r
Nosalty Logó

Narancsos-répás sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Narancsos-répás sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tésztához

Díszítéshez

Összesen 822 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tésztához

Díszítéshez

Összesen 3291 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tésztához

Díszítéshez

Összesen 260 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    32.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1140.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    424 mg
  • Nátrium
    448 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129.9 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    127.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    854 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    2477 micro
  • β-karotin
    5969 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    329 micro
Összesen 822 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    54.9 g

Zsír

  • Összesen
    129.5 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    323 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4562.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    541 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    444 mg
  • Foszfor
    1695 mg
  • Nátrium
    1793 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    519.7 g
  • Cukor
    323 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    509.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3414 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1007 micro
  • α-karotin
    9907 micro
  • β-karotin
    23876 micro
  • β-crypt
    148 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1317 micro
Összesen 3291 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    359.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    269 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    781 micro
  • β-karotin
    1883 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 260 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Díszítéshez

Elkészítés

Tésztához

  1. A vajat habosra keverjük, majd a mézet adagolva hozzáöntjük, és elkeverjük.
  2. A répát lereszeljük.
  3. A száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor, szódabikarbóna) összekeverjük egy tálba.
  4. A narancslét kifacsarjuk, és ráöntjük a répára, majd a héját is belereszeljük. Ízlés szerint ízesítjük a fahéjjal, gyömbérrel és dióval.
  5. A mézes vajhoz felváltva öntjük hozzá a répát és a lisztet. Alaposan összekeverjük, majd szilikonos tortaformába öntjük (egy kivajazott tepsiforma is megfelel).
  6. 170 fokra állítjuk a sütőt, és 50 percig sütjük. Kivesszük a sütőből, és hűlni hagyjuk, mielőtt rátesszük a habot.

Díszítéshez

  1. A tojásfehérjét felverjük egy száraz edényben.
  2. Mikor már kifehéredett a hab, de még nem kemény, hozzáadjuk a cukrot (ha különlegesebb ízt szeretnénk, kókuszcukorral is csinálhatjuk). Kemény habbá verjük tovább.
  3. Amikor kész, rákenjük a már kihűlt tésztára.
  4. Kevés fahéjjal megszórva díszíthetjük még.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1073
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy igazán könnyű, répás sütit mindig jó elkészíteni. 

Hozzávalók

Tésztához

Díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...