Narancsos szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 11% Zsír
omlós tészta
-
42g finomliszt152 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
8 kcal
narancskrém
-
4g narancshéj4 kcal
-
60g narancslé28 kcal
-
33g főzőtejszín44 kcal
-
37g tojás46 kcal
-
14g cukor55 kcal
-
13 kcal
csokiöntet
-
17g étcsokoládé91 kcal
-
17g főzőtejszín22 kcal
-
8g méz25 kcal
Összesen
668
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 11% Zsír
omlós tészta
-
250g finomliszt910 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
75g cukor290 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
46 kcal
narancskrém
-
24g narancshéj23 kcal
-
360g narancslé169 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
85g cukor329 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
csokiöntet
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
50g méz152 kcal
Összesen
3998
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 11% Zsír
omlós tészta
-
15.1g finomliszt55 kcal
-
6g vaj43 kcal
-
4.5g cukor17 kcal
-
3.3g tojás4 kcal
-
1.2g cukrozatlan kakaópor3 kcal
narancskrém
-
1.4g narancshéj1 kcal
-
21.7g narancslé10 kcal
-
12.1g főzőtejszín16 kcal
-
13.3g tojás17 kcal
-
5.1g cukor20 kcal
-
1.2g vaníliás cukor5 kcal
csokiöntet
-
6g étcsokoládé33 kcal
-
6g főzőtejszín8 kcal
-
3g méz9 kcal
Összesen
241
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13 g
Zsír
-
Összesen 29.3 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 205 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 560.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 113 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 247 mg
-
Nátrium 98 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 90.8 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 135.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 234 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 140 mg
-
Retinol - A vitamin: 224 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 59 micro
-
β-crypt 93 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 286 micro
Összesen
668
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 78.2 g
Zsír
-
Összesen 175.7 g
-
Telített zsírsav 100 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 53 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 1228 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3365.1 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 178 mg
-
Kálcium 679 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 404 mg
-
Foszfor 1479 mg
-
Nátrium 590 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 545 g
-
Cukor 315 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 815.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1402 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 144 mg
-
D vitamin: 204 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 292 micro
-
Kolin: 838 mg
-
Retinol - A vitamin: 1343 micro
-
α-karotin 25 micro
-
β-karotin 354 micro
-
β-crypt 556 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1715 micro
Összesen
3998
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 10.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 74 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 202.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 89 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.9 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 49.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 84 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 81 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 33 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 103 micro
Összesen
241
kcal
Hozzávalók
omlós tészta
-
25 dkg finomliszt
-
10 dkg vaj
-
75 g cukor
-
1 db tojás
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
narancskrém
-
4 narancsból nyert narancshéj
-
4 narancsból nyert narancslé
-
4 db tojás
-
85 g cukor
-
2 csomag vaníliás cukor
csokiöntet
-
10 dkg étcsokoládé
-
2 ek méz
Elkészítés
omlós tészta
- Az omlós tészta hozzávalóit összegyúrjuk, ha nagyon nem akarna összeállni, kevés hideg vizet lehet hozzáönteni. 1 órára rakjuk hűtőbe.
- Egy pite formába nyomkodjuk szét a tésztát, legyen pereme is. Fedjük le az egészet sütőpapírral, és öntsünk rá babot/lencsét/rizst (ez nehezéknek kell).
- 180 fokos előmelegített sütőben süssük 15 percig, majd vegyük le róla a sütőpapíros "nehezéket", és süssük tovább még 15 percig. Hagyjuk kihűlni.
narancskrém
- A narancsok héját reszeljük le, majd facsarjuk ki őket. A narancslét (250 ml) és a főzőtejszínt forraljuk fel, majd az előzőleg felvert tojásokhoz öntsük. Vigyázz! Robotgép segítségével vegyítsd el a kettőt, és óvatosan, különben a tojás kicsapódik a meleg hatására.
- Ha megvagyunk, rakjuk vissza a tűzre, és közepes lángon főzzük sűrűre. Ha már szépen bevonja a fakanál külsejét, zárjuk el a gázt, és keverjük hozzá a narancshéjat.
- Kicsit hűtsük le, és öntsük rá a már megsütött tésztára. Ezután hűtsük ki teljesen, és rakjuk hűtőbe min. 4 órára vagy egy éjszakára.
csokiöntet
- A hűtési idő után készítsük el a csokiszószt. Vízgőz felett melegítsük össze a hozzávalókat. Ha egyneművé vált - én hűtöttem rajta -, de még folyós állapotában rácsorgatjuk a pitére.
- TIPP! Ha véletlen a pite széle túlsült, illetve nagyon megkeményedett, én kicsit levágtam belőle, és hogy ne látszódjon, végigkentem csokiszósszal az egészet, így ott is finom csokis lett.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 13
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 784
- Feltöltés dátuma: 2015. március 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Ezt a receptet a GoodFood magazinból próbáltam ki, kicsit féltem tőle, de nagyon finom lett.:) Ajánlom mindenkinek TIPP! A narancskrémből érdemes másfélszeresét készíteni, hogy krémesebb legyen.