Narancsos spárgakrémleves
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
13g bacon50 kcal
-
25g alma12 kcal
-
125g zöldspárga18 kcal
-
16g zeller6 kcal
-
250g csirke alaplé18 kcal
-
65g narancs22 kcal
-
63g főzőtejszín82 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
231
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
51g bacon200 kcal
-
100g alma47 kcal
-
500g zöldspárga70 kcal
-
65g zeller23 kcal
-
1000g csirke alaplé70 kcal
-
260g narancs89 kcal
-
250g főzőtejszín328 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
916
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
2.2g vöröshagyma1 kcal
-
2.2g bacon9 kcal
-
4.4g alma2 kcal
-
21.9g zöldspárga3 kcal
-
2.8g zeller1 kcal
-
43.8g csirke alaplé3 kcal
-
11.4g narancs4 kcal
-
10.9g főzőtejszín14 kcal
-
0.4g olívaolaj3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
40
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 14.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1262.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 118 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 155 mg
-
Nátrium 950 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.1 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 220.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 101 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 45 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 447 micro
-
β-crypt 58 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 690 micro
Összesen
231
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 25.8 g
Zsír
-
Összesen 56.7 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 121 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5051.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 470 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 120 mg
-
Foszfor 618 mg
-
Nátrium 3801 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 68.5 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 882.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 405 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 135 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 179 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 262 micro
-
Kolin: 154 mg
-
Retinol - A vitamin: 243 micro
-
α-karotin 52 micro
-
β-karotin 1786 micro
-
β-crypt 230 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2758 micro
Összesen
916
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.1 g
Zsír
-
Összesen 2.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 221.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 27 mg
-
Nátrium 166 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 38.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 78 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 121 micro
Összesen
40
kcal
Hozzávalók
-
1 kis fej vöröshagyma
-
3 szelet bacon
-
1 csomag zöldspárga
-
0.3 db zeller
-
1 l csirke alaplé
-
250 ml főzőtejszín
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A lábasban kevés olívaolajon ropogósra sütjük a bacon szeleteket, hogy kisüljön a zsírja (ha ez túl zsíros, elhagyható, de nagyon finom a levesben a füstölt, sós íz).
- A bacont kivesszük, félretesszük (tökéletes lesz levesbetétnek, díszítésnek), és a forró lábasba dobjuk a hagymát és a kockára vágott zellert.
- Ha megpirultak, belerakjuk a hámozott kockázott almát, és a felszeletelt zöldspárgát (fontos, hogy a spárgát nem kell kettétörni, elég a fás végét meghámozni, mert úgyis krémleves lesz).
- Átkeverjük a spárgát, hogy bevonja a baconos olívaolaj, majd felöntjük a hús alaplével.
- Lefedve készre főzzük.
- Ja megpuhult a spárga, a botmixerrel összepépesítjük, és felöntjük a tejszínnel. A levesnek nem kell sűrű krémesnek lennie, mert úgy nagyon tömény.
- A legvégén belereszeljük a narancs héját, és belefacsarjuk a levét, ha kell, lehet sózni, borsozni is.
- Tálaláskor a ropogósra sült bacont bele lehet tenni.
- Receptkönyvben: 79
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 8245
- Feltöltés dátuma: 2012. június 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ez kicsit kalóriadúsabb felhasználása a spárgának, viszont nagyon finom, és a savanykás alma és a kesernyés narancs együtt a spárgával és a krémes tejszínnel nagyon jó elegyet alkot. Nem tudom, hol lehetne kispórolni belőle a zsíros összetevőket, szerintem nem is kell, ez erről szól, de isteni finom, és azért annyira sokat nem lehet belőle megenni. A zeller-alma-spárga-narancs arányokon lehet változtatni ízlés szerint. Gondolom fehér spárgából is el lehet készíteni, de mégiscsak zöldből a legjobb!