Narancsos szalonnás vacsorasaláta
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
edan
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
505
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
1010
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 17.5 g
Zsír
-
Összesen 40.6 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 76 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1967.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 232 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 248 mg
-
Nátrium 1431 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.4 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 262.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 120 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 60 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 70 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 86 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 359 micro
-
β-crypt 110 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 389 micro
Összesen
505
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 34.9 g
Zsír
-
Összesen 81.2 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 151 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3935.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 464 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 496 mg
-
Nátrium 2861 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.7 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 524.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 241 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 120 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 57 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 141 micro
-
Kolin: 107 mg
-
Retinol - A vitamin: 171 micro
-
α-karotin 28 micro
-
β-karotin 718 micro
-
β-crypt 221 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 777 micro
Összesen
1010
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 10.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 505.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 64 mg
-
Nátrium 368 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 67.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 92 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 100 micro
Összesen
130
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A sütőt melegítsük elő 200 fokra. A bacont fektessük egy teflontepsibe, és toljuk a felmelegített sütőbe: 6-8 perc alatt ropogósra sül.
- A narancs talpát és tetejét vágjuk le, és hámozzuk meg egy késsel úgy, hogy a hártyás héjja is lekerüljön róla. Ezt követően agerezdeket próbáljuk úgy kivágni a narancsból, hogy azon se maradjon a fehér hártyából. A filéket tegyük félre, a maradék narancsváz levét pedig facsarjuk egy tálba.
- A narancsléhez adjuk hozzá a fél citrom levét, az olajat, a sót, a borsot és a nyírfacukrot is. Habverővel keverjük egyneműre.
- A vöröshagymát karikázzuk fel, és tegyük a citromos salátaöntetbe, így kissé megszelídül.
- A salátát vágjuk/szaggasuk tetszőleges darabokra, tegyük egy tálba, szórjuk rá a narancsfiléket, kockázzuk bele a sajtot, majd öntsük le a hagymás salátaöntettel.
- A ropogósra sült bacont tördeljük kis darabokra, és ezt szórjuk a saláta tetejére.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Tepsi mérete: 18x25
- Sütés ideje: 8 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 33
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1769
- Feltöltés dátuma: 2013. február 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
edan
84 recept
Isten látja lelkemet: én megpróbáltam, de számomra szinte ehetetlenek a paleo kenyerek, így elhatároztam, hogy megpróbálok kenyér nélkül boldogulni... A kenyér nélküli vacsorák megoldására kínál alternatívát ez a recept.