r
Nosalty Logó

Narancsos szalonnás vacsorasaláta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
edan
Narancsos szalonnás vacsorasaláta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 505 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1010 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 130 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    40.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1967.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    1431 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    262.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    359 micro
  • β-crypt
    110 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    389 micro
Összesen 505 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    34.9 g

Zsír

  • Összesen
    81.2 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3935.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    464 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    496 mg
  • Nátrium
    2861 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    524.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    241 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    120 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    718 micro
  • β-crypt
    221 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    777 micro
Összesen 1010 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    505.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    368 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 130 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt melegítsük elő 200 fokra. A bacont fektessük egy teflontepsibe, és toljuk a felmelegített sütőbe: 6-8 perc alatt ropogósra sül.
  2. A narancs talpát és tetejét vágjuk le, és hámozzuk meg egy késsel úgy, hogy a hártyás héjja is lekerüljön róla. Ezt követően agerezdeket próbáljuk úgy kivágni a narancsból, hogy azon se maradjon a fehér hártyából. A filéket tegyük félre, a maradék narancsváz levét pedig facsarjuk egy tálba.
  3. A narancsléhez adjuk hozzá a fél citrom levét, az olajat, a sót, a borsot és a nyírfacukrot is. Habverővel keverjük egyneműre.
  4. A vöröshagymát karikázzuk fel, és tegyük a citromos salátaöntetbe, így kissé megszelídül.
  5. A salátát vágjuk/szaggasuk tetszőleges darabokra, tegyük egy tálba, szórjuk rá a narancsfiléket, kockázzuk bele a sajtot, majd öntsük le a hagymás salátaöntettel.
  6. A ropogósra sült bacont tördeljük kis darabokra, és ezt szórjuk a saláta tetejére.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 18x25
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1769
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Isten látja lelkemet: én megpróbáltam, de számomra szinte ehetetlenek a paleo kenyerek, így elhatároztam, hogy megpróbálok kenyér nélkül boldogulni... A kenyér nélküli vacsorák megoldására kínál alternatívát ez a recept.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...