r
Nosalty Logó

Narancsos süti ahogy palmelinda készíti

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
palmelinda
Narancsos süti ahogy palmelinda készíti
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Krém

Szirup

Díszítés

845
Kalória
9.9g
Fehérje
81.3g
Szénhidrátok
54.1g
Zsír
66.9g
Víz
120g
Koleszterin
1.5g
Rost
59.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tészta

Krém

Szirup

Díszítés

Összesen 845 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tészta

Krém

Szirup

Díszítés

Összesen 5067 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tészta

Krém

Szirup

Díszítés

Összesen 352 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    54.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    489.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.3 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    66.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    397 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    372 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    265 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    204 micro
Összesen 845 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    59.7 g

Zsír

  • Összesen
    324.5 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2935.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    658 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    1194 mg
  • Nátrium
    865 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    487.9 g
  • Cukor
    357 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    401.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2380 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    234 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    629 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2230 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    1587 micro
  • β-crypt
    293 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1222 micro
Összesen 5067 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    27.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 352 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. Kezdjük a nehezével. Jól mossuk meg a narancsokat, és reszeljük le a héjukat.
  2. Aztán jöhet a piskóta. Ehhez habosra keverjük a tojások sárgáját a cukorral, majd hozzáadjuk a picit megolvasztott margarint, a liszttel összekevert sütőport és a narancsok lereszelt héját (adhatunk hozzá néhány csepp narancslevet is).
  3. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan belekeverjük a masszába.
  4. Mehet a sütőbe 180 °C-ra.

Krém

  1. Amíg sül, addig elkészítjük a krémet, ehhez csak egyszerűen összekeverjük a hozzávalókat.

Szirup

  1. Megfőzzük a narancsszirupot, amivel majd a szép sárga piskótánkat megkenjük. A narancsok nagyságától függően 2-3 pucér:) narancsunk levét kifacsarjuk (nem baj, ha rostok is kerülnek bele), és a cukorral nagy lángon összefőzzük. Célszerű folyamatosan kevergetni, nehogy kifusson vagy leégjen. Addig főzzük, amíg közepesen sűrű masszát nem kapunk. Ne legyen túl sűrű, mert hűlés közben még párolog belőle nedvesség. (Ha nem szeretnénk pepecselni vele, narancslekvárt is használhatunk helyette, vagy akár ki is hagyhatjuk a sütiből.)

Díszítés

  1. A kihűlt piskótát megkenjük a sziruppal, jöhet rá a krém (én mindig szoktam hagyni egy picit a tál aljában, amivel megajándékozom magam, és már el is felejtem, hogy mennyi narancsot kellett hozzá lereszelni...:)).
  2. A tetejére pedig rászórjuk a kandírozott narancsot. Mehet a hűtőbe szilárdulni kicsit.
  3. Másnap is finom puha marad, már ha marad belőle... :)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Korábban kipróbáltam egy narancstorta receptet, de annyira nem ízlett... Viszont az alapötlet nagyon jó volt, így alakítottam rajta saját ízlésemnek megfelelően. :) Hát így született meg ez a nagyon fini, megunhatatlan, pihe-puha, csupa narancsos süti. Nyammm.... :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Hájas tészta

Nevezhetnénk a „legbűnösebb levelesnek” is, olyan mennyiségű sertéshájjal készül ez a lemezes, ropogós, foszlós sütemény. De el kell ettől tekinteni, hiszen tényleg felejthetetlen ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!