Narancsos süti ahogy palmelinda készíti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
palmelinda
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 25% Zsír
Tészta
-
37g tojás46 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
25g margarin179 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
2g narancshéj2 kcal
Krém
-
42g mascarpone168 kcal
-
17g porcukor65 kcal
-
17g margarin120 kcal
-
2g narancshéj2 kcal
-
1g narancslé0 kcal
Szirup
Díszítés
-
54 kcal
Összesen
845
kcal
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 25% Zsír
Tészta
-
220g tojás277 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
150g margarin1076 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
12g narancshéj12 kcal
Krém
-
250g mascarpone1010 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
100g margarin717 kcal
-
12g narancshéj12 kcal
-
3g narancslé1 kcal
Szirup
Díszítés
-
322 kcal
Összesen
5067
kcal
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 25% Zsír
Tészta
-
15.2g tojás19 kcal
-
8.3g cukor32 kcal
-
10.4g margarin75 kcal
-
10.4g finomliszt38 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
0.8g narancshéj1 kcal
Krém
-
17.3g mascarpone70 kcal
-
6.9g porcukor27 kcal
-
6.9g margarin50 kcal
-
0.8g narancshéj1 kcal
-
0.2g narancslé0 kcal
Szirup
Díszítés
-
22 kcal
Összesen
352
kcal
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 9.9 g
Zsír
-
Összesen 54.1 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 120 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 489.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 110 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 199 mg
-
Nátrium 144 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 81.3 g
-
Cukor 60 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 397 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 105 mg
-
Retinol - A vitamin: 372 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 265 micro
-
β-crypt 49 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 204 micro
Összesen
845
kcal
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 59.7 g
Zsír
-
Összesen 324.5 g
-
Telített zsírsav 52 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 104 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 65 g
-
Koleszterin 720 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2935.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 113 mg
-
Kálcium 658 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 94 mg
-
Foszfor 1194 mg
-
Nátrium 865 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 487.9 g
-
Cukor 357 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 401.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2380 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 88 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 234 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 184 micro
-
Kolin: 629 mg
-
Retinol - A vitamin: 2230 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 1587 micro
-
β-crypt 293 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1222 micro
Összesen
5067
kcal
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 22.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 203.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.8 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 27.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 165 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 110 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 85 micro
Összesen
352
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
4 db tojás
-
12 dkg cukor
-
15 dkg margarin
-
15 dkg finomliszt
-
0.5 csomag sütőpor
-
2 narancsból nyert narancshéj
Krém
-
25 dkg mascarpone
-
10 dkg porcukor
-
10 dkg margarin
-
2 narancsból nyert narancshéj
-
1 teáskanál narancslé
Szirup
Díszítés
-
10 dkg kandírozott narancshéj
Elkészítés
Tészta
- Kezdjük a nehezével. Jól mossuk meg a narancsokat, és reszeljük le a héjukat.
- Aztán jöhet a piskóta. Ehhez habosra keverjük a tojások sárgáját a cukorral, majd hozzáadjuk a picit megolvasztott margarint, a liszttel összekevert sütőport és a narancsok lereszelt héját (adhatunk hozzá néhány csepp narancslevet is).
- A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan belekeverjük a masszába.
- Mehet a sütőbe 180 °C-ra.
Krém
- Amíg sül, addig elkészítjük a krémet, ehhez csak egyszerűen összekeverjük a hozzávalókat.
Szirup
- Megfőzzük a narancsszirupot, amivel majd a szép sárga piskótánkat megkenjük. A narancsok nagyságától függően 2-3 pucér:) narancsunk levét kifacsarjuk (nem baj, ha rostok is kerülnek bele), és a cukorral nagy lángon összefőzzük. Célszerű folyamatosan kevergetni, nehogy kifusson vagy leégjen. Addig főzzük, amíg közepesen sűrű masszát nem kapunk. Ne legyen túl sűrű, mert hűlés közben még párolog belőle nedvesség. (Ha nem szeretnénk pepecselni vele, narancslekvárt is használhatunk helyette, vagy akár ki is hagyhatjuk a sütiből.)
Díszítés
- A kihűlt piskótát megkenjük a sziruppal, jöhet rá a krém (én mindig szoktam hagyni egy picit a tál aljában, amivel megajándékozom magam, és már el is felejtem, hogy mennyi narancsot kellett hozzá lereszelni...:)).
- A tetejére pedig rászórjuk a kandírozott narancsot. Mehet a hűtőbe szilárdulni kicsit.
- Másnap is finom puha marad, már ha marad belőle... :)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 927
- Feltöltés dátuma: 2015. június 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
palmelinda
1 recept
Korábban kipróbáltam egy narancstorta receptet, de annyira nem ízlett... Viszont az alapötlet nagyon jó volt, így alakítottam rajta saját ízlésemnek megfelelően. :) Hát így született meg ez a nagyon fini, megunhatatlan, pihe-puha, csupa narancsos süti. Nyammm.... :)