r
Nosalty Logó

Narancsos szarvasragu knédlivel

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
z1
Narancsos szarvasragu knédlivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 18% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 685 kcal
  • 18% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 5478 kcal
  • 18% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 136 kcal
  • 18% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    319 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1158.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    773 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    356.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    24 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 685 kcal
  • 18% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    692.8 g

Zsír

  • Összesen
    158 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    2550 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9266 g
  • Cink
    63 mg
  • Szelén
    297 mg
  • Kálcium
    266 mg
  • Vas
    104 mg
  • Magnézium
    726 mg
  • Foszfor
    6180 mg
  • Nátrium
    1620 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    205.8 g
  • Cukor
    132 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    2854.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    189 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    15 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    192 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 5478 kcal
  • 18% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    231 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 136 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst kockázzuk. A vöröshagymát finomra vágjuk. 4 szem borókát összetörünk. A narancsot egy zöldséghámozóval megpucoljuk úgy, hogy a fehér héjrészt nem vágjuk le a gyümölcsről. A héjjat szalmára szeleteljük.
  2. Az olajat egy fedeles lábasban felhevítjük, rajta a hagymát üvegesre pirítjuk, egy kevés vízzel felöntve, újra visszapirítjuk.
  3. Rátesszük a húst, sózzuk, borsozzuk időnként megkeverve, kicsit lepirítjuk.
  4. Amikor elkezdi kiengedni magából a nedvességet, akkor hozzátesszük a fűszereket, lefedjük, főzzük. Időnként ránézünk, megkeverjük.
  5. Másfél óra múlva hozzátesszük a narancsszalmát, és felöntjük a bor háromnegyedével, és már nem takarjuk vissza
  6. Újabb 20 perc elteltével rányomjuk a narancs levét.
  7. Majd újabb 20 perc múlva hozzáadjuk az áfonyalekvárt és a maradék vörösbort. A levét rövidre visszaforraljuk.
  8. Ha nem érezzük eléggé sűrűnek a szaftját, egy kis lisztes habarással sűríthetjük.
  9. Knédliszeletekkel tálalhatjuk, a maradék narancsszalmával és a citrusosságát hangsúlyozandó, egy citromfű szárvégéveldíszíthetjük.
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 10309
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 29.

Ajánló

Egy pohár gyümölcsös merlot. ...annak aki szereti. Én nem.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az idei első bográcsozásomnak indult. De elfújta a szél. Azért így is jó volt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...