok nagyobb sikert aratni! Szerencsére sikerült!:) A narancs sokkal különlegesebbé tette, és ha ezt még fokozni akarjuk, akkor a tortazseléhez szükséges víz egy részét szintén lehet egy kis narancslével helyettesíteni!:) A végeredmény magáért beszél, és a visszajelzések igazoltak!:) Állítólag sokkal jobb és könnyebb, krémesebb lett, mint a cukrászbolti!!