Narancsos szarvasragu knédlivel
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
z1
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 18% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
375g szarvascomb450 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
31g áfonyadzsem87 kcal
-
50g édes vörösbor41 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
-
34g vöröshagyma12 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
685
kcal
- 18% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
3000g szarvascomb3600 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
250g áfonyadzsem695 kcal
-
400g édes vörösbor328 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
5478
kcal
- 18% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
74.8g szarvascomb90 kcal
-
0.1g narancshéj0 kcal
-
6.2g áfonyadzsem17 kcal
-
10g édes vörösbor8 kcal
-
2.1g napraforgó olaj19 kcal
-
6.7g vöröshagyma2 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
136
kcal
- 18% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 86.6 g
Zsír
-
Összesen 19.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 319 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1158.3 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 773 mg
-
Nátrium 203 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.7 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 356.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 24 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
685
kcal
- 18% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 692.8 g
Zsír
-
Összesen 158 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 59 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 45 g
-
Koleszterin 2550 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9266 g
-
Cink 63 mg
-
Szelén 297 mg
-
Kálcium 266 mg
-
Vas 104 mg
-
Magnézium 726 mg
-
Foszfor 6180 mg
-
Nátrium 1620 mg
-
Réz 8 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 205.8 g
-
Cukor 132 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 2854.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 11 mg
-
B12 Vitamin: 189 micro
-
E vitamin: 41 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 15 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 192 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 196 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
5478
kcal
- 18% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.3 g
Zsír
-
Összesen 3.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 64 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 231 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 7 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 154 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 71.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
136
kcal
Hozzávalók
-
3 kg szarvascomb
-
25 dkg áfonyadzsem
-
4 dl édes vörösbor
-
1 dl napraforgó olaj
-
3 közepes fej vöröshagyma
-
12 db borókabogyó
-
0.5 db chili
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A húst kockázzuk. A vöröshagymát finomra vágjuk. 4 szem borókát összetörünk. A narancsot egy zöldséghámozóval megpucoljuk úgy, hogy a fehér héjrészt nem vágjuk le a gyümölcsről. A héjjat szalmára szeleteljük.
- Az olajat egy fedeles lábasban felhevítjük, rajta a hagymát üvegesre pirítjuk, egy kevés vízzel felöntve, újra visszapirítjuk.
- Rátesszük a húst, sózzuk, borsozzuk időnként megkeverve, kicsit lepirítjuk.
- Amikor elkezdi kiengedni magából a nedvességet, akkor hozzátesszük a fűszereket, lefedjük, főzzük. Időnként ránézünk, megkeverjük.
- Másfél óra múlva hozzátesszük a narancsszalmát, és felöntjük a bor háromnegyedével, és már nem takarjuk vissza
- Újabb 20 perc elteltével rányomjuk a narancs levét.
- Majd újabb 20 perc múlva hozzáadjuk az áfonyalekvárt és a maradék vörösbort. A levét rövidre visszaforraljuk.
- Ha nem érezzük eléggé sűrűnek a szaftját, egy kis lisztes habarással sűríthetjük.
- Knédliszeletekkel tálalhatjuk, a maradék narancsszalmával és a citrusosságát hangsúlyozandó, egy citromfű szárvégéveldíszíthetjük.
- Receptkönyvben: 62
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 16
- Össznézettség: 10309
- Feltöltés dátuma: 2011. április 29.
Ajánló
Egy pohár gyümölcsös merlot. ...annak aki szereti. Én nem.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
z1
42 recept
Az idei első bográcsozásomnak indult. De elfújta a szél. Azért így is jó volt.