r
Nosalty Logó

Narancsos tejberizses kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Narancsos tejberizses kocka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1007 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 5036 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 175 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.9 g

Zsír

  • Összesen
    49.6 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    227 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1100.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    430 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    328 mg
  • Nátrium
    274 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.6 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    181.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    357 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    344 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    100 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    241 micro
Összesen 1007 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.7 g

Zsír

  • Összesen
    248.2 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5502.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    2149 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    1639 mg
  • Nátrium
    1370 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    573.1 g
  • Cukor
    254 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    907.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1785 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    166 mg
  • D vitamin:
    234 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    805 micro
  • Kolin:
    556 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1720 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    515 micro
  • β-crypt
    500 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1207 micro
Összesen 5036 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 175 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra verjük. Beletesszük az étolajat, a vizet és a reszelt narancshéjat, majd a sütőporos lisztet. Jól elkeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a keményre felvert tojásfehérje habot. Kivajazott, kilisztezett tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  2. A krémhez a rizst egy pici vízzel és a kiskanál vajjal feltesszük főzni. Mikor forr, akkor hozzáöntjük a tejet, beletesszük a cukrot. Mikor már majdnem kész a tejberizs, beleöntjük a narancslét egy kis fahéjjal ízesítjük, és úgy forraljuk még pár percig. Akkor jó, ha sűrű tejberizst kapunk. A zselatint egy kis vízben feloldjuk, és a tejberizsbe keverjük. Hagyjuk kihűlni. A tejszínt a habfixálóval felverjük, és a már kihűlt tejberizshez forgatjuk.
  3. A krémet a tésztára kanalazzuk. A tetejére vékony szeletekre vágott narancsot teszünk, és színtelen tortazselét öntünk. Hagyjuk megdermedni. Szeleteljük, és tejszínhabbal díszítve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x24x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 159
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 14517
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A cukrászbolti tejberizses szelet adta az alapötletet, ami nagyon ízlett a családnak. Gondoltam, versenyre kelek vele, és megpróbálok nagyobb sikert aratni! Szerencsére sikerült!:) A narancs sokkal különlegesebbé tette, és ha ezt még fokozni akarjuk, akkor a tortazseléhez szükséges víz egy részét szintén lehet egy kis narancslével helyettesíteni!:) A végeredmény magáért beszél, és a visszajelzések igazoltak!:) Állítólag sokkal jobb és könnyebb, krémesebb lett, mint a cukrászbolti!!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...