Narancsos radicchio-édeskömény saláta
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 1% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
95g radicchio20 kcal
-
88g édeskömény20 kcal
-
130g narancs45 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
2g méz5 kcal
-
3g fehérborecet0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
12g olívaolaj106 kcal
-
7 kcal
Összesen
203
kcal
- 1% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
190g radicchio40 kcal
-
175g édeskömény39 kcal
-
260g narancs89 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
4g méz11 kcal
-
5g fehérborecet1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
12g fekete olajbogyó14 kcal
Összesen
406
kcal
- 1% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
28.4g radicchio6 kcal
-
26.1g édeskömény6 kcal
-
38.8g narancs13 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
0.5g méz2 kcal
-
0.7g fehérborecet0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3.6g olívaolaj32 kcal
-
1.8g fekete olajbogyó2 kcal
Összesen
61
kcal
- 1% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 13.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 303.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 91 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 80 mg
-
Nátrium 96 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.4 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 227.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 65 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 267 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 97 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 457 micro
-
β-crypt 110 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8171 micro
Összesen
203
kcal
- 1% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 26.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 607.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 182 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 64 mg
-
Foszfor 160 mg
-
Nátrium 193 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.9 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 454.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 85 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 130 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 535 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 195 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 914 micro
-
β-crypt 220 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 16341 micro
Összesen
406
kcal
- 1% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.9 g
Zsír
-
Összesen 3.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 90.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 24 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.4 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 67.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 80 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 137 micro
-
β-crypt 33 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2441 micro
Összesen
61
kcal
Hozzávalók
-
0.5 közepes fej radicchio
-
0.5 közepes db édeskömény
-
1 közepes db narancs
-
0.5 teáskanál méz
-
1 ek fehérborecet
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
3 ek olívaolaj
-
4 db fekete olajbogyó
Elkészítés
- A radicchiot megtisztítjuk, falatnyi darabokra vágjuk. Az édesköményt vékony szeletekre vágjuk.
- A narancsokat meghámozzuk úgy, hogy a vékony fehér héjat is levágjuk. Utána a narancsokat kifilézzük, azaz a gerezdeket elválasztó vékony hártya mentén éles késsel bevágunk, és a gyümölcshúst óvatosan kiemeljük. A narancslevet felfogjuk.
- A mustárt elkeverjük a mézzel, ecettel és kb. 3 ek narancslével. Sóval, borssal ízesítjük, majd hozzákeverjük az olajat is.
- A dresszinget elkeverjük a radicchioval és az édesköménnyel, majd óvatosan hozzákeverjük a narancsfiléket is, és kb. 5 percet hagyjuk állni.
- Az olajbogyókat vékony gyűrűkre vágjuk, és a salátára szórjuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 10
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1020
- Feltöltés dátuma: 2013. november 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Aki nem szereti az olajbogyót, nyugodtan elhagyhatja.