r
Nosalty Logó

Narancsos szalonnás vacsorasaláta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
edan
Narancsos szalonnás vacsorasaláta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 505 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1010 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 130 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    40.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1967.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    1431 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    262.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    359 micro
  • β-crypt
    110 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    389 micro
Összesen 505 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    34.9 g

Zsír

  • Összesen
    81.2 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3935.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    464 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    496 mg
  • Nátrium
    2861 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    524.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    241 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    120 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    718 micro
  • β-crypt
    221 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    777 micro
Összesen 1010 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    505.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    368 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 130 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt melegítsük elő 200 fokra. A bacont fektessük egy teflontepsibe, és toljuk a felmelegített sütőbe: 6-8 perc alatt ropogósra sül.
  2. A narancs talpát és tetejét vágjuk le, és hámozzuk meg egy késsel úgy, hogy a hártyás héjja is lekerüljön róla. Ezt követően agerezdeket próbáljuk úgy kivágni a narancsból, hogy azon se maradjon a fehér hártyából. A filéket tegyük félre, a maradék narancsváz levét pedig facsarjuk egy tálba.
  3. A narancsléhez adjuk hozzá a fél citrom levét, az olajat, a sót, a borsot és a nyírfacukrot is. Habverővel keverjük egyneműre.
  4. A vöröshagymát karikázzuk fel, és tegyük a citromos salátaöntetbe, így kissé megszelídül.
  5. A salátát vágjuk/szaggasuk tetszőleges darabokra, tegyük egy tálba, szórjuk rá a narancsfiléket, kockázzuk bele a sajtot, majd öntsük le a hagymás salátaöntettel.
  6. A ropogósra sült bacont tördeljük kis darabokra, és ezt szórjuk a saláta tetejére.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 18x25
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1768
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Isten látja lelkemet: én megpróbáltam, de számomra szinte ehetetlenek a paleo kenyerek, így elhatároztam, hogy megpróbálok kenyér nélkül boldogulni... A kenyér nélküli vacsorák megoldására kínál alternatívát ez a recept.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk